Tony Hawk's Pro Skater 3+4 (2025)

Nintendo Switch / Nintendo Switch 2 / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Sports

Ontwikkeld door Iron Galaxy
Uitgegeven door Activision

Dit is een bundel met twee remakes van de klassieke skategames van weleer. Skate als een legende en trek je trukendoos volledig open in alle oorspronkelijke levels. Trucs en multiplayer-modi uit latere delen van de serie zijn toegevoegd. Daarnaast kunnen spelers hun eigen skatepark bouwen en online delen.

avatar van Eraser2
En zo komt deze alweer deze week uit. Heb best zin om het te spelen maar loop er iets minder warm voor dan voor de eerste remake 5 jaar geleden (alweer?!). Ga hem later dit jaar nog wel in huis halen. Iemand hier die deze dag 1 moet spelen?

Eraser2 schreef:

Zekers . De game is al op mijn PS5 gedownload en het is een kwestie van wachten tot het speelbaar wordt. Alleen ga ik volgende week op vakantie, dus zal het waarschijnlijk ff duren voordat een impressie wordt gedeeld.

*edit: als pre-order bonus kan ik de game nu al spelen! Het bestuurt identiek als 1 + 2 en de trophies zien er iig een stuk haalbaarder uit.

avatar van Eraser2
Nice! Ben benieuwd naar je ervaringen. Soundtrack ook in orde? In dit soort games voor mij ook van essentieel belang.

Fonzzz002 (crew)
Inmiddels al rond 2/3e van deel 4. Gaat hard haha. De game is top, alleen is de soundtrack nou net één van mijn weinige kritiekpunten. 90% van de tracks uit de originele game zijn verwijderd om een geheel nieuwe lijst samen te stellen. De nieuwe tracks zijn (van wat ik gehoord heb) heel aardig, maar ik had liever de optie gehad om de nieuwe muziek naast de oude aan te zetten. Er is ook geen optie om de volgorde aan te passen, waardoor sommige nummers 5x voorbij komen voordat een ander nummer voor het eerst wordt afgespeeld.

avatar van Eraser2
Lekker bezig! Ah ja wel een heikel punt dus die muziek. Zal natuurlijk veel met licenties te maken hebben. Een eerste blik op de huidige song lijst stemt me niet ontevreden overigens. De onmogelijkheid om zelf lijsten te maken en die rare shuffle die er dus schijnbaar in zit zijn wel echt zwakke punten.

Op Playstation en Xbox kan je natuurlijk ook altijd gewoon de oude playlist via Spotify luisteren.

avatar van Skrrt
Ondanks dat ik mij vroeger erg vermaakte met Tony Hawk en Skate games verveelde ik mij helaas toch erg snel met de heruitgave van 1+2. Nostalgie redt niet alles. Het kriebelt een beetje maar ik laat deze aan mij voorbij gaan.

Fonzzz002 (crew)
Een leuke moderne draai aan Tony Hawk games. Dit jaar had ik alle delen doorgespeeld en het was leuk om, met de originele games vers in het geheugen, deze levels in een moderne jas te beleven.

Deel 3 is identiek qua levels, missies en deze remake biedt over het algemeen dezelfde ervaring. Het is deel 4 waar ze het roer opmerkelijk hebben omgegooid: deel 4 had destijds semi-open worlds, waarin je NPC’s moest aanspreken voor elke losse missie. Hier hebben ze daarentegen het traditionele 2-minute goal systeem toegepast. Persoonlijk vond ik de missie structuur van deel 4 juist de zwakste kant van dat deel: het was een vervelende omweg om voor elk doel een NPC te moeten opzoeken, en een redelijk deel van de missies waren gimmicky/irritant/te moeilijk. Deze remake is daarom perfect voor mij. Het heeft de goede levels van deel 4, behoud de leuke missies, verwijderd alle slechte missies en door het 2-minute systeem wordt het tempo er prettig inhouden.

De besturing zit on par met de hoogtepunten uit de reeks. Het is als vanouds een genot om door de levels te scheuren, zo hoog mogelijke combo’s maken en alle levels bieden genoeg combo gelegenheden. De missies moedigen de speler aan om zoveel mogelijk hoeken en gaten van een level te bekijken, of om grappige interacties met de omgeving uit te lokken.

Het is leuk om alle oude bekende skaters terug te zien, maar er worden ook allerlei nieuwe gezichten geïntroduceerd met een korte uitleg over hun skateprestaties. Daarnaast zijn er een paar geinige joke-characters zoals Ninja Turtles, Jack Black en Birdman. Zelfs Bam Margera is, ondanks controversie, speelbaar (vermoedelijk omdat fans bleven aandringen en zelfs Tony Hawk erop stond dat Bam erin kwam).
De muziekselectie is een aparte keuze geweest. In plaats van een combinatie van 3 en 4 muziek te doen, met een reeks nieuwe nummers (zoals 1 + 2 dat deed), kozen ze voor een geheel nieuwe lijst met enkele terugkerende nummers. Wel jammer, geziene voornamelijk deel 4 een aantal bangers had die niet terugkomen in de remake. De nieuwe nummers zijn verder heel aardig, met mijn persoonlijke favoriet Better Off.

Het duurt vrij kort om THPS3 en THPS4 100% uit te spelen. De bonus modes en trophies klinken als een eentonige hel om te doen (alle levels speedrunnen of beiden games 100% doen met elke skater). Maar deze modes zijn optioneel en er is ook een prima online mode voor wie meer zoekt. Online bied leuke score en combo missies, naast een geinige mode waarin je letters moet verstoppen op plekken die moeilijk te bereiken zijn.

Kort maar krachtig. Ik heb een goede tijd gehad alle missies van deze levels weer door te spelen en ik ben van plan om nog ff online te blijven doen. De Pro Skater remakes lieten zien dat ze in staat zijn de oude games eer aan te doen. Nu is nog de vraag of ze nieuw terrein durven te betreden en een origineel, nieuw vervolg kunnen maken.