Split Fiction (2025)

Platform / Action
multi player / online

Ontwikkeld door Hazelight
Uitgegeven door Electronic Arts

In Split Fiction kruipen jij en je coöppartner in de huid van Mio en Zoe, twee schrijvers die na een vreselijk misgelopen hightechpoging om hun creatieve ideeën te stelen, vastzitten in een door henzelf bedachte simulatie. Twee vreemden voor elkaar moeten leren samenwerken als ze willen ontsnappen zonder hun herinneringen en verhalen achter te laten. Neem het op tegen draken en trollen in Zoe's fantasywereld en vecht tegen cyberninja's en robotparkeerwachters in Mio's scificreaties. Samen moeten jullie elk obstakel overwinnen om dit vreemde, waanzinnige en volkomen onverwachte verhaal over vriendschap te overleven.

Krijgt echt hoge cijfers. Van de makers van de two-person-game It takes two.

Review: Split Fiction is het hele pretpark - gamer.nl

Zat de game al even te volgen, mooi dat het net zo goed is geworden als ik hoopte.

Ik vind deze persoonlijk zelfs mooier en fantasierijker ogen dan de vorige. Zeker aangezien een van de vertelsters / schrijvers met twee voeten in de Fantasy staat en de ander vol in de Sci-Fi verwacht ik best wel wat variatie en knipogen. Ik zou hem zo kopen. Mits ik een 'steady couch co-op' gaming buddy heb die ook de tijd erin wil investeren. En dat is helaas net zoals by wargames / boardgames etc niet het geval.

avatar van TonyTHorror
Na de co-op frustraties van gisteravond met Monster Hunter Wilds (2025) is Hazelight's nieuwe titel weer 'the next step' in top tier co-op gaming. Één iemand koopt de game, deelt het met de ander en binnen een minuut zit je samen in een rollercoaster die continue verrast en nergens lijkt te stoppen. Het is dat er morgen gewerkt moet worden, anders was het een marathon geworden tot het einde. Heerlijk!

avatar van FlorisV
Jammer dat je hem niet single player kunt spelen. Anders had ik hem zeker gekocht op termijn. Het concept is in verhalend opzicht erg leuk. Het gaat nog wat verder dan de knipoogjes in Ready Player One en gaat echt om de fantasie op basis van eigen ervaringen.

FlorisV schreef:
Jammer dat je hem niet single player kunt spelen.

Gelukkig kan dat niet. Niet lullig bedoeld, maar er zijn al duizend andere singleplayergames met een mooi avontuur.

Dit is juist voor die groep gamers die het leuk vinden samen iets te spelen. Van mij had zelfs de online functie eruit gemogen, dat dit alleen was co-op gamers met 1 tv samen is. Niet omdat ik anderen wil pesten, maar omdat ik het heel vet vind dat die groep nog echt bediend word met een prachtige titel. Zelfs de laatste Halo had geen splitscreen co-op meer, terwijl die reeks er juist groot door is geworden.

Echt een geweldige game zeg, binnen 10 minuten zit je weer helemaal in de It Takes Two gameplay. Samen overleggen, coördineren, helpen. Echt super leuk. En het ziet er weer prachtig uit.