Xenosaga Episode II: Jenseits von Gut und Böse (2004)

Alternatieve titels: Xenosaga Episode II: Beyond Good and Evil | Zenosāga: Episōdo Tsū: Zen'aku no Higan

Nintendo DS / PlayStation 2

Ontwikkeld door Monolith Soft
Uitgegeven door Namco

In Xenosaga II moet je proberen de Zohar, een machtig object, te bemachtigen om diens mysterie te ontrafelen. Deze zoektocht gaat gepaard met heftige gevechten met de Gnossis, een buitenaards ras, dat ook op zoek is naar de Zohar.

avatar van JohnWilliams
Nog nooit van gehoord, wel van het spel: Beyond Good & Evil.

avatar van Tsjo-Wi
Dit is ook niet zo'n heel boeiende RPG vond ik. Heb deel 1 nooit gespeeld, wel bijna alle filmpjes van bekeken, aangezien je een DVD bij deze krijgt met alle filmpjes (paar uur lang!) van deel 1 zodat je een beetje in het verhaal kan komen (en dat is niet echt gelukt trouwens). De actie is nog wel ok, maar de setting, characters en verhaallijn boeien me gewoon niet zo veel, ik heb al zoveel betere RPG's gespeeld. Met de speelduur en de vrijheid zit het wel goed in deze game trouwens.

avatar van Jer0en
Een zeer aardige rpg toch wel. Het was erg wennen om in het futuristische sfeertje van de game te komen, maar daarna vond ik het verhaal wel boeiend. Het battlesysteem was een beetje onduidelijk vaak. Ik deed er vooral een tijd over om uit te vogelen hoe je nou precies double attacks uitvoerd. Wel erg jammer van Namco dat ze deel 2 in Nederland uitgeven en vervolgens deel 3 weer niet.

avatar van rpger
De verdienen die preisse fur meistens leipe titel von spiele jah.

avatar van Jer0en
Ik zat ook eens te kijken waarom alle Xenosaga titels deels Duits zijn.

All three episodes of the main Xenosaga trilogy are named after the books of Friedrich Wilhelm Nietzsche. The first episode is named after The Will to Power, a book published posthumously by his sister Elisabeth Förster-Nietzsche. Several Nietzschean concepts and references appear throughout the series.

avatar van Donkerwoud
rpger schreef:
De verdienen die preisse fur meistens leipe titel von spiele jah.

Nooit van Nietszche gehoord zeker... ( zie: post voor mij )

Ik heb deze ook nooit meer uitgespeeld. Het voelde aan als een film waar je op de helft binnen komt wandelen en zodoende geen clue meer hebt wie wat ook alweer wanneer gedaan had. De DVD met de filmpjes uit het eerste deel biedt enige verduidelijking, maar helaas niet genoeg. Ook qua gameplay is het maar een matige bedoening, zeker niet het niveau van wat een RPG zou moeten hebben.