Mario Kart World (2025)
Nintendo Switch 2
Racing / Party
Ontwikkeld door Nintendo
Deze Mario Kart speelt zich af in diverse regio's overal ter wereld. Daarbij kunnen tracks op verschillende momenten van de dag gespeeld worden, waarbij de weersomstandigheden veranderen. Ook kan er buiten de racebanen worden gescheurd in de open spelwereld, en spelers kunnen zelfs naar nieuwe parcoursen racen. Tijdens de races doen er 24 coureurs mee.
Nintendo heeft de franchise willen vernieuwen, dat moest ook na MK 8, want wat viel er nog te verbeteren, en in mijn opinie erg geslaagd. En toch geniet ik er niet even veel van als MK 8 destijds. Ik voel minder opwinding, ik vind de game zelfs wat on-Nintendo-achtig aanvoelen.
Desondanks geniet ik enorm van het online spelen. Het is erg chaotisch en spannend. De nieuwe tracks vind ik ook nice.
De open wereld doet me niet zoveel. Vind het wat doelloos rondrijden en haal weinig voldoening uit welke dingen of extra's die je kan behalen.
Ik mis soms MK 8 deluxe als ik speel maar dit is misschien meer emotioneel dan rationeel.
Is en blijft voor mij wel een topspel als launch game voor de Switch 2.
Mario Kart World zou je moeten spelen als je de Switch 2 een week geleden hebt gekocht, want het is veruit de grootste exclusieve titel (en zo ongeveer de enige

Nintendo heeft ieder geval heel terecht geconcludeerd dat de nieuwe Mario Kart niet een directe opvolger moest zijn met slechts een grafische update, want dat was niet voldoende om een vrijwel perfecte Mario Kart game te verbeteren. En dus kwam er Mario Kart World, met zoals de naam al zegt een open wereld. Die wereld oogt erg mooi, maar het is wel erg jammer dat er heel weinig te beleven valt waardoor ik er niet zo heel graag tijd in door breng. Er zijn wel missies te doen, maar om nou te zeggen dat dit echt heel leuk is en de moeite loont om er veel tijd in te stoppen, neu.
Maar die tijd kun je wel stoppen in de nieuwe Knockout Tour (ik speel dit alleen online), een werkelijk briljante afvalrace-optie waarbij je 6 etappes achter elkaar moet rijden waarbij bij elk checkpoint steeds de laatste vier uit de race worden gehaald. Het is spectaculair, belachelijk spannend en vooral vreselijk leuk om te doen. Het is met 24 racers een gigantische chaos waarbij de schilden, sterren, Bullet Bills en boosters je om de oren vliegen. Dit is wel anderhalve week al mijn nieuwe uurtje gamen na werk, even een paar banen Knockout Tour rijden. Wat overigens ook wel een irritatiepuntje heeft, want door de enorme chaos met zoveel racers is de geluksfactor bijna 99 procent want ze blazen je toch wel op en als je achterop raakt krijg je zoveel power-ups dat je ook snel weer bij bent. Met pakweg acht racers is goede stuurkunsten hebben nog nodig, maar dat is hier met drie keer zoveel echt minder al zie je wel wie het kan en wie niet.
Verder is de game grafisch prachtig, de banen leven echt en zitten vol met details en bewegende objecten. Erg leuk, echt genieten. Zeker de nieuwe Rainbow Road is een belachelijk mooi ontworpen baan. Maar ook hier een kritische noot, ik vind het aantal banen (4x8 stuks) veel te weinig, je bent er zo doorheen en heel eerlijk speel ik online daardoor wel erg vaak dezelfde races. De tussenstukken tussen de banen waar je ook op aan het racen bent tussen de races door vind ik niet zo interessant. Eigenlijk zijn de nieuwe bedenksels van Nintendo creatief, maar niet allemaal even boeiend uitgewerkt. Het is dat het racen op de banen van ongekend niveau blijft. De karts besturen erg lekker en door de prachtige beelden en soundtracks (vol met gemixte of bewerkte versies van klassieke Mariomuziek!) is elke race een genot om te rijden. Wat ik overigens wel mis zijn rondetijden. Die ontbraken ook al in MK8 Deluxe jammer genoeg. En ik vind dat het online wel wat langzaam gaat om je in te laden in een Knockout Tour of Cup. Je zit toch wel vaak een tijdje te wachten tot je mag beginnen. Ik game niet veel online meer, maar dat zou sneller mogen. Verder had 200 cc ook wel erbij mogen zitten en had ik wat meer beloningen willen zien behalve dat je coins kan winnen. Had meer cups en mogelijkheden kunnen laten unlocken, toon de gamer dat het nut heeft door te blijven spelen.
Mario Kart World is een geweldige nieuwe Mario Kart game geworden, maar geen hele goede World titel. Daarvoor hebben ze er te weinig mee gedaan. Ik hoop dat ze komende jaren veel content toe gaan voegen, dat kan toch bijna niet anders? De potentie is er, maar Nintendo lijkt nog een beetje de handrem in te drukken en gaat niet helemaal nog los.

