Koste ff wat zoekwerk, maar deze episode is voor de PC versie van
Tsugunohi als DLC uitgebracht, terwijl het wel is inbegrepen in de PS4 / Switch versie. Daarom krijgt deze alsnog een losse toevoeging.
Het is lastig een recensie voor Tsugunohi als totaalpakket te bedenken (of voor de losse DLC episodes). Het zijn rond de 10-15 losstaande verhalen van 20 minuten. Als ik ze moest beoordelen hoe het zou zijn als je ze allemaal in korte tijd zou spelen, dan is het een onvoldoende. Alle verhalen verlopen hetzelfde:
personage loopt een paar keer dezelfde route. Elke keer wordt de route gruwelijker, bloederiger, meer jumpscares etc. De hoofdpersonages zijn nooit bewust van 95% van de dingen die op de achtergrond gebeuren, ze sterven altijd aan het einde en je hebt nooit invloed op het verhaal. Dit formule is niet interessant genoeg om 10 tot 15 keer achter elkaar te doen in een korte tijd.
Maar als losstaande korte j-horror verhalen, om
nu en dan te doen, werkt dit aanzienlijk beter. De eerste twee episodes die ik probeerde bevielen heel aardig: effectieve jumpscares, een paar creepy beelden, sfeervol en akelige sound design, afvragend waar de volgende dag mee ging komen. En (in het geval van A Whisper from the Past) had het een interessant mysterie over wat er aan de hand was.
Dus als je korte j-horror zoekt en de anime Yamishibai uit hebt, of alles van Junji Ito al gelezen hebt, dan kan dit een leuk alternatief zijn. Ik kan alleen niet aanraden om te proberen alle episodes in een korte tijd te doen.