logo GamesMeter menu

Racing
single player / online

Ontwikkeld door Playground
Uitgegeven door Xbox

Ontdek de landschappen van Japan in meer dan 550 auto's uit de echte wereld en word een racelegende op het Horizon Festival. Begin je reis als een toerist en verken een wereld vol populaire hits en Japanse cultuur. Bouw een landgoed in de vallei, koop adembenemende huizen en laat je kostbare autoverzameling zien in volledig aanpasbare garages. Suis over de wegen met je vrienden en doe mee aan een auto ontmoet in heel Japan. Laat daarnaast je fantasie de vrije loop met EventLab en bouw samen in Horizon CoLab.

avatar van -marco-
geplaatst:
Dikke reviews, maar had niet anders verwacht. Dit weekend mee aan de slag!!

avatar van Alexander-r
geplaatst:
Een van mijn favoriete franchises. Terwijl ik nieteens van racers houd. Ga deze volgende week, op gamepass, veel spelen vrees ik.

geplaatst:
Dit spel is wel bijzonder ja je kan ook met de Batmobiel rijden.
Zie poster..

geplaatst:
Ik moet er nog 2 doen... (4 en 5)

Ik vind ze helemaal geweldig maar het komt er niet van. Pluspunt is altijd dat er ook hopen content e.d inzitten. (Vond bvb de James Bond carpack voor 4 of 5 erg cool).

Deze ziet er wederom geweldig uit. Japan is dan ook een knappe setting. Vrees dat het niet voor morgen is, maar in huis halen zal ik hem ook wel.

avatar van mrdig
geplaatst:
135gb download, pff maar heb er zin in morgen/vandaag!

geplaatst:
Gisteren teruggekomen van vakantie, vandaag nog vrij dus eventjes een paar uurtjes gespeeld. Eerste indruk is goed. Vooral meer van hetzelfde maar de hele presentatie lijkt een tantje minder overdreven en in-your-face te zijn. Dat is wel fijn. Het rijden is weer prima, het ziet er allemaal strak uit, maar ik moet nog veel ontdekken. Wel wordt je al snel weer doodgegooid met wheelspins, autos en geld.

Ben benieuwd hoe snel je door de progressie heen gaat. Als ik het zo lees gaat dat vrij vlot. Maar goed we gaan het zien. Ziet er in ieder geval naar uit dat ik me hier wel weer flink wat uren mee ga vermaken.

Oh en de notificaties van de skill points is uit te zetten , evenals de radio dj's.

avatar van -marco-
geplaatst:
Heb er alweer 44 uur in zitten en nog niet eens de Golden Wristband. Wat een game weer.

-marco- schreef:
Heb er alweer 44 uur in zitten

Met dit mooie weer!?
Nee ik ben ook niet zo'n zon aanbidder hoor ik duik al snel in de schaduw.
Lekker in de koelte spellen spelen is voor mij ook de eerste keuze.

avatar van Hrrypoter
-marco- schreef:
Woooh broeder, wat doe je verkeerd? Zit net aan de 25 uur en heb m op 6 races helemaal uitgespeeld (i know, iets met 'ben werkeloos' xD)

avatar van Hrrypoter
geplaatst:
Erg leuk spel, lekker vermakelijk, speelt lekker weg en als je een paar uurtjes per dag speelt heb je er lang wat aan, mooie omgeving, alleen jammer van de bugs (weer) 4.5*

Hrrypoter schreef:

Zit zelf op een kleine 22 uur, maar heb ook pas mijn roze bandje verdiend. Ik ben vooral veel aan het rondrijden en ontdekken (en wat van de playlist af te werken). Nu pas wat actiever de races aan het doen om vooruit te komen. Maar er is genoeg te doen. Gok dat -marco- vooral lekker aan het genieten is van Japan.

avatar van mrdig
geplaatst:
Ook alweer 37 uur inzitten, alles wel zo'n beetje gespeeld. Gouden wristband, stamp, alle stories sterren, alle danger signs/collectibles, etc, op 3 na alle achievements gehaald en donders goed vermaak allemaal. Verder is het gewoon Forza Horizon, wel heb ik nog nooit zo snel zo'n beetje alles gehaald en is het ook makkelijker dan ooit en dan doel ik met name op de stories en tot op zekere hoogte ook de PR stunts, daar zit echt 0 uitdaging in. Wel jammer, in vorige delen zaten er soms echt pittige stories bij die ik erg vaak opnieuw moest doen om eindelijk die 3 sterren te halen.

geplaatst:
Een kleine 23 uur, oranje wristband en de roze stempel (mits de cloudsaves goed gaan, want wisselen tussen console en ROG gaat vaker niet dan wel goed ). Ik heb nog wel wat te gaan dus. Maar een eerste indruk is al wel snel duidelijk geworden. Want deeltje 6 is uiteindelijk weer een reskin van deeltje 5 en 4. Inclusief de kritiek en irritaties, maar gelukkig ook met enkele QoL updates (eindelijk die skillpoints uit het scherm )