Mocht iemand trouwens een perfecte combi hebben met karakter + kart, dan hoor ik dit graag. Ik heb al veel combinaties geprobeerd. Je hebt ieder geval snelheid en wegligging nodig.
Ik merk heel weinig verschil tussen de verschillende auto's en motors, ook toen ik expres voertuigen met tegengestelde kenmerken koos achter elkaar. Karakters maken 0 verschil (toch?).
Karakters maken geen verschil, maar hun karts wel. Niet ieder karakter heeft elke kart en het maakt bij een kart wel degelijk uit of ze snel, goed te besturen of een fijne wegligging hebben. Neem aan dat je wel bekend bent dat elke kart z'n eigen statistieken heeft?
Oo, mij niet opgevallen dat niet ieder karakter elke kart heeft! Ja, de statistieken van de karts ken ik maar ik heb persoonlijk weinig verschil gemerkt toen ik dus opzettelijk achter elkaar karts koos met tegengestelde statistieken om het verschil te ervaren.
Hebben jullie al mirror mode geunlocked? Ik dacht aan alles voldaan te hebben (150 cc op alle grandprix, knock out tour en minimaal 10 van alles in free roam en dan special cup opnieuw spelen?) maar ik heb het nog niet gekregen. Al denk ik niet dat mirror mode nog heel toevoegd omdat ik niet alle routes in die hele wereld kan dromen.
Yep, voegt inderdaad niet hoeveel toe. Alle cups incl mirror nu op goud drie ster en bezig met knock-out, welke dus ook mirror heeft, om alles op drie ster te krijgen.
Alleen heb ik al gelezen dat als je alles op drie sterren hebt er geen reward is

Ja, onbegrijpelijk karig wat betreft rewards, je blijkt ook niks te krijgen als je alle +- 400 P switches en 200 Peach munten en ? vlakken vindt (wat toch niet te doen is zonder hulp in die grote wereld).

Benieuwd of ik nu vaker zin heb om wat potjes te racen als ik geen vrienden over de vloer heb.
Vandaag de laatste drie ster bemachtigd. Mijn autistische brein kan nu “relax” Mario Kart World spelen

Even relaxen tot de 200 cc update komt!!
Toch vandaag een proefabonnement genomen om even te kijken. Hier zit inderdaad wel de uitdaging. 4 knockout races gedaan met heel wisselende resultaten haha ! Eerste pot eindigde ik ergens bij de laatste 12, tweede pot werd ik wel ineens al eerste, bij de derde pot haalde ik om een of andere reden de laatste 20 niet eens en bij de vierde pot werd ik derde.
Respect dat p1 je al na 2 races gelukt is. Ik neem aan dat dit wel online is hé?
Ik heb er tientallen races over gedaan en tot heden is het me ook maar 1x gelukt. Wel meerdere keren 2e of 3e. Ook wel eens een paar keer dat ik de eerste checkpoint niet overleefde. Dan sta je ergens in de kopgroep te rijden, vliegen er tig dingen tegen je aan en sta je plots 22e

Het blijft wel heerlijk verslavend, maar ze moeten echt snel nieuwe banen afleveren want ik heb het gevoel elke keer dezelfde routes te rijden.
Voor mij is Mario Kart 8 Deluxe + Booster Course de perfecte Mario Kart. Een overweldigende hoeveelheid banen (maar liefst 96 in totaal), top besturing, goede items en een gave selectie aan personages & voertuigen
Ondanks de nieuwe banen via een Booster Course, is Nintendo voort blijven borduren op de uitstekende WIIU Mario Kart 8. Eigenlijk heeft de reeks, met een tussentijdse oninteressante toevoeging, zo'n 11 jaar stilgestaan. Behalve wat extra banen, wat oppoetsingen, heeft de Switch als generatie niks bereikt.
Ik zie nu alweer dat allerlei originele Switch 1 games.voor de Switch 2 te krijgen zijn als een oppoetsing.
Mario Kart World nog niet gespeeld, wel zeer benieuwd. Een booster pass voor Mario Kart World voor de Switch 2 zou ik sterk kunnen waarderen, maar ik hoop niet dat deze game, wederom weer wordt overgeheveld naar een derde Switch.
Maar inderdaad, zoals Grovonion ook al aangeeft is het wel al bizar vroeg om nu al te liggen orakelen of Mario Kart World naar de 'Switch 3' word geport. A) De Switch 2 is nog geen maand uit, dus er kan makkelijk weer 5 tot 8 jaar overheen gaan en B) wie zegt uberhaupt dat de volgende Nintendo gen weer een voortzetting van het Switch idee zal zijn en niet weer iets heel anders.
Nintendo hoorde dit kritiek en deed het tegenovergestelde. In de laatste patch hebben ze "Random" in online aangepast: het was voorheen een garantie dat je traditionele 3-laps races op één racebaan deed, maar nu is dit gemengd met intermission tracks. Merendeels van de spelers koos juist Random omdat de behoefte was om traditionele races te doen. Geen toffe zet en ik hoop dat ze in de toekomst wel die keuzevrijheid geven om online races naar smaak aan te passen.
En geef me Rainbow Road in knockout tour. Super irritant dat die heerlijke baan daar ontbreekt.

