logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Heart of the Forest (2026)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Adventure

Ontwikkeld door Trapped Predator
Uitgegeven door Wales

Tijdens een noodlottige wandeltocht door het Zwarte Woud raakt een groepje studenten in de ban van een wraakzuchtige geest diep in het bos. Nu moeten ze vechten voor hun leven en proberen te ontsnappen aan de verderfelijke invloed van de geest. Geplaagd door angst, trauma en geheimen uit het verleden, wordt elk personage tot het uiterste gedreven. Hun overleving hangt af van jouw keuzes. Naarmate de gebeurtenissen zich ontvouwen, worden de leden van de groep geconfronteerd met hun diepste angsten en de schaduwen van hun verleden. Wie zal overleven? Help de hoofdpersonen in leven te blijven tijdens hun gruwelijke tocht door het bos.

Dus: weer een interactieve FMV game / film uitgebracht door Wales. De uitwerking is bekend en simpel. Het verhaal word afgespeeld en op gegeven momenten krijgt de speler een keuze tussen twee opties. Simpel, maar op zich onderhoudend als je geen zin hebt om een echte game te doen maar net iets interactiever wil bezig zijn dan een normale film. Alles staat en valt met de uitwerking en daar hoef je vaak niet te veel van te verwachten: de acteurs, het verhaal en vaak de omgeving (ditmaal het Zwarte Woud in Duitsland) zijn vaak van B-niveau. Stoort me echter nooit. Heart of the Forest heeft lichte Blair Witch invloeden qua verhaal. De acteurs zijn matig. Het woud ziet er wel prachtig uit. En op 2 uur zit je erdoorheen en kan je als extraatje je keuzes bekijken en eventueel een andere keer nogmaals erdoorheen gaan met andere opties. ik geef deze een 2.5. Maar blijf wel gecharmeerd door het genre en mag het ook blijven smaken. Dus ik vind dit gewoon 'leuk entertainment voor een keer'.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Stond The Run al op je radar? Een van de betere volgens some...

Squall Lionheart schreef:
Stond The Run al op je radar? Een van de betere volgens some...

Nee! Had ik nog nooit van gehoord. Thanks. Ook eentje om in de gaten te houden / aan te schaffen op korte termijn. (Heart of the Forest zag ik ook pas op release in de Switch shop...en ach. Een 10tje had ik er wel voor over).