Nioh 3 (2026)

Action / RPG
single player / online

Ontwikkeld door Koei Tecmo en Team Ninja
Uitgegeven door Koei Tecmo

Nioh 3 is de nieuwste game in de duistere samoerai-actie-RPG-serie. Deze game biedt een open wereld vol spanning, kenmerkend voor de "Nioh"-serie, maar bied je tegelijkertijd de mogelijkheid om naar hartenlust te verkennen. In deze duistere samoeraiwereld kom je formidabele yokai tegen, verken je dreigende dorpen waar de duisternis loert en vecht je tegen de onheilspellende aanwezigheid van "the Crucible". Je kunt tijdens gevechten direct en naadloos wisselen tussen twee vechtstijlen, waarbij je je vijanden frontaal confronteert met de Samurai-stijl en snelle bewegingen en speciale technieken gebruikt met de Ninja-stijl.

avatar van JacoBaco
Nioh 1 en 2 heb ik 100% voltooid, dus ik ben groot fan ja. En in dit derde deel gaat Nioh open world. Ik denk dat ze eerst Rise of the Ronin als een soort test hebben ontwikkeld. Ja een hele dure test, maar op deze manier kunnen ze Nioh 3 meteen goed optimaliseren. Want Nioh is misschien niet HET paradepaardje van Team Ninja en Koei Tecmo, maar het is wel een hele grote troef.

Ik moet er nog aan beginnen. Dat doe ik vast wel. Rise of the Ronin ook trouwens. Net als Ghost of Tsushima en zijn opvolger. Maar verdorie - vanochtend bij de koffie maakte me er iemand duidelijk dat Nioh 3 dus ook een demo had. Even gekeken en ja hoor. 80Gig groot. Straks toch maar even op downloaden zetten om te kijken het het allemaal draait.

Edit: het draait toch prima op medium / 60fps. Prima.

avatar van JacoBaco
Op de PS5 was er tijdelijk een demo. Maar blijkbaar op de PC nog volop beschikbaar

avatar van JacoBaco
Nioh open-world had echt niet gehoeven van mij. Ik vind het level disign van Nioh 1 en 2 echt briljant. En dat moeten de makers ook gedacht hebben, want ze hebben ontzettend veel copy paste gedaan. Ik herkende zomaar een gebied incl. boss. Maar ook de meeste enemies komen rechtstreeks uit Nioh 2. En dan de eindeloze mogelijkheden wat betreft skills, perks, soul cores, ninja build, samoerai build, theehuisje en dan ben ik nu nog niet eens halverwege. En visueel ziet het eruit als begin tijdperk PS4. Maar toch zit ik er inmiddels (na 15 uur) helemaal in. En ondanks het gevoel dat ik vanalles verkeerd doe wat betreft mogelijkheden benutten hak ik ze toch wel aardig de pan in.

avatar van Rujar
De mogelkheid om Ninja te worden maakt het wel een stukje toegangkelijker. Vind het ook een gekke optie die ze hebben toegvoegd ... vooral omdat de mechanics al eindeloos zijn.

Ben nog niet zo ver om te oordelen over een openwereld, maar Elden Ring vond ik het wel prettig toevoeging om de vaart er een beetje in te houden. Als je ergens op stuk op bijt dan kijk je verder en level je verder (dat maakt het ook een stuk toegangelijker) dat zal met Nioh 3 denk ik niet anders zijn.

Grafisch valt mij ook tegen (PS5).

avatar van JacoBaco
De Ninja build heeft leuke voordelen wat betreft de afdeling Shuriken. Je kan bijvoorbeeld snel lightning, wind en fire aanvallen doen. Plus de ninja is super snel, maar kan een stuk minder incasseren.

Ik heb de platinum trophy voor Elden Ring, dus ik heb vrij veel gedaan, maar ik kan mij niet echt herinneren dat er een recommended level wordt aangegeven. In Nioh 3 worden alle gebieden aangegeven met een recommended level. Vind je jezelf alsnog te zwak dan ga je (het echt gebied waar je je bevind) de extra's doen zoals een side quest, een crucible, schatkisten openen, kodama's zoeken, shrine's unlocken enz enz. Je exploration level gaat omhoog wat allerlei bonussen geeft.

Ondanks snelle gameplay (waar ik van hou) loop ik toch weer rond met een grote trage hamer die momenteel 623 damage doet en het werkt.

