Touch Type Tale (2024)

Strategy / Educational
single player / online

Ontwikkeld door Pumpernickel
Uitgegeven door Mythwright

Gebruik je behendige vingers om je een weg te banen door een strategische uitdaging als geen ander. Word de onwaarschijnlijke held van Minsteria, wiens lege troon kwetsbaar is voor de grijpende handen van sluwe edelen en oorlogszuchtige bandieten. Gebruik je typemachine om legers te bouwen, dorpen te stichten en schurken te verslaan in een uitgebreide tactische campagne.

geplaatst:
Deze week gratis op de Epic Store als wekelijkse weggevertje en verhip...had er nog nooit van gehoord. Nou vind ik dit soort Type-dingetjes op zijn tijd wel eens leuk of grappig om te doen maar Touch Type Tale brengt het weer op een heel andere manier dan of Zombies knallen of RPG-achtige spelletjes. De devs van het spel hebben hier zomaar een heuse Kingdom Simulator / Strategy game van gemaakt. En voor zover ik het heb gespeeld werkt het grappig genoeg ook nog eens best aardig.

Dus...ja...je bouwt..of typed liever gezegd...gebouwen...Waarna je hiervoor weer werkers moet...typen. Heb je er genoeg kan je ze dan weer aan de slag laten gaan als bvb boer, soldaat of genadeloos de mijn insturen. En bij tijd en stond word je stadje aangevallen door soldaten die je dan weer moet onderscheppen met je opgebouwde troepen. (in mijn geval maar liefst 3 man groot. Daar sta je dan tegenover 15 vijanden).

En werkelijk alles gebeurt door te typen. Er komt geen muis of gamepad aan de pas. Ik moet toegeven. Het oogt en voelt heel even vreemd. Zeker omdat je op een gegeven moment prio moet gaan leggen op bepaalde economische dingen (de mijn, de boer, de soldaten de juiste kant opsturen...en liefst meer dan 3), maar het werkt wel. Althans voor zover ik het gespeeld heb. Geen idee hoe het verder gaat als het heel erg frenetisch word of dergelijks.

MAAR...kom op. Voor de hele 0 euro op de Epic Store...kan je moeilijk gaan zeuren.