logo GamesMeter menu

Nintendo Switch 2
Racing / Party

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Deze Mario Kart speelt zich af in diverse regio's overal ter wereld. Daarbij kunnen tracks op verschillende momenten van de dag gespeeld worden, waarbij de weersomstandigheden veranderen. Ook kan er buiten de racebanen worden gescheurd in de open spelwereld, en spelers kunnen zelfs naar nieuwe parcoursen racen. Tijdens de races doen er 24 coureurs mee.

Manny Calavera schreef:
Nintendo is een mooi bedrijf, maar ze persen ook wel alles uit onze portemonnee.

Dat is standaard tegenwoordig. Bij om het even welk bedrijf of uitgever. Spel? 70-90 euro. Cosmetische DLC? Hoppa weer een paar euro extra. Daadwerkelijk DLC die ook nog wat toevoegt aan de game? Begin al maar met tellen. Je krijgt heimwee naar de tijd dat je een Tekken e.d kocht, 20 figuurtjes had en de overige 20 voor niets kon vrijspelen ipv 3 seizoenspassen bij te kopen bvb.

Ik zou trouwens na een maand nog niet meteen gaan wachten op nieuwe banen. Zou wel erg snel zijn. Een soort kerst-themed DLC pakket of zo met allemaal sneeuw banen (of althans 4 of zo) lijkt me wel weer een mogelijkheid. Of evt binnen een maand of 2 een tie-in met Donkey Kong Bananza.

In ieder geval beginnen de prijzen en de hopen DLC me (op eender welk platform en game) me wel wat tegen te steken. Hoewel ik me er in bepaalde gevallen ook aan bezondig. (Fighters en strategy games).

Sinner schreef:

Ja, de gamewereld is er niet leuker van geworden en ook Nintendo doet er helaas aan mee. Vergeet ook niet hun Amibo's, ze proberen ook op elke manier meer te verdienen. Wat bedrijven ook vaak doen is de DLC gewoon al maken en het dan een half jaar later voor een los bedrag verkopen. Denk dat Nintendo al wel een paar cups heeft liggen, er ontbreken nog veel klassieke banen.

Ik koop overigens uit principe zelden tot nooit DLC. Zelfs niet van games die ik goed vond. Denk dat ik maar een paar keer uitzonderingen heb gemaakt zoals bij de GTA 4 DLC's een jaar of 15 terug. En bij Nintendo ook, dat booster pack voor Mario Kart 8 Deluxe was z'n geld ook wel waard ook al vond ik een hoop banen erg simpel ontworpen.

avatar van Skrrt
Ik verwacht voorlopig geen nieuwe banen. De Mario Kart wereld is al heel groot. Wel verwacht ik over een tijdje nieuwe routes voor de Knock Out tour (en misschien ook wel Grand Prix) binnen de wereld die er nu is, er zijn namelijk nog zoveel leuke mogelijkheden hiervoor die nu niet gebruikt worden. En dan zou zo’n update best gratis kunnen zijn. En 200 cc, nu ik ook best wat online heb gespeeld merk ik dat bijna alle tegenstanders ook wel (ver) boven het 150 cc niveau zitten, online is namelijk een stuk pittiger dan het hoogste offline niveau.

avatar van -marco-
Ik vind Nintendo nog wel coulant in hun wijze van DLC betaalde content. Zit tenslotte bij je online abbo.
In andere gevallen is het logisch dat je betaald voor extra dlc. Word niet voor niets ontworpen.
Uiteindelijk bepaal je zelf of je het waard vind.
Ik heb er geen moeite mee.

avatar van Maxigames
Naar mijn mening weer een erg goede game in de Mario kart reeks, de open wereld geeft het weer een geheel nieuwe dimensie en ook muur en rail jump mechanics vind ik echt top! In tegenstelling tot dat zinloze anti-gravity uit MK8 voegt dit echt toe aan de gameplay.

In eerste instantie dacht ik dat ik de free roam mode niks aan zou vinden, maar ik moet zeggen dat de vele challenges toch verassend leuk en verslavend zijn, je moet er denk ik geen te grootse verwachtingen van hebben maar dit is zeker een leuke afwisseling.

De knock-out tour (afval-race ) is erg gaaf, je racet door het landschap naar verschillende tracks en het is altijd spannend of je het tot de laatste ronde weet te halen. Lijkt wat dat betreft wat F-Zero99 wat ook heel gaaf was, maar dan met Mario Kart gameplay.

De Grand Prix mode vind ik dan weer net niet zo goed als het had kunnen zijn, ik vind het helemaal niet erg om naar de banen toe te rijden, maar laat me er dan wel een paar rondjes op rijden zodra ik er ben. Er zitten erg leuke circuits in deze game, beetje jammer dat je dan juist dat "circuit gevoel" mist wat je juist krijgt door een paar rondes te rijden.
Dat zelfde geld voor online spelen, geef mensen gewoon een circuit mode. Ik vind de races met intermissies en de knock-out tours hartstikke leuk, maar als ik soms gewoon even wat circuits wil racen moet die optie er ook zijn naar mijn mening.

