Metroid Prime 4: Beyond (2025)

Nintendo Switch / Nintendo Switch 2
Action / Shooter

Ontwikkeld door Retro

Op de onbekende planeet Viewros vindt Samus een weelderige jungle met een kolossale boom in het midden. Om te overleven en deze planeet te verlaten, waar ze onverwacht is beland moet Samus stenen figuren en andere artefacten scannen om verder te komen. Ze is hier echter niet alleen. Afschuwelijke wezens wachten in de jungle om toe te slaan. Terwijl ze de planeet verkent ontvangt Samus mysterieuze, oude krachten: psy-vaardigheden. Met deze krachten kan Samus mechanismen gebruiken en deuren openen. Ook kan ze hierdoor de baan van haar stalen bepalen met de kracht van haar geest. Maar waarom zijn deze krachten toegekend aan Samus? De draden die zich verstrengelen voorbij ruimte en tijd beginnen een nieuw verhaal te weven.

Confusie schreef:

Ik persoonlijk ben nog een stuk negatiever.

Misschien is dat ook wel de beste insteek die kunt hebben als je begint met een nieuw spel.

Ik denk dat menig speler ook wel dat oude Metroid gevoel willen vast houden. Dat heb ik ook en heb er ook nog maar paar uur ingestoken, maar het is dus nog een nieuw en onzeker pad wat ik moet belopen (of rollen).

Zal toch grotendeels meer van hetzelfde zijn net als de drie voorgaande delen die ook al erg gelijkaardig waren en ik overigens ook allemaal gespeeld heb.

En niet te vergeten de DS titel Hunters daarnaast ook nog gehad.

Ja ik ken mijn Metroid wel daar zal het niet aan liggen.

Prima vertier verder verwacht er geen buil aan te vallen.

avatar van -marco-
Game zit goed in elkaar. Hoop te ontdekken. De woestijn moet je zien als een soort hub om van “lvl naar lvl” te reizen. Met her en der een “dungeon” voor extra unlockables. Prima wat mij betreft. Ik vind het wel tof om er met de motor doorheen te crossen.
Speelt echt geweldig en denk de mooiste switch 2 titel tot nu toe.

Na een wat druk begin is de desolate beleving voor nu gelukkig weer terug dat drukke vind ik ook niet echt bij Metroid passen.

Grafisch is het te doen maar wordt duidelijk niet het onderste uit de kan gehaald zoals bijvoorbeeld bij Cyberpunk 2077 wel het geval is.

Al met al toch wel leuk om te hebben het speelt als vanouds weer lekker weg.

avatar van Maxigames
Ik ben ondertussen een eind op weg in de game en kan niet anders zeggen dan dat het weer genieten is eindelijk weer in een echt nieuwe Metroid Prime game te zitten!
Al hebben de 2D Metroid games mijn voorkeur betreft gameplay, als ik Samus in die super gave bizarre alien-suit zie is er niets zo facinerend als me proberen voor te stellen hoe het moet zijn om door haar visor te kijken en buitenaardse werelden te zien, met laser bullets met aliens te vechten etc. En om die droom waar te maken hebben we de 3D Metroid Prime games
(Vreemd eingenlijk hoe dit character dat verlangen geeft, terwijl het me bij bijvoorbeeld Mario of Link werkelijk worst zal wezen hoe dat in first person uitziet. Gelukkig begreep iemand bij Nintendo of Retro Studios dat ook en hebben we deze facinerende Prime serie)

Het eerste deel deed dit al ongeveer zo perfect dat ze van mij niet zo veel hoeven te verranderen. Door de jaren heen natuurlijk wat betere graphics, wat gemoderniseerde controls, maar de essentie vooral houden wat het is. Dan ben ik helemaal happy!

Dat is gelukkig ook wat deze game in grote lijnen doet, de gameplay, sfeer, graphics en zeker ook de soundtrack zijn zoals ik die in een prime game verwacht.
Ik hoor mensen zeggen dat ze het in minder dan 15 uur uitspelen, ik heb er inmiddels 15 uur inzitten, maar ben volgens mij nog amper op de helft Maargoed ik doe het ook rustig aan hoor, ik scan alles, lees alle achtergrond info rustig door en sta soms gefacineerd uit een raam te kijken naar de uitzichten van de planeet Viewros.
Verder gebeurt het gelukkig nog wel eens dat ik even geen idee heb wat ik moet doen om verder te komen, ik loop dan liever een uur lang te zoeken dan dat ik het antwoord online zoek.
Ook de bos fights zijn tot nog toe erg leuk, af en toe ga ik gelukkig wel eens dood, maar extreem moeilijk is het nu ook weer niet, vooral leuk uit te zoeken hoe je ze kunt verslaan.

