logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Yoshi and the Mysterious Book (2026)

Nintendo Switch 2
Platform

Ontwikkeld door Nintendo

Op een dag kwam er op het eiland waar Yoshi en zijn vrienden wonen, een mysterieus boek genaamd graaf Goedboeck uit de lucht vallen. Omdat er op de bladzijdes van het boek allerlei opmerkelijke wezens worden beschreven, besluit Yoshi op onderzoek uit te gaan. Terwijl Yoshi door het boek dwaalt, ontdek je allerlei dingen over de wezens die je daar vindt, en die ontdekkingen zullen in het boek worden opgeschreven. Bereid je maar voor op een veelzijdige avontuur, want in dit boek zul je heel wat vreemde wezens tegenkomen!

avatar van Skrrt
geplaatst:
21 mei al, nieuwe trailer ziet er leuk uit met de mysterieuze wezens die je ontdekt. Hopelijk zit er ook wat uitdaging in de game, al ben ik bang dat het waarschijnlijk (te) makkelijk wordt.

geplaatst:
Het heeft een heerlijke droom sfeer maar of het iets voor mij is?.

geplaatst:
De Yoshigames zijn altijd heel charmant maar wisten me niet al te lang te boeien. Maar toch wil ik deze denk ik wel bij release halen. Moeilijkheidsgraad boeit me niet, ik zoek tegenwoordig niet veel uitdaging meer. Maar ik ben vooral benieuwd hoelang het boeiend blijft.

avatar van Skrrt
geplaatst:
Lijkt toch iets tegen te vallen als ik de reviews zo lees. De game is volgens reviews blijkbaar geen platformer, wat het dan wel is geen idee (volgens mij toch wel een platformer). Waarschijnlijk weer veel te makkelijk, maar dat was te verwachten al blijkt het soms ook onduidelijk wat je moet doen (al is dat eerder irritant dan uitdagend). Grafisch lijkt de game toch ook tegen te vallen ondanks de leuke stijl. Jammer dat dit soort games nauwelijks tot niet in prijs zakken, Crafted World kost ook nog vrijwel hetzelfde als 7 jaar geleden en dan is ie het voor mij niet waard om te kopen ben ik bang.

geplaatst:
Ik geef het misschien een kans het is handgetekend en het speelt af in een boek (wat in The Plucky Squire ook heel leuk was). De dromerige sfeer vind ik ook aantrekkelijk en Star Fox duurt ook nog een dikke maand!. En het vakantie geld he .

geplaatst:
Ik zie vooral prima reviews. Dat dit geen 9 of 10 ging worden leek me duidelijk maar het scoort op veel sites een nette 8.

Dit ga ik wel halen, lijkt me prima zomervermaak.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
geplaatst:
Visueel heel charmant, maar inhoudelijk wat saai.

Yoshi en Kirby waren altijd platformgames die heel makkelijk waren, maar alsnog leuk om te spelen door de kleurrijke vormgeving en schattige personages. Wanneer je echter het graadje uitdaging dat deze reeks had verwijderd, dan wordt het gewoon te eenvoudig. In The Mysterious Book zijn er geen health of levens, geen vijanden om te bevechten, obstakels om te ontwijken en geen tijdlimiet. Het is een rustige ontdekkingsgame waarin het doel is om interacties uit te lokken met verschillende wezens. Deze interacties zijn heel voor de hand liggend (vaak moet je dezelfde handelingen uitvoeren), en ze vroegen zelden tot nooit denkvermogen of platformvaardigheden. Ik deed het volledig op de automatische piloot en voelde zelden echt bevrediging met het voltooien van missies.

Waar de game (zoals verwacht) het beste uit de verf komt is de persoonlijkheid. De figuren die je tegenkomt kunnen grappig reageren op de verschillende interacties die je met ze uitvoert. Voor haast alles dat ik verzon stond een beloning klaar. Daarnaast is het ook een prettige, schattige game om naar te kijken. Het heeft een fijne handgetekende stijl met diverse, kleurrijke werelden en leuke animaties. Hoewel de wezens die je tegenkomt geen denkvermogen of platformvaardigheden vragen, zijn ze wel degelijk creatief bedacht. Ieder had zijn eigen gimmick die een andere aanpak van je vroeg en ik was regelmatig verrast door de creativiteit.

Dit voelt meer als iets dat puur is gericht naar kinderen of naar families met jonge kinderen, dan iets waar de meeste volwassen platformliefhebbers van kunnen genieten. Ik heb de aftiteling kunnen bereiken na slechts 3 van de 6 werelden gedaan te hebben en er is geen behoefte om de rest te proberen.