XTreme Racing (1995)

Commodore Amiga
Racing

Ontwikkeld door Silltunna
Uitgegeven door Black Magic en Guildhall

XTreme Racing is een 3D-racegame en de game biedt volledig 3D-omgevingen met vrije beweging, wapens en power-ups. Spelers kunnen kiezen uit verschillende voertuigen en ook hun eigen banen ontwerpen. Daarnaast ondersteunt het split-screen multiplayer en is het zelfs speelbaar met acht personen door twee Amiga's met elkaar te verbinden.

avatar van mrdig
Dit was de Mario Kart van de Amiga. Soort van 3d, splitscreen tot 4 spelers, wapens etc. Diversiteit aan levels waarvan enkele echt schaamteloos leken op levels uit Mario Kart. Speelt goed op een stock A1200 maar dan wel met dikkere 2x2 pixels of in een kleiner scherm. Maar als je een beetje extra power had qua processor en fast ram dan kon je het fullscreen en scherp, 1x1 pixels spelen.

Speelde het vroeger vaak, want speelt goed, ziet er prima uit, coole muziek en het leuke van een home computer is dat er veel opties waren. Zo kon je je eigen muziek modules laden maar ook je eigen levels maken. Er kwamen dan ook regelmatig custom levels bij via coverdisks van bladen of via bijv aminet.

Ja 1 van mijn favoriete Amiga racers en komt bij mij in het rijtje van oa. Lotus, ATR en Roadkill

Geen wonder dat ik dit nooit ben tegengekomen, het is in 1995 uitgekomen. Toch al een jaar of 3 a 4 jaar nadat ik mijn Amiga had opgegeven voor adoptie.