StarCraft II: Wings of Liberty (2010)

PC / Macintosh
Strategy

Ontwikkeld door Blizzard
Uitgegeven door Blizzard

De Protoss, Terran en Zerg zijn weer terug en nemen het weer op tegen elkaar in dit real-time strategy sequel op het legendarische Starcraft. De campaign gaat verder waar Brood Wars is gestopt. Hier maakt de speler kennis met de nieuwe helden en technologiën van de 3 rassen, maar characters uit het vorige deel zijn er ook weer bij. Zo is de geïnfecteerde Kerrigan nog steeds de queen van de dodelijke Zerg, staat Jim Raynor zijn mannetje bij de Space Marines en probeert de Dark Templar Zeratul de broze eenheid bij de Protoss te bewaren. Dit oeroude ras is sterk verzwakt na de gebeurtenissen in de eerste StarCraft waarin de Zerg meer dan 70 procent van de Protoss-bevolking op Aiur (hun thuisplaneet) afslachtte.

Release zou gepland zijn voor de zomer (misschien zelfs mei-juni), als de beta-test verder zonder al te veel problemen verloopt.
Bron: BlizzCast Episode 13 - us.blizzard.com

avatar van N811
het heeft echt lang geduurd, maar goed we zullen ook wel zeker iets zoets krijgen.

avatar van The old guy
Zo mag mee doen aan de beta test zal is ff gaan kijkken of het wat is verwacht er in iedergeval veel van.

nice, vertel het ons..

Relax
Ik had geloof ik Starcraft 2 de gameplay gezien bij de computer beurs in Duitsland vorige maand.
Van wat ik kon zien zag het er gewoon precies hetzelfde uit als deel 1, alleen de mogelijkheden en graphics zijn een stuk beter, ik denk dat het voor de verslaafde van deel 1 een flinke verassing zal worden.

30 Juni is die er.

avatar van kaholiic
Eindelijk een mooie poster.

N811 schreef:
30 Juni is die er.
Ik hoop voor jou dat de release date niet wéér verschoven wordt...

avatar van bvonk
Hoe kom je aan die datum N811?

Op de site van Starcraft II staat nog steeds:
At this point, it's too early to provide an estimate of the release date. As with all Blizzard games, we will take as much time as needed to ensure the game is as fun, balanced, and polished as possible.

En ook op het Forum staat er nog geen datum zover ik kan zien.

avatar van Aazhyd
In een folder van Dynabyte van afgelopen week stond-ie vermeld met releasedatum juni/juli 2010. Compleet met bovenstaand plaatje.

avatar van bvonk
ja ook bij veel internet winkels (oa bol.com) en Freerecord shop geven ze ongeveer die datum aan. Maar vind het bijzonder dat het nog niet op de homepage van Starcraft II staat en ook op het officiële forum is er alleen speculatie naar een datum.

avatar van bvonk
Eindelijk een bevestiging van Blizzard!

StarCraft 2: Wings of Liberty 27 juli in de winkels - pc - Gamez.nl

Spel komt 27 Juli wereld wijd!

avatar van Aazhyd
Laat ik dan net op vakantie zijn...!

Nevertheless: geweldig dat dit spel nu eindelijk uit komt.

avatar van wilmar60
lijkt me leuk is het net zoiets als red alert 3 of age of ampires

avatar van bvonk
Is meer zoiets als Starcraft 1.

Hoop niet dat het is als Red Alert 3 want die viel mij toch wel wat tegen.

avatar van wilmar60
heb geen scarcraft 1 gespeeld maar denk dat ik zo youtube ga checken

Ik heb starcraft 2 beta gespeeld en het ziet er allemaal wel vet uit.
Er is een rankings systeem je moet 1st 5 placements macthes spelen na de beginners league en daaruit bepalen ze hoe goed jij bent en plaatsen ze je in een league bronze silver gold platinum en nog een hogere. Je hebt binnen jou league ook een ladder waarin staat wie de meeste punten heeft gehaald. Je hebt bij elk vershillende soort spel verschillende league waar je in moet spelen dus je moet bij 1v1 2v2 3v3 4v4 allemaal 5 placements matches spelen.

avatar van Scython
Ga dit spel voornamelijk kopen voor de custom game mode denk ik zo.
Ben niet echt zo'n hardcore type op gebied van RTS.

avatar van hectometersnor
Ik moet eerlijk bekennen dat ik na het aangekondigde (tijdelijke) Beta einde toch wel in een aardig zwart gat viel. Dat zegt wel iets over het spel, misschien ook over mijn persoonlijke leven. Ik leef nu toe naar de volgende Beta en natuurlijk naar de release van het spel zelf. Alles aan dit spel is vet eris mijn een minpuntje, het is super verslavend!!!!

is 27 Juli nu zeker?

avatar van bvonk
Er is maar weinig zeker in het leven. Maar Blizzard heeft deze datum zelf aangegeven en ook bij elke winkel staat deze datum. Dus je kunt er wel vanuit gaan dat hij er dan is.

N811 schreef:
is 27 Juli nu zeker?

Mja Blizzard heeft een handje van het uitstellen van releases maar ik denk wel dat 27 Juli zeker is, ik hoop het vooral ook aangezien ik hem al gereserveerd heb.

avatar van N811
Ik heb hem ge pre order.

avatar van Aazhyd
Wat is het nut van preorderen eigenlijk? Je kan hem toch ook gewoon in de winkel kopen als-ie uit is?

Ik ben 27 juli op vakantie, dus ik koop hem lekker wel daarna. Hij is niet via Steam te krijgen, denk ik?

En dan te bedenken dat de originele Starcraft al TWAALF jaar oud is en ik speel het nog steeds af en toe online.

avatar van bvonk
Nee Blizzard is geen uitgever bij Steam.

Voordeel van preorder is dat het goedkoper kan zijn en je weet zeker dat ze een exemplaar voor je klaar hebben liggen. Je hoeft zelfs niet de deur uit als je hem laat opsturen.

avatar van hectometersnor
Sinds de Beta Phase 2 speel ik hem echt 6 uur per dag zowat, wat een gruwelijk goed spel! Kan niet wachten tot de echte release en de campaign 5x uit te spelen in een week of zo...

avatar van fabblwaps
Nog maar 4 dagen.

avatar van bvonk
Filmpje om er in te komen!

StarCraft II - Ghosts of the Past - pc - Gamez.nl

Denk dat ik dit weekend even Broodwar ga spelen.

War-Ultima
Vette trailer (mooiste trailer die ik ooit heb gezien), deze ga ik waarschijnlijk in huis halen en niet alleen na aanleiding van de trailer, het vorige deel was ook fantastisch.

avatar van ReMyTje86
bvonk schreef:
Filmpje om er in te komen!

StarCraft II - Ghosts of the Past - pc - Gamez.nl

Denk dat ik dit weekend even Broodwar ga spelen.

Omg begin bijna te huilen

Het is het wachten waard geweest.

Nog maar 3 nachten slapen.