Master of Orion II: Battle at Antares (1996)

Macintosh / PC
Strategy

Ontwikkeld door Simtex
Uitgegeven door MicroProse en MacSoft

In Master of Orion II: Battle at Antares zijn er drie manieren om te winnen: roei alle tegenstanders uit, wordt verkozen als opperleider van de melkweg of leid een succesvolle aanval tegen de Antaran homeworld. Om verkozen te worden, zal de tweederde van de totale stemmen benodigd zijn. De stemmen van elk imperium is gebaseerd op zijn bevolking.

Een soort Civilization in space, erg verslavend spel vond ik indertijd, met een uitgebreid scala aan (zelf te ontwerpen) ruimteschepen. Verkennen, opbouwen, onderzoek en vechten in een vooral grafisch sterk verbeterde versie van de eerste Master of Orion. 4.5*