logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Lost Eidolons: Veil of the Witch (2025)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch
Strategy / RPG

Ontwikkeld door Ocean Drive
Uitgegeven door Ocean Drive en Kakao

Uit de wereld van "Lost Eidolons" komt een gloednieuwe, tactische roguelite RPG! Je bent gestrand op een mysterieus eiland met verborgen herinneringen. Je enige manier om te overleven is vechten. Rekruteer bondgenoten, onderneem een gevaarlijke reis en vecht om terug te winnen wat je verloren hebt... ongeacht hoeveel vijanden je moet doden.

Deze ziet er ook behoorlijk goed uit. Net als zijn voorganger Lost Eidolons (2022) een tactical RPG. Iemand die ooit gespeeld? Of van plan deze in huis te halen?

avatar van FlorisV
geplaatst:
Heel even gespeeld en het voelt een beetje als een goedkopere Fire Emblem Three Houses. Op zich niets mis mee. Maar die game vond ik toch niet zo heel leuk als ik hoopte, het was vooral erg mooi maar ik had te weinig lol met tactieken je zat vooral veel te upgraden en boosten. Wel zaten er mooiere graphics in met cutscenes en meer levendigheid tijdens de battles door animaties en mooie muziek. Hier is alles erg statisch, maar worden er wel enorm veel dialogen in gedaan. Weliswaar met stemacteurs maar ik heb al snel de neiging te skippen omdat ik gewoon naar de kern van zo'n spel wil: de battle. Hoe leuk die is kan ik nog niet zeggen na 1 battle maar gezien het enorme aanbod van strategy games kijk ik maar even verder. Zo ben ik pas op Valor of Man gewezen, die er net wat mooier uitziet met een meer cartoony tekenstijl tijdens de battles. De spellen die ik in het verleden echt goed vond waren bijv Redemption Reapers, Capes, Absolute Tactics en Into The Breach. Naast de meer stealth achtige Commandos, Desperados 3 en Shadow Tactics. Stuk voor stuk games die minder zwaar qua dialogen waren en me vanaf de eerste missie meteen konden boeien.