Waar dit deel wel wat van de gebaande paden afwijkt is met de centrale woestijn waar je met de alien motor doorheen crossed en kristallen verzameld, van mij had dit niet zo gehoeven. Maar ach, net als de meeste mensen is mij het verlangen naar het kapotrammen van kristallen zeker niet vreemd.
Het is enerzijds leuk dat ze zo wat expirimenteren maar heel boeidend vind ik het ook weer niet. Gelukkig is de algehele ervaring er voor mij niet veel minder om en verwacht ik dat ik nadat ik het heb uitgespeeld met plezier weer opniew begin in "hard" modus

Neigt wel naar de beste Metroid Prime tot nu toe vermaak me er goed mee.

Wat jij Banjo.

Wat zijn jouw indrukken tot zo ver.

avatar van Skrrt
Ik hoop later deze de week de tijd te vinden om hieraan te beginnen, heb er zin maar druk, druk, druk! Ben benieuwd naar jullie beoordelingen.

Ja Confusie ik heb nu de smaak wel te pakken na het verslaan van 2 bazen. Waarvan ik 1 baas al heel creatief vond met vernieuwde opties er in!. Die psychic krachten vind ik heel fijn, als je het één keer onder de knie hebt. En trouwens het weer kwijt raken en vinden van je pak (suit) upgrades dat blijft toch altijd weer nostalgische momenten. Ik wil (moet) elke dag even dit spel spelen nou dan weet je wel dat het goed zit ..

Sinner?

Waar.

Ik bedoelde natuurlijk heer Connie aka Confusie!

Maar we zijn allemaal wel eens een Sinner toch?..

Als je blijkbaar zo uit je brein bent dat je mij gaat verwarren met iemand anders wel ja.

Ho ho dat was een foutje he ik wilde gewoon te snel...
En heb het weer hersteld.

Met iedereen is wel eens een sinner bedoel ik iedereen begaat wel eens een zonde.
Niet dat iedereen het persoon Sinner is.. .

Maar goed Metroid Prime 4 kan wel eens mijn goty gaan worden (misschien).

Traagheid is een zonde dus wie weet is te snel willen een goed ding.

Neemt echter niet weg dat het voor de gemiddelde persoon onbegrijpelijk blijft hoe een ‘foutje’ van deze omvang exact tot stand kan komen.

Metroid Prime 4 dagboek:

Even een generator op starten via de bliksem ja.. los gaat het gewoon!. Met een soundtrack van typische Metroid en techno klanken. Honderden zweefdrones begroeten je in de regen, een geweldig momentum is het!. Ik rol alleen door en de sfeer is lekker industrieel en af toe hoor ik mijn maatje Mackenzie in mijn oor. Ik kan niet wachten hem weer te ontmoeten.

Confusie je hebt er meer tijd ingestoken, ben je nog steeds te spreken over deze Metroid? . Ik vertoef nu in de ijswereld en ben flink aan het verdwalen..

Heb nu net de motor gister weer even wat gespeeld.

Ja ijswerelden beloven zelden veel goeds die was in de eerste Prime ook niet om door te komen dus jammer om te vernemen dat het er weer in zit al lag dat ook wel in de lijn der verwachting natuurlijk.

Verder erg fijne game tot zo ver wel.

avatar van -marco-
Item teller staat op 100% en enkel nog de Chrono Tower te gaan. Heerlijke game, maar niet de beste Metroid (kan ook bijna niet )

Eindoordeel volgt.

Een nieuwe game in gelijk welke langlopende reeks moet altijd direct de beste zijn. Dan is het natuurlijk moeilijk aan de verwachtingen te voldoen, zelfs voor Nintendo. Maar goed, dat is zoals de menselijke psyche werkt. Meestal komt er naar jaren pas naar boven hoe een spel echt de tand des tijds doorstaat. Genoeg voorbeelden van games waar we nu meer nostalgisch voor zijn dan de populariteit bij verschijnen deed vermoeden.

Grovonion schreef:

Niet per se nostalgisch trouwens. Vaak is het bij terugblik of terugbeschouwing of een tweede zit, na de initiele teleurstelling of hype zelfs zo dat een hoop games veel leuker blijken (of de tand des tijds veel beter hebben doorstaan) dan oorspronkelijk gedacht. Dat heeft wat mij betreft niet zo zeer met nostalgie te maken maar met de kwaliteit van het spel in direct contrast met de oorspronkelijke verwachtingen. Ik haal best vaak iets uit de kast waarvan ik nu denk dat ik het oorspronkelijk te kort heb gedaan.

avatar van -marco-
End credits rollen over het scherm. Genoten en veel plezier aan beleefd. Niet de topper die ik had gehoopt. Gameplay en graphics zijn top. Exploration ook. Maar vond de dessert wat saai, enemy’s niet variërend genoeg en end boss was helaas ook niet echt memorabel.

Wat mij betreft wel de mooiste en must have voor switch 2.

-marco- schreef:
Maar vond de dessert wat saai.

Hou je niet zo van nagerechten?

Ik vond dit echt een heerlijk game! uitgespeeld en nu verder op de hard modes.
Binnenkort even mijn bevindingen in een recensie.