Star Ocean: The Second Story (1998)

PlayStation

Ontwikkeld door tri-Ace
Uitgegeven door Enix en Sony

Star Ocean: The Second Story gaat over Claude C. Kenni, zoon van Ronixis J. Kenni en het jonge meisje Rena Lanford, dat leeft op de planeet Expel. Claude is werkzaam binnen de Earth Federation en moet onder de supervisie van zijn vader, een missie uitvoeren op en rond de planeet Milocinia. Het blijkt dat er rond deze planeet een vreemd energieveld hangt en Claude moet dit dus onderzoeken. Wanneer hij daar aankomt, vindt hij een buitenaardse ruïne vol met allerlei gebroken materiaal. In het midden van de ruïne vindt hij een vreemde machine. Wanneer Claude er te dicht bij komt wordt hij naar de planeet Expel geteleporteerd waar op dat moment net Rena aangevallen wordt door een monster. Claude redt haar en vanaf dat moment vallen de twee van de ene naar de andere verrassing.

avatar van Brain Stew
Machtig mooie RPG.
Je kan aan het begin kiezen of je met Claude of Rena speelt. Hierdoor zul je in de loop van het spel andere scenario's meemaken of andere characters ontmoeten.

Maar de grootste troef is hier toch wel het geweldige battle-systeem. Deze zweeft ergens tussen Turn-based en Realtime in en is perfect uitgewerkt.

Wat ook opvallend is, zijn de relatief korte laadtijden als je van scherm naar scherm gaat, of een random encounter tegenkomt. Iets wat bij veel PSX games nog wel eens dramtisch lang kon duren.

4,5* neigend naar 5.

avatar van Mojo Pin
Ik ben lange tijd naar deze game op zoek geweest maar ik heb hem helaas nooit ergens kunnen vinden. Klotezooi.

Squall Lionheart (moderator)
Idd prachtige game en ziekelijk groot ook, maar liefst 2 gigant stories om uit te spelen met genoeg verschil en leuke nieuwe kanten, van het andere verhaal, om hier ook nog daadwerkelijk zin in te hebben.

Lekker origineel sfeertje, geweldig battle-systeem, enige minpuntje is dat sommige dungeons af en toe wat saai en langdradig zijn, maar aangezien de battles leuk en lekker snel verlopen, geen probleem.

Top RPG -> 5*

Squall Lionheart (moderator)
Hier leuke reclame voor Star Ocean...

Squall Lionheart (moderator)
Ow... Dan maar even zelf klikken, hier.

avatar van Noahh
supergame en na ff7 en 9 de beste rpg ervaring ooit! Het vechtsysteem is zelfs beter dan dat van ff, maar de game is net iets gemakkelijker vind ik dan weer. Enorm grote wereld, mooie filmpjes, oneindig veel items, verhaal en personages waar je echt in op gaat!

avatar van Tha)Sven
Ik heb de ROM nu, maar ik ben nog druk met herkansingen, dus ik begin er volgende week aan. Ik ben erg benieuwd.

avatar van Bahamut Zero
Een van mijn favoriete RPGs op de PSX. Kan zich makkelijk meten met een Final Fantasy X of Kingdom Hearts. Dankzij de verschillende eindes en personages die je in je team kan krijgen een goeie game met een hele hoge replay waarde.

/Bahamut Zero

Tha)Sven schreef:

Ben je al aan dit avontuur begonnen Tha)Sven? Zo ja, hoe bevalt het je tot nu toe?

avatar van Tha)Sven
Ik heb een aantal uurtjes gespeeld, het duurt volgens mij even voordat het allemaal echt op gang komt. Heb het daarom eventjes aan de kant gelegd en wat ruimte gemaakt voor Grim Fandango en The Witcher.
Ik ga binnenkort weer beginnen, want de meningen hier maken me wel erg interessant, hoop alleen dan wel dat het verhaal een wat hoger tempo krijgt.

avatar van Bahamut Zero
Zoals met de meeste RPG's heeft ook Star Ocean een trage start. Maar het wordt zeker nog interessant! Succes ermee!!!

avatar van ReMyTje86
Whooo dit spel is snel gedaalt van top nr1 naar 146 zonde :s

Dat was een harde val... Het was kaaskop met 0,5*
Wel iig weer een stem erbij...

avatar van Tha)Sven
Misschien dat hij wat uitleg kan geven ?
Man, wat heb ik een hekel aan die haatstemmen.

avatar van ReMyTje86
tis een maand geleden dat tie op gamesmeter kwam. Meschien kan je noch lang wachten op je antwoord Tha)sven. Meschien had tie gezien dat zijn ford game heel erg laag stond dat tie daarom niet meer wilt komen