logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Clive Barker's Hellraiser: Revival (2026)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Boss Team
Uitgegeven door Saber

Beleef een nieuw hoofdstuk in de legendarische horrorserie. Op zoek naar plezier start je onbewust een hels ritueel. Stap in de schoenen van Aidan en probeer je vriendin Sunny te helpen ontsnappen uit de bovennatuurlijke hel van het Labyrinth. Gebruik de kracht van een mysterieuze puzzeldoos om de strijd aan te gaan met de gruwelijke sekte van de Cenobites en ontketen meer pijn en genot dan ooit tevoren...

• vanaf 8 oktober te koop voor de PC
  • vanaf 8 oktober te koop voor de PlayStation 5
  • vanaf 8 oktober te koop voor de Xbox Series X/S

...ook de gameplay beelden van de Hellraiser game zien er erg degelijk uit. En Doug Bradley neemt zelf de Hellpriest over (vond de actrice uit de reboot echter ook prima op zich) - en het is voor de verandering eens geen Dead by Daylight cloon. Zoals zo vaak gebeurt in dit genre (Eg Friday the 13th (niet meer te spelen), Texas Chainsaw Massacre of Evil Dead (ook niet meer te spelen). Dus eens afwachten wat de game met zich meebrengt.

Eerste wat menigeen zich afvraagt bij iets als dit is uiteraard is het single player en dat blijkt het zowaar te zijn.

Maakt dit een uitermate interessant project waar ik zeker naar uitkijk.

De film met de vrouwelijke Pinhead was inderdaad prima maar dat Doug Bradley hier zijn medewerking aan verleent geeft het toch wel wat extra gewicht.

Vind de Bradley loze film Hellraiser: Judgment overigens ook erg aardig met name vanwege de in mijn optiek erg coole character The Auditor.

Confusie schreef:

Imo na 1, 2, 5 en de reboot wellicht de beste, meest creatieve en gore in de reeks ja.

Maar inderdaad ik vond het dus ook interessant dat het een solo campaign heeft. Naar ik begrijp heeft het dev team zich ook ingelezen in de diverse lore e.d (de comics (die beter waren dan dd meeste films) en de boeken).

Dit kan wel eens behoorlijk interessant gaan worden..
Echt zo'n spel voor de nachtelijke uurtjes. En ook nog eens een single player er in maar ik meende dat het alleen online was?.

Banjo schreef:
ik meende dat het alleen online was?.

Hoe kom je daarbij?

Van een Youtuber maar die had een rijtje van spellen die alleen online/muliplayer hadden bijvoorbeeld Friday the 13th: The Game (2017) - GamesMeter.nl. En hij had het ook over dit spel dus het is waarschijnlijk door elkaar gehusseld. Maar deze Hellraiser is dus een single player anders had ik hem waarschijnlijk ook niet gekocht.

Dat is niet goed natuurlijk zo zet je jezelf op een dwaalspoor.

De 9 minuten durende Hands-On van Gamespot klinkt en ziet er alvast heel erg veelbelovend uit. Ik ben toch echt wel benieuwd of ze dit weten waar te maken.

Ik heb daar ook een preview van gelezen, en daar stond in dat je met de Box en geweer gelijke tijd kon aan vallen. En dat er ook zeer lugubere momenten in zitten ik ben heel positief tot nu toe. En komt gelukkig volgend jaar pas uit er komt nog zoveel uit deze komende 4 maanden.

Sinner schreef:

Ik heb daar ook een preview van gelezen, en daar stond in dat je met de Box en geweer gelijke tijd kon aan vallen. En dat er ook zeer lugubere momenten in zitten ik ben heel positief tot nu toe. En komt gelukkig pas volgend jaar uit er komt nu nog zoveel uit deze komende 4 maanden.

avatar van FlorisV
Dit wordt toch wel een zieke game. Het lijkt op een FPS met allerlei brute fatality moves. Pinhead is duidelijk een belangrijke figuur wat belangrijk is voor vele fans als ik.

geplaatst:
Mijn pre order zojuist de deur uit gedaan.

Voor maar 40?

Geen idee waarom dat is maar ik vind het prima daar niet van.

geplaatst:
"Whats your pleasure Mr. Cotton? The Box!"

Ik ben een groot fan van Hellraiser maar waarom inderdaad maar voor 40€?.
En Ik had juist bij dit spel een speciale editie verwacht, en komt deze ook naar de Switch 2?.
Of zou hij ook op een mini pc draaien? Ik heb een boel vragen.

geplaatst:
Vele vragen kunnen echter wel vrij gemakkelijk beantwoord worden.

Zoals dat ie niet naar de Switch komt.

Banjo schreef:
"Whats your pleasure Mr. Cotton? The Box!"

Ik ben een groot fan van Hellraiser maar waarom inderdaad maar voor 40€?.
Of zou hij ook op een mini pc draaien? Ik heb een boel vragen.

Er was ook een prachtige, dure special editie van. Binnen mum van van tijd uitverkocht. Google het even. Kom je vast wel tegen. Een Switch 2 Editie is kort geleden besproken en behoord tot de mogelijkheden maar staat nog niet vast (mijn gok: vast wel).

Confusie schreef:
Vele vragen kunnen echter wel vrij gemakkelijk beantwoord worden.

Ik zou ook nog wel graag willen weten, waar ik de originele The Box of Pleasure And Pain kan bemachtigen!?.
En dan bedoel ik geen Steam Machine .

Clive Barker's Hellraiser: Revival - Cenobite Collector's Edition – Boss Team Games Store - bossteamstore.com een bijzonder mooie collectors editie inderdaad!.

[quote]Banjo schreef:

Die is het inderdaad. Ik vind het echt wel een van de knappere special / collectors edities die de laatste maanden de revue heeft mogen passeren en is de prijs boven mijn budget. En was hij als ik me niet vergis erg snel uitverkocht. Had ik dat geld (en de ruimte om de dingen ook ergens netjes in een vitrine te stellen) dan had ik me ongetwijfeld eraan gewaagd.

Eh het spel staat samen met ILL nog steeds bovenaan de meest interessante horror games. Hoewel ik ook de nieuwe Silent Hill erg goed uitziet. Heb maar stukjes van de laatste gezien / gespeeld bij een vriend maar ergens vond ik de sfeer daarin....minder Silent Hill? Zal hem wellicht eens aanschaffen in een sale.