Donkey Kong Bananza (2025)
Nintendo Switch 2
Platform / Action
Ontwikkeld door Nintendo
Als Donkey Kong beuk je met ongelooflijke kracht door vijanden, muren, de grond en zo ongeveer alles terwijl je je een weg baant door een enorme ondergrondse wereld. Verken verschillende omgevingen, waaronder jungles, velden, besneeuwde bergen en meer. Donkey Kong kan door deze omgevingen rennen, klimmen en springen.
Links
trailer (YouTube)
Ik heb echt zin in een grote platformer met creatieve nieuwe gameplay elementen, precies wat dit lijkt te zijn. De wereld ziet er zo fantasierijk uit, volgens mij valt er ontzettend veel in te ontdekken.
Ik heb gehoord dat deze door het zelfde team als Mario Odyssey is gemaakt, net als die game vind ik deze er alleen al in de stijl van graphics en gameplay heel aantrekkelijk uitzien, ik heb er wel vertrouwen in dat het op zijn minst de moeite waard is.
De release van de Switch2 met Mario Kart World kunnen me waarschijnlijk makkelijk zoethouden tot deze verschijnt

Zag er goed uit, met veel te doen!

Odyssey is voor mij al een van de gaafste 3D platformers allertijden, maar als ik heel eerlijk ben vind ik dit er nog meer insane uitzien! Het is natuurlijk nog te vroeg er iets over te kunnen zeggen, maar van hoe dit er uitziet zou ik zeggen dat kan toch niet meer misgaan.
Is Donkey Kong Bananza a Prequel to Mario Odyssey
Nog een weekje en dan gaat het los met die apenkooi! kom op dat kan niet anders.
Ik wilde nog meer Switch 1 en 2 spellen kopen maar nee deze is reeds besteld.
Jongens we gaan voor een Goty! en niks minder dan dat.
Ik wilde nog meer Switch 1 en 2 spellen kopen maar nee deze is reeds besteld.
Ik denk ook dat Bananza knetterhoge cijfers gaat krijgen in de internationale media. Met het team van Mario Odyssey erachter en de gave trailers die ik heb gezien kan dit niet mis gaan eigenlijk.
De echte feeling voor deze game en gameplay moet nog wat groeien maar ik kom er steeds meer in. Er blijken 17 layers/werelden te zijn, dus op deze manier lijk ik hier heel lang zoet mee te zijn. Ik weet nog niet helemaal wat ik er van moet vinden maar de game is echt absurd, in positieve zin. Ben heel benieuwd naar de rest, maar ik ben dit weekend weg dus ik ga volgende week verder..!Maar de grootsheid die de reviews ons nu voorschotelen moet ik persoonlijk nog gaan ontdekken.
Ze noemen het grensverleggend in het platformgenre.
Ja. Maar dat is weer zo een dooddoener in de stijl van 'De engste horrorfilm ooit!'. Vaak gevolgd 'mensen liepen huilend de zaal uit.' Je kent het wel. Hyperbool op zijn best.
Hoewel ik niet betwijfel dat het een erg leuke game zal worden voor in een eventuele toekomst. Zo ziet hij er tenslotte wel uit.
De sloop mechanics kennen we inmiddels toch ook alweer enkele decennia.
De game is fun maar mis vooralsnog toch nog wel wat verfijning in de gameplay om dit tot absolute topper te bestempelen.
Op zich met je eens dat die hypetermen vaak heel overdreven zijn (mensen liepen kotsend de bios uit, sure), maar ik snap het bij Bananza wel. Die game voelt en speelt echt anders dan de gemiddelde platformer, zeg ik na een uurtje spelen. Dat slopend door een level heen rammen voelt wel vernieuwend en speelt heerlijk weg. Het zal geen klassieker worden die nou een heel genre opnieuw uit heeft gevonden in mijn ogen, maar wel een game die het genre weer heeft gereanimeerd en wat nieuwe dingen heeft toegevoegd.
Ooit had je trouwens de game Red Faction, je kon alle panden, torens en muren slopen. Erg leuk. Maar daarna stopte het, eigenlijk nooit meer zulke titels gezien terwijl het juist heel leuk is dat je zelf bepaalt hoe je bij een doel komt.
Ga niet te vroeg oordelen, maar ben nu niet hyped.
Je beukt je er maar wat doorheen er gebeurt weinig opzienbarends.
Hoe verder ik kom hoe minder ik die reviews snap.
7,5 a 8 lijkt mij tot dusver ruim voldoende voor een game als deze.
Vooral omdat de focus erg ligt op slopen om je doel te beteiken waardoor eentonigheid op de loer ligt en het zich in mijn beleving niet kan meten met Odyssey waar de jacht naar manen een stuk diepzinniger en veelzijdiger was.