logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

LEGO Batman: Legacy of the Dark Knight (2026)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Nintendo Switch 2

Ontwikkeld door TT Games
Uitgegeven door Warner Bros.

Je avontuur vertelt het verhaal van Batman: hoe hij als een jonge Bruce Wayne wordt opgeleid door de League of Shadows, om vervolgens de held van Gotham City te worden en de handen ineen te slaan met bondgenoten als Jim Gordon, Catwoman, Robin, Nightwing en Batgirl. Ga de confrontatie aan met Batmans Rogue Gallery, bestaande uit The Joker, The Penguin, Mr. Freeze, Poison Ivy, Bane, en meer. Speel als Batman en leer een gevechtssysteem dat vloeiende combo's, stealth-technieken en je detective-skills combineert om schurken een nopje kleiner te maken op de straten en daken van Gotham City. Je hebt de beschikking over alle Batmobiles en Batmotoren, waaronder de legendarische Tumbler, terwijl je door de indrukwekkende open wereld van Gotham City navigeert. Grijp, zweef of race behendig door de open wereld en onthul misdaden, uitdagingen, beloningen en geheimen terwijl je beroemde locaties bezoekt, waaronder Arkham Asylum, Ace Chemicals en Wayne Tower. Durf jij Batmans legende te bouwen en Gotham City te beschermen?

• vanaf 18 september te koop voor de Nintendo Switch 2

avatar van Skrrt
Ik heb nog nooit een Lego game gespeeld. Het trok mij niet per se al blijken ze soms wel verassend goed te zijn. Net de trailer van deze game gekeken en het ziet er toch wel heel erg leuk uit. Het lijkt zowaar een goede batman game te worden, even de reviews afwachten maar ik gooi m toch op de wishlist.

avatar van Banjo
geplaatst:
ik vind ik het persoonlijk te veel gepruts steeds weer moet je koortsachtig iets bouwen.
Ik krijg daar de kriebels wat van, maar misschien is dit spel net weer iets anders?.

LEGO Batman: Legacy of the Dark Knight Review - nl.ign.com
Een 8.6

avatar van richiedoom
geplaatst:
Welnee, vaak ben je in lego games meer aan het slopen dan aan het bouwen. En als je al iets moet bouwen, dan hoef je maar 1 knop ingedrukt te houden en dan gaat het bouwen vanzelf.
Lego games zijn erg vermakelijk, maar nooit hoogstaand. Als couch co-op games met bijvoorbeeld je kind of partner zijn ze echt top.
Aangezien ik groot Batman fan ben en recent ook met mijn vriendin de andere lego batman games met plezier heb gespeeld, gaat deze game er ook zeker komen. Maar niet voor 70 euro, dat vind ik geen enkele lego game waard…

avatar van Banjo
richiedoom schreef:

Ja maar neem nou bijvoorbeeld LEGO City Undercover (2013) - GamesMeter.nl. Dat spel speelde ik op de Wii U en is gewoon een heel goed en leuk gemaakt spel. En ik heb echt mijn best gedaan om daar van te houden maar op een of andere manier klikt het niet met mij. En zo zijn er meer Lego spellen die goed zijn maar ik heb er geen geduld voor of zo iets.. Hopelijk krijgt deze LEGO Batman een demo!?.

geplaatst:
Ik vind dat deze games nou niet bepaald een demo nodig hebben. Volgen nou ook alweer een jaar of 20-25 allemaal min of meer dezelfde gameplay loop. Je zou bijna kunnen spreken van re-skins. (BIJNA). Of toch al die Licenced spellen.

Maar dat vind ik nou ook net het leuke aan de serie. Het is niet bizar moeilijk, maar wel onderhoudend om te zien wat en wie ze nou weer in het hebben gepropt. Of het Batman, Marvel of Star Wars is (iets wat ik heel even beu was maar bij nader inzien toch weer niet)...het blijven gewoon gezellige, grappige games en het is steeds weer fijn om bvb de een of ander obscuur karakter tegen het lijf te lopen. Alleen het unlocken van die hele playable karakters is al erg leuk.

Ik vermoed dat het hier dus niet anders zal zijn. Maar idd...niet voor 70 euro. Gelukkig zijn de games wel relatief snel afgeprijst. (En vaak spotgoedkoop - zeker digitaal).

geplaatst:
Ik wil deze best spelen, vind LEGO en Batman wel cool. Heb ook alle Batman films gezien. Maar dit is wel zo'n titel die ik liever eens op Gamepass speel of voor een tientje in de sale koop. Het blijft wel LEGO, die games (heb er een paar gespeeld, oa 2K Drive een paar jaartjes terug) zijn geinig maar niet diepgaand of bijzonder.