logo GamesMeter menu

Marvel's Wolverine (2026)

PlayStation 5

Ontwikkeld door Insomniac
Uitgegeven door Sony

Word een levend wapen. Terwijl hij op zoek gaat naar antwoorden over zijn verleden, doet Wolverine er alles aan – met brute klauwgevechten, woede en vastberadenheid – om het mysterie rond de man die hij ooit was, te doorbreken. Van Insomniac Games, de ontwikkelaars van de veelgeprezen Marvel's Spider-Man-franchise, komt Marvel's Wolverine, een gloednieuwe versie van een iconisch personage gebaseerd op Marvel Comics.

Dikke gameplaytrailer. Heb best wel vertrouwen erin dat dit een hele beste game kan worden. En na de Spider-Man games van deze maker ook wel eens fijn dat het vol met bloed en geweld zit.

Marvel's Wolverine ziet er gewelddadig en gruizig uit in PlayStation State of Play-gameplay - gamereactor.nl

De datum is bekend! 15 september 2026.

Wat een belachelijk najaar gaat dit worden. Eerst deze en daarna GTA 6.

avatar van jellecomicgek72
Weinig animo hier op GamesMeter voor deze game zo te zien? Ik moet eerlijk zeggen dat ik naarmate de releasedatum nadert er toch wel aardig zin in begin te krijgen, al verwacht ik niks wereldschokkends maar Insomniac kan eigenlijk niks verkeerds doen als het gaat om superhero games hebben ze allang bewezen. Zit nu Spidey 2 weer opnieuw te gamen voor de tweede keer en schrik er eigenlijk een beetje van dat dat alweer fucking drie jaar (!) geleden is. Deze haal ik waarschijnlijk op release wel in huis nu ik toch weer redelijk in een superhero mood zit wat mede komt door Brand New Day ook afgelopen week. Wolverine is een coole character en heeft volgens mij nooit echt een hoogstaande game gekregen dus ben wel benieuwd. Lijkt me een prima game om de zomer mee af te sluiten.

avatar van -marco-
Ga hem waarschijnlijk wel spelen. Maar ben bang dat het een Spider-Man game in Wolverine jasje gaat zijn.

Ik ga dit zeker spelen, maar dat echte hype-gevoel mis ik. Krijg een beetje het gevoel dat de snoeiharde bloederige dingen in beeld het belangrijkste is wat ze gaan bieden want qua gameplay oogde het niet bijzonder. Ik heb toch meer met het rondslingeren door NY in de Spider-Man games. En ik heb afgelopen weekend ook Brand New Day gezien en dat bevestigde weer hoe leuk ik Spider-Man altijd blijf vinden.

Ik kan bij veel games ook wel inschatten welk gemiddelde cijfer ze gaan krijgen maar dat vind ik bij Wolverine echt lastig. Het gaat goed verkopen, maar of dit een 6,5 of een 8,5/9 waard is, don't know. Maar Insomniac verdient wel het voordeel van de twijfel.

-marco- schreef:

Het gaat juist totaal geen Spider-Man in Wolverine jasje worden, dat hebben de trailers wel duidelijk gemaakt toch? Dit gaat lineair en heel actiegericht worden.

avatar van jellecomicgek72
Ik vraag me ook af of de game wel genoeg te bieden gaat hebben qua content aangezien deze game kennelijk weinig tot geen free roaming gaat hebben las ik. Spider-Man blijft leuk om te herspelen door de gigantische stad maar of dat ook met dit het geval gaat zijn? Verwachtingen maar niet al te hoog inzetten..

Manny Calavera schreef:

Het is geen open wereld nee, maar art style/graphics en combat bv gaven mij een copy paste gevoel.

Oei, de game krijgt zeker niet overal lovende reviews. Metacritic een eindje onder de 80 score zelfs.

avatar van -marco-
Was er al bang voor dat het een middelmatige game zou worden. Copy paste game. Ga hem overslaan. Wellicht een keer in de aanbieding, maar geen must have!

Oei. 77 op Metacritic. 'Een eindje onder de 80 zelfs.' 'Een middelmatige game dus'.

En ik maar denken dat middelmatig eerder iets van een 50 op 100 was of dergelijks en een score van 77 nog altijd tot het segment 'degelijk' of 'goed' behoorde. En ook geen Free-Roaming. In 2026? Onmogelijk toch? Welk spel heeft er nou geen gigantische free-roaming wereld waar je 150 uur in kan steken tegenwoordig. Het is me toch wel wat hoor. Teleurstelling na teleurstelling blijkbaar!

avatar van -marco-
77 is niet slecht, als het jou game is. Reviews zijn maar subjectief en slechts de mening van een enkeling. Een gemiddelde daarentegen zegt wel iets toch….