Kortom, in veel opzichten vind ik dit de beste Mario Kart allertijden, de gameplay de graphics (de soundtrack is ook geweldig) en hoe je door een complete wereld rijdt waar al die verschillende landschappen en circuits te vinden zijn is echt top. Helaas is deze vreemde beperking er, die zo gemakkelijk te verhelpen is, Nintendo hoeft maar een menu icoontje te maken die gelinkt zit aan enkel circuit races en klaar zijn ze, dan is deze game naar mijn mening vrijwel perfect.
(ohja nog een klein dingetje; Iets om je voortgang in de free-roam mode te monitoren moet ook heel makkelijk te fixen zijn)

Nou dat ik de game intussen wel vaak genoeg heb gespeeld (ook afgelopen zondag weer een lange sessie onder vrienden van een uur of 2) moet ik zeggen dat ik het een prima launch-titel vind, en zoals steeds ook weer hartstikke fun om te doen. Maar het gaat me wat ver om dit nou als de allerbeste Mario Kart uit de reeks te gaan bestempelen. Daarvoor vind ik Mario Kart 8 toch net wat beter. Ik vind het Open World ding (of tot nog toe althans) niet bizar veel toevoegen. En ook het aantal spelers verdubbelen naar 24 heeft imo niet echt een meerwaarde. Ik vind zelfs dat een deel van de banen relatief saai zijn om te spelen - nou moet je me niet vragen welke dit zijn (een stuk of 4-5) maar ik vind dat het banendesign qua creativiteit toch een klein stapje terug heeft gezet. Zeker in vergelijking met Mario Kart 8 en Wii. (beide mijn favoriete delen uit de reeks).

Maar...wat ik dan wel weer leuk vond is de aankleding. De rits kostuums waar je je karaktertje in kan stoppen. De activiteit aan de zijlijn. De diverse karts. Dat blijft als vanouds wel typisch Nintendo. Het is zelfs gewoon leuk om te zien als je niet met een controller in je handen zit. (wat wel eens gebeurt met 3 man en maar twee controllers). En tja...het karten blijft natuurlijk gewoon leuk. Ik ben sowieso een fan van het genre, en Mario Kart blijft bij de betere games behoren hierin (hoewel ik Sonic tegenwoordig toch ook erg sterk vind - en de nieuwe upcoming game er zelfs een tikkeltje interessanter vind uitzien dan deze). Prima launch game. Ik hoop dat er ook nog een hoop DLC voor komt door de tijd heen. Maar op het moment blijf ik Mario Kart 8 toch echt het prijsbeest uit de reeks vinden. Zelfs na 10 jaar. Gevolgd door Wii en 7. (en Double Dash). Maar een vijfde plaats ik ook prima. En het kan nog veranderen met de tijd.

Een cijfer onthoud ik me echter voorlopig van tot ik zelf een Switch 2 heb en de game ook in huis heb met hopelijk toekomstige extra's. Maar een 3.5 of 4 zal het sowieso wel zijn.

Sinner schreef:

Eens.

Vooral op gebied van content. Ik vind het bij MKW gewoon tegenvallen.

Bij mij staat de game op plek 3. MK 8 Deluxe is de beste, daarna Double Dash, daarna World. Eigenlijk staat MK 64 er ook nog boven met 4,5* maar dat is een stem uit nostalgie. Die game kan natuurlijk nooit tippen aan World.

avatar van Confusie
Jammer ook dat de open wereld verder zo weinig toevoegt en ze niet voor een Forza Horizon achtige aanpak zijn gegaan bijvoorbeeld.

avatar van Banjo
Iedereen heef er wel iets op aan te merken: mijn min puntjes in dit spel zijn dat ik niet kan spelen met de D-pad maar allen met de joysticks. Ik ben zoveel beter met de D-pad, dan kun je in de bochten veel sneller overschakelen naar die turbo. Volgens mij had Mario Kart 8 dat wel (ik weet het niet zeker). En extra content dat had ik eigenlijk ook al een beetje verwacht.. maar ik ben waarschijnlijk ook behoorlijk verwent geraakt door Mario Kart 8. Ik heb dan wel weer met mijn neefjes ontzettend veel plezier gehad en Knock-outrally blijft leuk en spannend.

Banjo schreef:

Extra content komt vast en zeker nog wel, hoop nog het meest op de 200cc toevoeging. 150cc is toch echt te makkelijk waardoor het gauw verveeld als ik het alleen speel (wat ik hierdoor nauwelijks meer doe).

avatar van -marco-
Skrrt schreef:

Klopt, de uitdaging zat hem meer om alles op 3ster te halen. Met name de knock off.

avatar van Banjo
Jullie hebben alle gouden bekers met 3 sterren al?
En ja die extra snelle modes hebben we nodig for more speed!. En een compleet nieuwe modes zou ik ook wel willen, naast de Knock-outrally en de Grand prix dat zie ik in deze World editie wel gebeuren.

Voor extra content vind ik het eigenlijk nog een beetje vroeg voor. Het spel is pas een maand of 3 uit. Willen ze het interessant houden en de kwaliteit van de DLC een beetje op niveau dan vind ik ieder half jaar of jaar een rits banen eigenlijk wel okay. Denkelijk zal ook de Switch 2 tenslotte wel weer een ruime levensduur hebben.

geplaatst:
Deze game is alweer een jaar oud! Had toch ondertussen wel wat extra content verwacht en op z'n minst eindelijk de 200cc optie, wat jullie..?

geplaatst:
Ik heb wel behoefte aan een goede d-pad besturing. Met die stick ben ik niet zo goed als met de d-pad.
Sterker nog ik was daar heel goed mee, maar ja vreemd dat ze dat niet gelijk hebben gedaan.
Mensen op Youtube verwachten op 9 juni dat er een echte volle Direct aankomt. Misschien gaan we het meemaken Skrrt met 200cc etc.