Marvel Cosmic Invasion (2025)

Nintendo Switch / Nintendo Switch 2 / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Fighting / Action

Ontwikkeld door Tribute
Uitgegeven door DotEmu en Gamirror

De Annihilation Wave dreigt ons sterrenstelsel te overmeesteren, maar gelukkig zijn er genoeg helden uit het Marvel-universum klaar om daar een stokje voor te steken. Het zijn overigens niet alleen je reguliere helden, zoals Captain America, Spider-Man, enzovoorts. Nee, we mogen ook rekenen op hulp uit het X-Men team, zoals Wolverine, Storm en nog vele anderen. Zelfs anti-helden duiken op, zoals Venom en Nova. Best handig! Met het Cosmic Swap tag-team-systeem kies je namelijk in ieder level twee helden waartussen je razendsnel kunt schakelen.

Ik kijk hier nog steeds ontzettend naar uit. Blijft een van mijn favoriete 'franchises' en gameplay stijlen om regelmatig eens uit de kast te trekken. En het ziet er ook echt goed uit - met een zeer divers rits karakters om mee te spelen.

MAAR...nostalgie is tegenwoordig wel echt hot. Aangekondig op Gamescom: Masters of the Universe : Dragon Pearl of Destruction.

Dus...wanneer krijg ik nou mijn Transformers beat 'm up en fighting game? Of eentje van Conan in deze stijl. Mask? De 80's zijn hotter dan ooit en terug van nooit weggeweest.

Had ik het gisteren nog over Absolum (2025) en hoe lekker die speelde en prachtig die eruitzag? Dan is het vandaag Marvel Cosmic Invasion. Demo op Steam gedownload en geprobeerd en damn. Ook dit is meteen een knaller van jewelste. De artstyle is hier (zoals iedereen wel kan zien) duidelijk pixel-art (en lijkt gewoon erg op hoe Capcom destijds in de jaren '90 het Marvel universum neerzette) maar werkt natuurlijk ook uitstekend voor dit genre. Maar wat een genot om zoveel keuze te hebben qua figuurtjes (blijkbaar zou het rooster nog niet volledig zijn?) - die ook nog eens ECHT anders spelen en dus niet zoals vaak gebeurt bijna klonen zijn van elkander. IK ging even aan de slag met She-Hulk en Rocket-Raccoon en het is idd heel netjes hoe de ene een echter brawler is en de ander gebruik maakt van guns en technologische snufjes om zich door de vijanden heen te kloppen. Dus comic getrouw en dan houd het ook steek om danig veel keuze te hebben om mee te spelen. In ieder geval is dit er dus eentje die ook op dag 1 in de kast komt.

Ik zag net dat deze dus toch een fysieke edotie krijgt. Maar wel pas in maart 2026! Dus da's nog dik een maand of 3 wachten. Kost een tientje meer dan de digi versie. Vrees dat het voor de verandering dus een double dip gaat worden want ik heb geen zin om nog zo lang te wachten (zeker niet omdat hij deze maandag al uit is op de eshop) maar ik wil hem ook wel echt fysiek.

avatar van theo79
Deze game kijk ik ook wel naar uit. Als die net zo goed als Shredder's revenge wordt ben ik een blij man.

Vercel Security Checkpoint - pu.nl
een 87

"Iets minder soepel dan Shredder's revenge" Theo79

avatar van theo79
Banjo dat is jammer maar de game krijgt alsnog goede reviews dus ik ben er erg benieuwd naar. Jk wacht overigens denk ik wel even op de fysieke versie.

Dat kan ik me voorstellen het is een gave poster!.

theo79 schreef:

Naja. Ik kan echt niet zeggen dat het 'iets minder soepel' speelt. Verre van. Ik kan zelfs zeggen dat ik deze na een uurtje net zo leuk als niet leuker vind dan Turtles. Alleen al vanwege de gigantische hoop fanservice in de game. (Uiteindelijk 15 verschillende karakters in het spel - waarvan je echter wel nog een 3 of 4 moet unlocken - de diverse plekken waar je komt en bekende vijanden die je tegen het lijf loopt).

Stiekem hoop ik eigenlijk al dat er gewerkt word aan DLC (zoals tegenwoordig overal het geval is) - met als hoofdreden - er zit geen enkel Fantastic Four figuur in. En een wave based challenge in de Danger Room of zo.

Maar ook zo...absoluut een uitstekend spel. Dat het dan net weer niet haalt bij Absolum. Maar goed. Ik hoef gelukkig niet te kiezen.

Nou dus uitgespeeld in campaign / story mode vandaag. In totaal iets rond de 5 uur erin zitten. Dan heb je iedere level minstens een keer doorlopen (sommige heb ik meerdere keren gedaan met een ander koppel helden bvb omdat ik er niet door kwam) en dus ook de overige 4 helden unlocked.

Blijf zowat bij mijn eerste ondervinding - het is een lekker spelende brawler die niet hoeft onder te doen voor bijvoorbeeld Turtles of Power Rangers, maar het dan net weer niet haalt bij een Streets of Rage 4 of Absolum. Hoewel de fanservice hier wel weer erg leuk is. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat Beta Ray Bill gewoon een re-skin is van Thor en dat Phyla-Vell gewoon Captain Marvel of Quasar is (afhankelijk van welke tijdslijn of universum in de comics je zit) maar toch leuk om te zien dat ze hier in zitten buiten de steeds wederkerende paar bekende helden. Ook leuk: She-Hulk, Rocket Raccoon, Cosmic Ghost Rider en Silver Surfer. Feit dat zo ook allemaal net ietsjes anders spelen dankzij hun special attack en superpower is ook fijn. In die hele campaign kan je overigens naar believen switchen en levellen ze ook up. (je krijgt trouwens ook voor iedere missie een idee over de beste samenstelling ivm het behalen van challenges).

Daarnaast unlock je op een gridbased Matrix in het menu een hoop zijspulletjes - dus extra kleuren, info, en wat modificaties om het arcade spel moeilijker of makkelijker te maken. Want ben je door de story-mode heen? Kan je gewoon de arcade modus spelen en hierin bepaalde parameters gaan veranderen (die je unlocked hebt in die modus). Eg meer vijanden - geen continues en dat soort dingen. Aardig en leuk om te herspelen.

Wat mij betreft dus een prima brawler. Komt zeker in mijn top 10 van het jaar terug. En ik zou het zoals gezegd aardig vinden om of DLC te zien (met de Fantastic Four?) of ooit een sequel. Het is weliswaar niet bijster origineel en gaat niet buiten de geijkte paden om, maar is wel prima vermaak om met regelmaat eens op te zetten. (zeker omdat iedere missie / level ongeveer een tiental minuten in beslag neemt).