Veel van de banen vind ik een beetje tegenvallen, omgevingen leuk ontwerp, maar het rijdt vaak gewoon saai. En dan heb ik het nog niets eens over de intermission stukken, soms is het zelfs letterlijk lang recht vooruit.
Free Roam had ik ook wel iets meer van verwacht. Of misschien betere beloning gewild voor dingen die je vindt. Had het ook leuk gevonden als er hier en daar npc's waren die een quest voor je hadden. "Versla mij in deze race. Zoek dit item voor mij. Geef een toeter concert". Iets meer invulling dan rondrijden en hier en daar wat P-Switch challenges doen. Ik kan het wel waarderen dat ze heel af en toe iets speciaals hebben geplaatst. Vandaag vond ik een kampvuur met allemaal dieren eromheen en zag op een andere plek die vliegende koopa's met een rode cape uit Super Mario World (Super Koopa). Helaas zie vaker niet dan wel iets bijzonders.
Heb wel een goede tijd ermee, race veel samen met mijn vriend. Het blijft wel Mario Kart, met geniepige item acties, frustraties en een hoop lol.
Speel je ook online? Dat is wel echt leuker vind ik, zeker de knockout tour variant is geweldig. En moeilijk, heb er pas twee gewonnen van de vele tientallen die ik speelde.
Kan me ook goed vinden in je verhaal, ook wel mijn mening over het geheel. Mooi gemaakt, maar inhoudelijk had het echt beter gekund. Het is te hopen dat Nintendo de game jaren blijft ondersteunen met nieuwe banen, racevarianten, personages en missies.
Ze lijken echt te willen en ervan uit te gaan dat je zelf die mooie wereld helemaal ontdekt terwijl ze (tevens super onnodig) de free roam mode zo gebrekkig hebben ingevuld. Desondanks vermaak ik mij zo nu en dan goed in de free roam mode, ik mis nog maar 5 ? Panels, aangezien dat het enige is waarbij je kunt zien in welk gebied je er nog wat mist heb ik nog wel de drang om dit te voltooien. Ik mis nog wel echt een hoop P switches en Peach munten maar dat is zonder iets van hulp echt onbegonnen werk ook al vind ik veel van de mini missies best leuk en ze zijn heel soms (gelukkig!) zelfs best even pittig.
Ben echt benieuwd wat voor updates deze game nog krijgt, het is in potentie zo’n top spel..!
Daar ben ik ook heel benieuwd naar maar ik verwacht grote dingen!. want voor die €80 die betaald is kan dat toch bijna niet anders...
Nou, ik verwacht eerder iets als een boosterpack dat je gewoon mag lappen voor nieuwe banen.
Nintendo is een mooi bedrijf, maar ze persen ook wel alles uit onze portemonnee.
Hoop dat er snel banen bij gaan komen, ik ken deze nu wel. Speel het overigens nog wel elke avond, het is heel verslavend.
Dat is zeker zo maar ze hadden ook nog geld kunnen vragen voor al die gratis Switch 1 upgrades.
want die kun je nu gerust remasters noemen, volgens Digital Foundry. Die hebben al die spellen onder de loep genomen.
Nou, ik vind eigenlijk dat ze hun grootste titels wel gratis updates hadden mogen geven als we geen extra content aan nieuwe levels in zit. Bij Kirby and the forgotten land krijg je nog een extra campagne, dan vind ik dat wel geld waard. Maar bij pakweg Mario Odyssey is de game gewoon opgepoetst. Ik weet niet, vind zulke dingen een mooie service als het gratis was geweest maar misschien zijn de tijden veranderd. Ik vind wel dat je met 90 Euro voor MK World wel gratis content aan mag gaan bieden, maar ik durf te wedden dat ze dit niet met nieuwe levels doen, hoogstens met wat personages of karts of open wereld missies.