Laat ik positief beginnen, want de herinvoering van het progressie systeem is fijn. Ben er wel voorstander van dat je verplicht wordt met specifieke klasse auto's te racen. En de ontdekkingsprogressie is ook leuk gedaan. Fijn dat die lekker gesplitst zijn. Tegelijkertijd gaat het ook vrij snel, vooral in het begin. Met 1 race en een enkele PR stunt schiet je zo door de eerste 2/3 levels heen. En het ontdekken gaat helemaal snel als je simpelweg wat rondrijd. Dat had van mij iets meer gedoseerd gemogen.
Ook vliegen hier de auto's, wheelspins en het geld je weer om de oren. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook hier weer de Deluxe versie heb, met VIP pakket waardoor het dus nog sneller gaat. Maar goed, uiteindelijk is het vooral een auto verzamel spel die je bij het minste of geringste moet belonen.

Dat het een reskin is van de voorgaande delen blijkt wel uit het feit dat we hier ook weer met auto modellen van deel 4 rondrijden. Niet dat het mij veel uitmaakt, maar gezien er flink wat auto's missen (die ongetwijfeld met de festival playlist toegevoegd worden komende jaren) vraag je je toch af wat ze nou allemaal gedaan hebben.

Nieuwe singleplayer elementen toevoegen in ieder geval niet. Want de focus lijkt hier vooral op de multiplayer en het zelf creëren te liggen. Ok, ok we hebben nu Touge races. Maar dat is gewoon een sprint race op een berpas waar je maar tegen 1 iemand rijd. Waarom hadden ze daar niet de kat en muis variant van gemaakt. Dat je eerst als muis rijd en daarna als kat. Dan heeft het tenminste nog wat boeiends.
En waarom geen echte drift races, we zijn in Japan tenslotte. Maar dat zal wel voor een expansion bewaard worden vermoed ik.
Ook mis ik de echte rally races van de expansion van deel 5. Die waren echt tof en voegde echt wat interessants toe. Had van mij wel een permanente toevoeging mogen worden. Jammer dat dit niet meegekomen is.

En dan Japan, het veel gewenste Japan. Het ziet er prachtig uit, grafisch is er niets te klagen maar dat is het sinds deel 3 al niet. En toch valt het mij wat tegen. Het is tof om er rond te rijden en de grote verticaliteit is gaaf. Maar ik heb vaak niet het gevoel echt in Japan rond te rijden. Het voelt allemaal wat gewoontjes en eentonig en krijg dan soms het idee dat ik weer in deel 4 ben beland. Daarnaast valt de visuele presentatie mij ook wel tegen. Mexico sprong nog redelijk van het scherm maar hier is het allemaal wat saaier en minder springend. En als ik dan terugkijk naar deel 3 die echt prachtig beelden op het scherm toverde weet geen van de nieuwere delen datzelfde effect te bereiken. Zelfs The Crew Motorsport weet een veel levendigere wereld op het scherm te toveren qua visuele presentatie. Jammer want Japan is volgens mij toch vrij uniek als land en dat mag wel met wat meer pracht en praal gepresenteerd worden.

Goed, nog even terug naar de races want hoewel daar niets veranderd is, is de AI wel onderhanden genomen. Die zijn nu wat uitdagender geworden, maar ook compleet onvoorspelbaar. Regelmatig wordt je van de baan afgereden of door de vangrail gebeukt als je op tijd wilt remmen om de bocht netjes aan te snijden. En dat terwijl de AI met godachtige griplevels overal doorheen vliegt. Maar, op dezelfde baan in dezelfde auto en moeilijkheid weet je ze ook compleet achter je te laten als je de race nog eens doet. Er lijkt geen eenduidigheid in de moeilijkheidsgraad te zijn en per race die je doet reageren en rijden ze weer anders. Dat maakt het soms best frustrerend. Want de ene race vlieg je iedereen voorbij in de eerste 4 bochten, doe je diezelfde race daarna nog eens over dan wordt je met moeite 3e.

Forza Horizon 6 is meer van hetzelfde. En ik had ook niet anders verwacht. Maar na al die jaren en vooral hun verhalen over de aanpassingen en het luisteren naar de community had ik toch wel wat meer verwacht. Of ik deel 4, 5, of 6 opstart maakt geen verschil in de beleving. En dat is jammer want Japan is best een toffe locatie waar wat unieke dingen gedaan hadden kunnen worden.

Maar goed, na de expansions ga ik nog wel eens een keer uitgebreid terugkijken. Tot die tijd maar eens de progressie afronden en nog wat achievements halen. Die trouwens ook allemaal makkelijk gaan, volgens mij zit daar helemaal niet zo veel uitdaging in als bij de vorige delen.