menu

Donkey Kong Country (1994)

Alternatieve titels: Super Donkey Kong | Donkey Kong 2001

mijn stem
4,23 (272)
272 stemmen

Super NES / Game Boy Color / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
single player / multi player

Ontwikkeld door Rare en Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In deze game moet Donkey Kong zijn bananenvoorraad, gestolen door King K. Rool en de Kremlins, zien te heroveren. Hierbij krijgt hij hulp van zijn jongere neefje en goede vriend, Diddy Kong. Samen moeten ze alle levels zien te doorstaan om het uiteindelijk op te nemen tegen King K. Rool, zodat Donkey Kong zijn bananen weer terug kan krijgen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=RjdfdQL8b6w

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Manny Calavera
4,0
Hele leuke platformer, echte topkwaliteit. Het speelde lekker, het zag er super uit en het was zeer verslavend.

4*

avatar van Thomas83
4,0
Ik ga dit spel binnenkort denk ik maar eens opnieuw spelen via de emulator.
Er zaten ook best pittige levels tussen herinner ik me, dan is het wel handig dat je met zo'n emulator op elk moment kan saven. Een beetje valsspelerij misschien, maar ach.

avatar van Thomas83
4,0
Inmiddels sinds jaren weer gespeeld via een emulator, en ook uitgespeeld. Daarbij niet meegeteld alle geheime levels etc. (en dat schijnen er nog een hoop te zijn) Al heb ik al een enkeling wel ontdekt. Uiteindelijk heeft zeg maar het hoofdverhaal toch een vrij korte levensduur.
Maar goed, Donkey Kong Country is nog altijd prachtig getekend en bevat een heel mooi leveldesign. Vaak lijkt het vrij sterk op Super Mario World, soms zelfs wat al te veel, maar er zijn ook originele levels zoals die waarbij het beeld om de paar seconden donker wordt. De muziek en geluidjes zijn erg tof en het spel is enorm sfeervol en ook erg grappig af en toe.
De gameplay is erg fijn. Je kan de platformen niet altijd even goed zien en er af glijden, maar vooral dat laatste is ook wel een uitdaging en de controle die je hebt over je bewegingen is best goed, al haalt het het niet bij Super Mario World dat nog veel beter is wat dat betreft. Maar overeenkomst tussen beiden is dat de controle simpel is en je hem heel ontzettend snel onder de knie hebt. Hier is de controle nog simpeler dan bij Mario World. Je voelt wat minder de controle over alles wat je doet maar het aantal knoppen dat je moet gebruiken is weer minder en ook wat betreft de beesten die je helpen is het spel wat simpeler. In Super Mario World zijn de Yoshi's door de verschillende kleuren, wat ze kunnen eten en wat het effect daarvan is wat ingewikkelder dan de struisvogel, kikker, neushoorn en marlijn (of wat voor beest het ook is).
Leuke vondst is die drie gouden beeldjes die je in de levels kan verzamelen om een bonuslevel voor extra levens te spelen. Net als de letters K, O, N en G voor extra levens.
Verder is het ook leuk dat je tussen Donkey Kong en zijn maatje Diddy Kong kan wisselen met een simpele druk op de knop (leuk ook de animaties als ze elkaar dan aflossen) en omdat beiden wat anders spelen komt er nog een heel klein beetje tactiek bij kijken. Ook kan je nog eens in co-op spelen.
Donkey Kong is dan op meerdere vlakken duidelijk afgekeken van Super Mario World (allebei ook Nintendo-producties), de gameplay is zeer vermakelijk en de stijl heel anders. Als je Super Mario World leuk vind kun je je met Donkey Kong Country, dat er (puur qua graphics, niet qua kleurgebruik of zo) mooier uitziet dan zeg maar zijn grote voorbeeld, ook nog uitstekend vermaken. Ik kreeg bij het herspelen van het spel dat heel speciale gevoel terug dat ik had toen ik het spel net op de SNES had. Wat was ik toen trots! En de verslavingsfactor en leuke gameplay zijn na al die jaren niet minder geworden. Zelfs qua graphics is het spel niet eens zo gedateerd.

Game_Kaza
Heb mijn GBC weer een beetje aan de praat gekregen en direct DKC uitgeprobeerd. Tja en het is en blijft toch een geweldig spel. Alles ziet er zeer aangenaam uit en speelt heerlijk. Wat ik ook over de muziek kan zeggen. Donkey Kong heeft in iedere game mij met muziek weten te verassen en Country is geen uitgezondering.

