Angry Video Game Nerd 8-bit (2025)

Nintendo Entertainment System / Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Platform / Action

Ontwikkeld door Mega Cat
Uitgegeven door Retroware en Limited Run

Een gloednieuwe actieplatformgame die zich afspeelt in het AVGN-universum! Speel als The Nerd en baan je een weg door een reeks pixelart-levels vol zombies, mechanische skeletten, griezelige doodgravers en nog veel meer! Glijd onder platforms door, pak power-ups en neem alternatieve routes om de baas te verslaan! Terwijl The Nerd zich in het pixelrijke gevecht stort, moet hij het opnemen tegen bekende gezichten uit zijn verleden! Aan het einde van elk level wachten bazen uit het AVGN-universum om The Nerd te vernietigen!

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Iets te frustrerend om echt leuk te noemen. Het is een spel dat je in 1 uur kan uitspelen inclusief alle cutscenes, maar ivm de moeilijkheidsgraad zul je hier waarschijnlijk 2-3 uur aan zoet zijn.

Qua fanservice is AVGN 8-bit een leuke ervaring: door de game heen zijn er leuke knipogen naar de serie zoals bosses, enemies, levels of de AVGN-achtige power ups (een letterlijke F-bomb, bier, shitpickle etc). Het is vooral leuk dat de cutscenes een AVGN aflevering zijn en er meer een verhaal om het spel heen zit dan bij de vorige twee games.

Op normal mode was de game mij te moeilijk en frustrerend. Het is trouw aan de oldskool NES titels als Castlevania en Mega Man, maar dat is eerder een minpunt. De enemies zijn moeilijk en soms ronduit irritant om te bevechten, geluiden zijn luid en irritant om veel naar te luisteren, en met name de checkpoint waren genadeloos. Er word verwacht dat je meerdere moeilijke stukken foutloos speelt voordat er een checkpoint verschijnt. Op gegeven moment kon ik meerdere levels met speedrun perfectie spelen, na ze zo vaak opnieuw te moeten doen.

De stijl zit wel goed in elkaar. Het is verrassend gedetailleerd voor 8-bit en de muziek is catchy. De besturing zit goed in de vingers en ik had altijd het idee dat het mogelijk was een level te meesteren, zolang er genoeg tijd in werd gestoken. Het einde teased een vervolg of DLC, maar deze sla ik liever over. Vond de twee FreakZone AVGN games leuker in elkaar zitten: deze toonde wat meer genade en de vijanden waren minder gimmicky. Mega Cat heeft een oog voor een goede artstyles met catchy muziek, maar hun gameplay zit minder sterk in elkaar.

Ik had wel wat beters verwacht van die Nerd, ik heb net nog een aflevering van hem gezien het blijft leuk. Die hoes is trouwens wel heel gaaf!.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Fonzzz002 schreef:
Op normal mode was de game mij te moeilijk en frustrerend.

Gisteren had ik Easy mode geprobeerd en deze bevalt meer. De afgrond invallen en spikes aanraken zijn geen insta-deaths meer, wat een enorme opluchting is (grootste gros van de Game Overs kwamen door insta-deaths.) Vijanden doen minder schade en laten weleens healing items vallen. Vooral de bosses waren haalbaarder op deze mode. Mijn cijfer blijft staan ivm de frustratie van Normal mode, maar als je deze game eens wilt proberen dan is het beste om eerst Easy mode te doen.