Ik ben ondertussen een eind op weg in de game en kan niet anders zeggen dan dat het weer genieten is eindelijk weer in een echt nieuwe Metroid Prime game te zitten!

Al hebben de 2D Metroid games mijn voorkeur betreft gameplay, als ik Samus in die super gave bizarre alien-suit zie is er niets zo facinerend als me proberen voor te stellen hoe het moet zijn om door haar visor te kijken en buitenaardse werelden te zien, met laser bullets met aliens te vechten etc. En om die droom waar te maken hebben we de 3D Metroid Prime games

(Vreemd eingenlijk hoe dit character dat verlangen geeft, terwijl het me bij bijvoorbeeld Mario of Link werkelijk worst zal wezen hoe dat in first person uitziet. Gelukkig begreep iemand bij Nintendo of Retro Studios dat ook en hebben we deze facinerende Prime serie)
Het eerste deel deed dit al ongeveer zo perfect dat ze van mij niet zo veel hoeven te verranderen. Door de jaren heen natuurlijk wat betere graphics, wat gemoderniseerde controls, maar de essentie vooral houden wat het is. Dan ben ik helemaal happy!
Dat is gelukkig ook wat deze game in grote lijnen doet, de gameplay, sfeer, graphics en zeker ook de soundtrack zijn zoals ik die in een prime game verwacht.
Ik hoor mensen zeggen dat ze het in minder dan 15 uur uitspelen, ik heb er inmiddels 15 uur inzitten, maar ben volgens mij nog amper op de helft

Maargoed ik doe het ook rustig aan hoor, ik scan alles, lees alle achtergrond info rustig door en sta soms gefacineerd uit een raam te kijken naar de uitzichten van de planeet Viewros.
Verder gebeurt het gelukkig nog wel eens dat ik even geen idee heb wat ik moet doen om verder te komen, ik loop dan liever een uur lang te zoeken dan dat ik het antwoord online zoek.
Ook de bos fights zijn tot nog toe erg leuk, af en toe ga ik gelukkig wel eens dood, maar extreem moeilijk is het nu ook weer niet, vooral leuk uit te zoeken hoe je ze kunt verslaan.
Waar dit deel wel wat van de gebaande paden afwijkt is met de centrale woestijn waar je met de alien motor doorheen crossed en kristallen verzameld, van mij had dit niet zo gehoeven. Maar ach, net als de meeste mensen is mij het verlangen naar het kapotrammen van kristallen zeker niet vreemd.
Het is enerzijds leuk dat ze zo wat expirimenteren maar heel boeidend vind ik het ook weer niet. Gelukkig is de algehele ervaring er voor mij niet veel minder om en verwacht ik dat ik nadat ik het heb uitgespeeld met plezier weer opniew begin in "hard" modus