Dit is direct ook een stuk moeilijker en uitdagender als andere 2D games. Je hebt er van allerlei soort vijanden die je inderdaad kunt veslaan door op ze te springen of ze snel omver te beuken (rollen). Maar ze rennen erg snel, springen gigantisch hoog of maken een onverwachte zet. Als je Sonic lastig vond, dit was ook behoorlijk snel. Moet me zeer goed op het beeld concentreren mocht ik een voorbijvliegende vijand willen zien aankomen. De levens vlogen er soms af bij mij. Dit maakt het niet te moeilijk, maar ook niet makkelijk. Dat juist goed is.

Daarnaast heb je nog dingen als juist timen bij het tonnen afvuren, in mijn-karretjes optijd springen en je kunt in een ander sterker dier veranderen.
Dit alles bedacht met simpelweg 4 richtingtoetsen en 2 speeltoetsen. Pracht van een game die met een 0,5 verhoogd is.

Wel is jammer aan de GBC zelf is het beeld. Inplaats van dat je weinig ligt moet hebben om het beeld goed te kunnen zien moet je juist veel licht hebben. Daarnaast is is de mijne een beetje stuk en wil nog wel eens uitvallen als er teveel mee bewogen word tijdens het spelen.....
Maar daar kan de game niets aan doen. GBC's schuld !

4,5

avatar van Thomas83
4,0
Nou, zo heel moeilijk vind ik het spel niet, als je het eenmaal doorkrijgt. Wat van de latere missies zijn nog wel lastig, maar waar de vijanden lopen en wat ze doen is in feite gescript, en ze starten altijd van dezelfde plaats.

Game_Kaza
Thomas83 schreef:
Nou, zo heel moeilijk vind ik het spel niet, als je het eenmaal doorkrijgt. Wat van de latere missies zijn nog wel lastig, maar waar de vijanden lopen en wat ze doen is in feite gescript, en ze starten altijd van dezelfde plaats.


Dat wel. Maar dat was heel erg wennen. De ene keer vloog ik erdoorheen en ging op het laatste moment dood. De andere keer was ik ze gewend en liep simpelweg langs ze. Wat andere 2D platform games nog niet deden bij mij.

avatar van Princess Piranha
4,0
Ik vind DKC toch best wel lastig hoor! Heb heel veel levels echt ontzettend vaak achter elkaar moeten doen.

Game_Kaza
In het begin heb ik vooral veel moeite gehad met het eerste level in het karretje. Dit begon te lijken op het "Mario frustration" filmpje.

avatar van Thomas83
4,0
Die snelle missies in het karretje en zo zijn wel pittig ja, net als sommige anderen. Maar vooral de missies aan het begin vind ik redelijk simpel, en je kan vaak gewoon voorzichtig lopen en kijken wat er gebeurt.

avatar van JohnWilliams
5,0
Simpel was het inderdaad soms wel maar naar mate het einde werd het steeds lastiger. Ik vond het in ieder geval een pracht spel! En het blijft wel de beste van de hele Country serie.

Game_Kaza
Aight, als ik de eerste paar levels al lastig vind... Worden de laatste extreem veel gamen.

4,0
Een fantastische platformer. Ik vond deel 2 en deel 3 nog ietsje leuker door de extra elementen die erin zaten. Grafisch heel mooi en perfecte levelopbouw. Niet te moeilijk, maar zeker pittig op bepaalde momenten. De muziek bij de onderwater levels is geweldig dromerig en ook de rest van de soundtrack is dik in orde. Leuk einde ook

Al met al één van de beste platformers op de SNES!

Game_Kaza
MMhhh heb de SNES versie gespeeld en begrijp vele reacties hier. Ik speelde het eerst op de GameBoy Collor. In verband met kleine knopjes, andere of meerdere vijanden die wat onverwachter opdoken, slecht en klein beeld was het veel moeilijker dan op de SNES. Op de SNES is alles veel kleurrijker & heeft 2 player mode maar is ook vele malen makkelijker. Kwam in 1 kwartier evenver als 1 uur op de GBC. Voor de rest is het nog steeds erg leuk, alleen makkelijker.
Ook de muziek verschilt. Dezelfde melodieën maar anders gespeeld. Meerendeels hiervan vond ik ook de GBA beter want die had veel meer "game"achtige versies.

