logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Persona 2: Eternal Punishment (2000)

Alternatieve titel: Persona 2: Batsu

PlayStation / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation Vita

Ontwikkeld door Atlus
Uitgegeven door Atlus en Sony

Maya Amano is een jonge journaliste, werkend en wonend in het stadje Sumaru in Japan. De stad wordt geteisterd door een serie raadselachtige moorden, waarvan de laatste gepleegd werden op de lokale highschool. Maya krijgt de opdracht er een stuk over te schrijven vanuit de invalshoek van de scholieren en gaat, vergezeld van haar vriendin Ulala en detective Katsuya, die op de zaak is gezet, naar de school om onderzoek te doen. Daar aangekomen treffen ze het hoofd van de school vermoord aan en naast hem de moordenaar, iemand met een papieren zak op zijn hoofd, die zichzelf 'The Joker' noemt. Hij laat het drietal verbijsterd achter met de boodschap dat ze hem nooit zullen verslaan zonder de kracht van hun Personae, hun innerlijke zelven, uit hun onderbewustzijn te halen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Enorm cool vervolg op een van mijn favo RPGs ooit, waarin verbazend veel wordt gevloekt, in het vorige deel was het taalgebruik al wennen, hier is het soms shokerend, vooral dat van de killer, de Joker, shits en motherf*#kers gooit hij in het rond, alsof het niks is, de sterretjes en bliepjes, maken het mischien nog wel harder dan de relatief lieve graphics erbij.

Het komt langzaam op gang (eerst met iedereen op je werk praten, dan met iedereen op scool praten) maar daardoor kom je wel goed in het erg vette verhaal. Als het uiteindelijk los barst, blijkt de gameplay erg snel te zijn, zelfs met getimede stukjes ertussen.

De battles zijn nog steeds te gek, het onderhandelen met en ompraten van demonen is nog steeds te gek, minder gedetailleerd als in 1, maar weer apart, door een soort combo techniek, waardoor er discussies ontsaan tussen de demonen en meerdere leden van je party. Wel minder keuze mogelijkheden met dit systeem, maar nog steeds te gekke gesprekjes. Wapens en vooral de personae zijn wel beter geworden en de game's hedendaags japanse setting is mooi gemaakt en geeft goeie sfeer.

Af en toe wel moeilijker en iets lineairder als de eerste, maar desondanks een super vette, memorabele RPG -> 4,5*

Trouwens maar 1 van de 2 vervolgen op de 1ste playstation Persona (andere is Persona 2: Innocent Sin, nooit buiten japan uitgebracht).

Hier nog de Intro en hier een klein stukje gameplay.