JacoBaco schreef:

Elden ring had geen recommended level inderdaad. Als iets te moeilijk was kon je elders nog grinden omdat de wereld tjok vol zat met allerlei content waardoor het ook niet vervelend was. Dat zal Nioh ook hebben dat je door hogere level er uiteidelijk wel gaat halen.

Ben net een 2 uur in de openwereld, maar genoeg loot in ieder geval. En ook genoeg statestieken waar je aan kan sleutel, wel stuk meer dan een Elden Ring. Wat dat betreft vind ik de keuzestress in Nioh een stuk minder prettig.

avatar van JacoBaco
Toevallig vandaag de final boss verslagen en morgen de cleanup voor de platinum. Het is allemaal goed te doen met hier en daar wat difficulty spikes. De skilltree heb ik voor een vrij groot deel genegeerd. Mijn focus lag vooral op goede gear (uiteraard), 1 a 2 vaste wapens, soul cores en dan de collecibles. Want in tegenstelling tot veel andere games zijn de collectibles in Nioh 3 zeer waardevol en dat houd je gemotiveerd.

avatar van Rujar
Ander minpunt is dat alles al staat aangeven op de map (maar wel fijn voor de platinum trophy inderdaad). Dat vond ik nou juist de kracht van Elden Ring dat rondzwerven echt lonend was.

avatar van JacoBaco
Ja, door enemy camps, shrines en bosses te verslaan worden de collectibles zichtbaar op de map. In feite moet je exploration level 4 bereiken. Nioh 3 is open world, maar qua game mechanics sluit dat er niet echt op aan idd. Platinum is binnen en heb er precies 80 uur over gedaan.

avatar van Rujar
Game een tijd laten liggen en maar inmiddes weer helemaal opnieuw begonnen. Was ook nog niet ver, maar het helpt wel om alles weer even goed scherp te hebben door alle tutorials nog even goed door te nemen. Inmiddels bij jakotsu baba aangkomen en verslagen. Maar wat een taaie is dit zeg daar heb ik mij wel echt even stuk op gebeten hoop niet dat het veel taaier gaat worden. Maar dat komt ok een beetje dat je wel wel eens klem komt te zitten tussen een muur en de baas.

Is er iemand die het verhaal volgt? Ik heb echt de neigingen om alles door te klikken.

Het verhaal is zwak!

geplaatst:
Moet zeggen dat de game qua moeiijkheids best goed te doen. De moelijkheid zit hem alleen in de bepaalde boss battles. Voor de rest loop je eigenlijk heel soepel door alles heen (mits je ontdekt en zoveel mogelijk sidecontent doet) Je levelt ook best snel en hebt dan heel veel upgrades waardoor de game stuk toegangkelijker wordt.

Je zou alleen moet levelen door gear en niet door XP. Dan hou je de game een stuk spannender door een level cap in te bouwen.

De tweede boss jakotsu baba kom je echt nog zwaar underlevelt. Ki / stamina is zo op waardoor je soms amper tijd hebt om goed te blocken en een aanval uite voeren. En zijn aanvallen zijn ook nog een snel en krachtig. Lukt mij totaal niet zonder een summon.

Heeft iemand ergens een goede handleidng voor het craften van wapens. Ik heb behoorlijk wat materials goud maar volgens mij kan je wapens ook mergen of zo? Ik heb ook wapens met een soort van diamant icoontje en weet niet precies wat je daar nou mee kan doen. Ik wil niet teveel gaan testen zodat misschien op het einde moet gaan grinden.

geplaatst:
Ik ben het inmiddels voor 75% vergeten.

Toen ik eenmaal een erg goed wapen had raakte deze na een tijdje achter. Mijn wapen level was bijvoorbeeld 17, maar zelf was ik al level 24. Dus dan deed ik o.a. remodel bij de blacksmith. Je kan stats overnemen en souls matchen zodat een goed wapen weer een beetje gelijk komt met je huidige level. Tonfa's, switchglaives en axes worden gezien als S-tier. Belangrijke dingen om te doen zijn het demonteren van gewone items voor materialen. En gebruik maken van zeldzame (blauwe/paarse) items.

Dat gouden sterretje geeft dacht ik aan dat het
wapen een goede/zeldzame/unieke bonus heeft.