Tot nu toe:
SNES: 4 - 4,5
Gameboy Collor: 4,5

5,0
Samen met deel 2 en 3 de enige game waarvoor ik een console zou willen aanschaffen (maar goed, emuleren gaat ook). Prachtige graphics, leuke levels en ik verbaas me er elke keer weer over dat het allemaal in 4 MB past.

5*

4,5
Heb deze game te koop voor de SNES. Interesse?

avatar van Princess Piranha
4,0
Nee sorry, heb het al op de GameBoy Color. ^^' (En ik heb geen SNES XD)

4,5
Het moge duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is dat de 2364 gebruikers die hem níet willen dat hier gaan melden.

avatar van Bahamut Zero
5,0
Goodfella_90 schreef:
Het moge duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is dat de 2364 gebruikers die hem níet willen dat hier gaan melden.


lol
Probeer het eens in het Koop & Ruil topic

avatar van Princess Piranha
4,0
Bahamut Zero schreef:
(quote)


lol
Probeer het eens in het Koop & Ruil topic


Heeft ie al gedaan XD

avatar van Hirano Aya
Kun je dit spel ook op de wii spelen? hoe dan????

avatar van Hadouken
5,0
Virtual Console van de Wii.

avatar van ps3me
3,5
lang gespeeld bji een vriend vroeger genoeg om te zeggen: wel een geinige game maar niet meer,
het enige wat echt heel leuk was was dat je uit tonnen kon schieten naar de volgende ton met een forse snelheid:P

veel meer was er ook niet bij.

avatar van Hadouken
5,0
Stop maar met lachen, het origineel staat er gewoon op.

avatar van Knight of Round
inderdaad! Joepie!!!!!!!

5,0
Prachtige graphics! Ziet er nu nog altijd heel mooi uit. Ziet er niet verouderd uit als sidescrolling game.

En een soundtrack om U tegen te zeggen, prachtig!

Absoluut één van de beste games op de snes.

avatar van Donkerwoud
4,0
Schitterende graphics in een onderhoudende platformer van formaat. Ook een lekker gek sfeertje met die apen en de opmerkelijke levelbosses.

avatar van Mafurios
5,0
Samen met de andere delen van de DK serie mijn favoriete game op de snes. Geweldige gameplay en goed geluid en ook erg mooi zeker voor die tijd. Deze game is zeker een dikke 5 waard!

avatar van jellecomicgek72
4,5
Enorm leuk maar zo Frustrerend spel.
Zeker vroeger 4 SNES controllers mee om zeep geholpen. Ik kan me nog herinneren dat er een level was in een karretje Dat je in een mijn moest racen. Ik ging vroeger elke keer dood. Helaas heb ik het spel niet meer. Ik had het toen uit woede tegen de deur aan gesmeten. Toen deed ie het niet meer.

Maar toch een 4,5

avatar van Alfred Mok
5,0
Nintendo spellen worden tegenwoordig alleen nog maar gemaakt omt het geld. Tenminste zo zie ik dat door mijn ogen. Misschien is het niet zo maar dan kan ik concluderen dat de games van tegewoordig geen fantasie meer hebben. Maar dan hebben we het ook over Nintendo.

Maar dit is een klassiek spel, met veel leuke levels.
Inmiddels speel ik het eigenlijk nooit meer, zonde als je er over na denkt. Want dit blijft toch echt een klassieker van Nintendo en beter dan vele Mario games die nu zo ongeveer niet meer leuk zijn. Mario is op...we moeten het nu maar hebben van de eerdere Mario games. Maar ondanks dat schijnt Galaxy wel aardig te zijn. Verder wil ik me weer bezig gaan houden met deze Donkey game.
Donkey blijft mijn favoriete personage van Nintendo en in deze game speelt hij de hoofdrol samen met Diddy. Geweldig spel.

avatar van lisa=10jaar
5,0
leuk spel!!

Ik had dit spel op de SNES en het was leuk omdat je met dat andere aapje dooor het level kon rennen. Ik weet nog dat er een level was waarbij je in een karretje zit en dat je dan moest racen.
Helaas heb ik het spel nu niet meer.

5*

Gast
geplaatst: vandaag om 12:58 uur

geplaatst: vandaag om 12:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.