Final Fantasy Tactics: The Ivalice Chronicles (2025)

Nintendo Switch / Nintendo Switch 2 / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Strategy / RPG

Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Square Enix

Deze remake bevat volledig ingesproken dialogen, een aangepaste grafische weergave en talloze gameplay-veranderingen. Ivalice - een koninkrijk gezegend door het licht van de goden en geregeerd door de tweekoppige leeuw. Een jaar na haar nederlaag tegen Ordallia in de Vijftigjarige Oorlog bezweek de koning aan een ziekte, waardoor er nog maar een jongen van twee overbleef om de troon te bestijgen. Degene die tot regent werd benoemd, zou in waarheid regeren, en zo ontstonden er twee rivaliserende kandidaten: de hertogen Goltanna en Larg, wier daden tijdens de oorlog hen grote bekendheid hadden opgeleverd. Goltanna de Zwarte Leeuw en Larg de Witte Leeuw waren voorbestemd om met elkaar in botsing te komen, en het daaruit voortvloeiende conflict zou bekend worden als de Oorlog van de Leeuwen. Tegen deze achtergrond verschijnen Ramza, de derde zoon van House Beoulve, één van Ivalice's leidende militaire families, en zijn jeugdgenoot Delita, een gewone man die is opgegroeid tussen de edelen. Terwijl ze proberen een koers door dit tumultueuze tijdperk uit te stippelen, trekt een machtige stroming hen steeds dichter bij de afgrond.

• vanaf 30 september te koop voor de Nintendo Switch
  • vanaf 30 september te koop voor de Nintendo Switch 2
  • vanaf 30 september te koop voor de PC
  • vanaf 30 september te koop voor de PlayStation 4
  • vanaf 30 september te koop voor de PlayStation 5
  • vanaf 30 september te koop voor de Xbox Series X/S

geplaatst:
Een verrassing toen ik dit net zag, ook aangekondgd als fysieke editie. Dat hier niet meer over gesproken wordt? Toch een van de beste tactical RPG's aller tijd, me dunkt.

geplaatst:
Tbh weet ik niet of ik dit nog als een van de allerbeste SRPG's aller tijden zou aanmerken om eerlijk te zijn. Er zijn er intussen zodanig veel - en ook bijzonder veel kwalitatief goede en uitgebreide dat ik benieuwd ben hoe het zich in 2025 uit de slag trekt. Moet ik ook bij bekennen dat ik wel erg late to the party was op de PSP en de game maar halverwege heb gespeeld. (De Playstation 1 heb ik bijna compleet overgeslagen destijds). Heb destijds per ongeluk mijn memory card geformateerd om de een of andere reden (wellicht...piracy) en had geen backup meer van de saves. Opnieuw beginnen had ik geen zin in.

Het is eventueel wel een aanschaf waard though. Dus voor het jaar uit is heb ik alweer minstens een dozijn of zo nieuwe Switch 1 titels op de lijst staan. (De laatste Rune Factory, Atelier (waarvan ik er nog een 12tal wil), Hades 2, Front Mission 3, eventueel dus Final Fantasy Tactics, absoluut die scrolling Marvel beat 'm up...en dan vergeet ik er toch nog echt wel wat. Allemaal best tijdrovende games.