Inderdaad. Een gemiddelde van 77 is nog altijd erg behoorlijk tot goed. Hoe je het ook draait of keert. Of er mankeert iets aan je interpretatie van gemiddeldes. Waar tegenwoordig het idee vandaan komt bij (best wel wat mensen) dat dit als gemiddelde niet een erg degelijk score is? Geen idee. Of dat het free-roaming moet zijn? Of copy-paste is? Niemand die het gespeeld heeft hier maar als ik de bovenstaande reacties zo lees dan krijg ik de indruk dat iedereen er alvast van overtuigd was dat het een gemiddelde van 9.5 met een dikke gouden ster ging worden en oneindige herspeelbaarheid. Daarmee niet gezegd willen hebbende dat iemand hem nou per se in huis moet halen maar...boy...'high expectations' blijkbaar. Het komt gewoon een beetje grappig over die algehele teleurstelling die ervanaf druipt hier.

avatar van Confusie
Een lineaire game is ook wel weer eens leuk hoeft niet altijd open wereld te zijn.

Hoor je wel eens zeggen.

Ik sta daar echter anders in doe mij maar gewoon open wereld.

avatar van jellecomicgek72
Een 6 op IGN, en die word daar niet zo snel gegeven aan een triple A blockbuster game. Weet wel genoeg na meerdere reviews te hebben gezien, dit is echt een budgetbakker en ben blij dat ik deze maand voor The Blood Of Dawnwalker ben gegaan. Halloween The Game kreeg ook nog een 8 op GameSpot dus dat is er wellicht ook nog eentje om in de gaten te houden als dat je ding is.

-marco- schreef:
Subjectief is het inderdaad. Alleen in deze tijd met 80 pietermannen voor een game als Wolverine vind ik dat net even wat te dol om de gok erop te gaan wagen als de game middelmatige reviews krijgt.

jellecomicgek72 schreef:

Er zal ook wel druk op de ketel hebben gestaan want ja.. GTA IV komt er ook aan.
Vroeg uitbrengen? of er toch nog een maand aan sleutelen. Dat lijkt me wel lastig met zo'n kanon in het verschiet.

Banjo schreef:

Ja er is geen beginnen aan inderdaad met een GTA die eraan komt, je ziet het ook voor de overige games in de maand November: geen developer die zijn game in die maand durft uit te brengen afgezien van een paar super vage games die werkelijk waar geen hond gaat spelen. Hoorde net ook de luitjes van de PU waarbij Simon het een 6,8 gaf en zei dat het speelde en aanvoelde als een game van 20 jaar geleden. Daar ga ik geen 80 euro voor neerleggen. Maar de alarmbellen gingen bij mij eigenlijk al rinkelen toen bekend was dat het geen freeroaming game ging zijn.

Confusie schreef:

Hoor je wel eens zeggen.

Ik sta daar echter anders in doe mij maar gewoon open wereld.

Ja dan moet ik gelijk aan Metroid: Other M (2010) denken. Dat was ook zo'n situatie, maar ik heb me er toen wel ontzettend mee vermaakt en meer mensen hier op GM.

avatar van Confusie
Ingekaderd en hevig gescript met constante cutscenes en zelfs quick time events heb ik geen behoefte aan dan kijk ik wel een film.

Open wereld is voor mij sinds GTA 3 wel gewoon de standaard over het algemeen.

Zelf je route en activiteiten etc uitstippelen vind ik altijd erg relaxed gewoon in een rechte lijn wat hakken en zagen misschien niet zo spannend.

Zijn heel veel games beschikbaar vandaag de dag grootse immersieve werelden om vrij in rond te dwalen en uren in te verliezen dus dan moet een mens keuzes maken.

En laat dit nou net zo een zijn die dan net buiten de boot blijkt te vallen in de meeste gevallen omdat het plan van aanpak toch net niet ambitieus genoeg was of iets in die richting.

avatar van Banjo
De verwachtingen van dit bedrijf Insomniac en Marvel is natuurlijk ook automatisch groots!.
Mijn persoonlijke mening in deze is helemaal niet belangrijk. Want ik vind dat als games je soms ook aan het handje nemen, helemaal niet erg. Als het maar net als een film verloopt (bedankt Confusie).
Ik heb geen Ps5 maar misschien word het toch nog een heel vermakelijk spel?.

avatar van Confusie
Gastjes hakken filmpje gangetje door filmpje nog meer gastjes hakken filmpje nog een gangetje door nog een filmpje.

Zoiets zal het zijn ongeveer.

Als je daar trek in hebt wel leuk ja.

Confusie schreef:

Zoiets zal het zijn ongeveer.

Zo word dit, want jij weet dat altijd van te voren.
Dat is jouwn gave.

avatar van Confusie
Zit al wat langer in de gaming game dan vandaag ja.

Wel jammer dat het blijkbaar tegenvalt, juist een vette, lineaire game had voorafgaand aan GTAIV wel een gewenst geweest, die zogenaamde open wereld in Spider-man had ook weinig toegevoegde waarde, behalve dat je wel lekker kon slingeren, maar die tweede Spider-man was gewoon frustrerend slecht.

Geeft mij morgen een nieuwe Ratchet and Clank en die speel ik met veel plezier, want een goede game is een goede game, lineair of niet.

(willie) schreef:

Spider-Man 2 frustrerend slecht? Voor mij was dat echt op alle fronten een verbetering van deel 1 qua gameplay behalve dat Doc Oc een betere Badguy was dan Harry als Venom en deel 1 een beter verhaal had. Verder vond ik deel 2 veel lekkerder spelen. Deze Wolverine zou ik voor 2, 3 tientjes wel willen proberen maar never nooit niet voor de volle mep.