SHINOBI: Art of Vengeance (2025)
Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Action / Platform
Ontwikkeld door Sega en Lizardcube
Uitgegeven door Sega en Limited Run
Speel als de legendarische Shinobi Joe Musashi, meester van de ninjakunsten. Nadat je dorp is platgebrand en je clan in steen is veranderd, moet je een ongeëvenaard kwaad het hoofd bieden en je clan wreken. Gebruik je enorme ninja-arsenaal, waaronder de geweldige Katana Oborozuki, Kunai, Ninjutsu-kunsten en Ninpo, om je vijanden te verslaan. Ontketen grenzeloze combo's met unieke gevechtsbewegingen, verkrijg amuletten voor verbeterde vaardigheden en ontdek Ningi-tools om obstakels te overwinnen en nieuwe paden te ontdekken.
.En ja Limited Run heeft natuurlijk wel weer genoeg.. en ook met mooie speciale pakketen.
SHINOBI: Art of Vengeance Standard Edition (Switch, PS5, Xbox) – Limited Run Games - limitedrungames.com
Maar wel weer twee prima Ninja games erbij dus. (En ja, ik kan niet ontkennen dat nostalgie zeker bij deze Shinobi toch ook wel weer een rolletje speelt. Ik was destijds dol op de originelen en die gaan nog steeds met regelmaat aan op die Sega compilatie). Top.
Deluxe versie geeft volgens mij vervroegde release, dus woensdag al!
Een 9
En Gamespot is ook uit de schroeven over dit spel! samen met Ninja Gaiden: Ragebound (2025) - GamesMeter.nl (die ik nog eens moet kopen). Is het 2 keer raak op Ninja gebied deze maand.
Er zijn veel moves en upgrades. Bazen zijn uitdagend en het speelt zo soepel!!
Stond even te twijfelen of ik hem fysiek zou kopen maar zie dat de pre-orders (import) bij Nedgame al gesloten zijn. Dan maar digitaal. Vroeg of laat. Niet al te laat liefst. Want ik kan me alleen maar aansluiten bij de rest - die demo doet echt verlangen naar meer. (Ook de tweede keer met een vriend - die had nog nooit van Shinobi gehoord maar was meteen verkocht).
Die fysieke van SHINOBI: Art of Vengeance zit er bij mij aan te komen!.
Nou ja zeker Sinner.. maar wat mij ook opvalt is dat er hier nog geen Switch 2 versie van is.
Ik heb ook nergens gelezen dat die er specifiek zit aan te komen tbh. Vond de demo op de Switch echter al degelijk draaien dus kan me niet voorstellen dat het slechter zal zij op de 2. Vermoed wel dat er terzijnertijd gewoon een patch zal uitkomen specifiek voor de Switch 2.
Ik vind het idd wel een gemiste kans om niet net als bij Rune Factory en Story of Seasons gewoon allebei de versies op dezelfde cartridge te zetten. Dat werkt naar het schijnt prima.
Dit is een heerlijke & uitdagende game, met een vechtsysteem dat behoorlijk prettig in de vingers ligt. Het grootste gedeelte draait om vechten, maar dit is goed uitgedacht en verveelde geen moment. Joe heeft verschillende aanvallen tot zijn beschikking die verschillende nutten hebben. Sommige vijanden vragen je veel in de lucht te zitten en projectielen te gebruiken, bij andere moet je schilden met harde klappen breken of wachten tot de vijand een kleine opening heeft. 1 op 1 stellen de vijanden niets voor, maar wanneer je omringt bent door meerdere vijanden dan kan het behoorlijk lastig worden. Het was super satisfying om alles perfect te dodgen, lange combo’s te doen of meerdere vijanden met een magic aanval te raken.
De game heeft een mooie handgetekende stijl en het ziet er haast uit alsof je een animatieserie aan het spelen bent. Combineer dit met intense muziek die past bij het Shinobi thema en de presentatie van dit spel zit sterk in elkaar. Zelfs de platforming is van hoog niveau. Op het eerste gezicht was dit wat traag en simpel, maar gaandeweg moet je lange stukken foutloos achter elkaar doen. Hier kunnen de kleinste foutjes hard gestraft worden en soms duurde het even voordat ik een platformstuk kon halen (voornamelijk de optionele missies werden lastig).
Een ander aspect dat Shinobi opmerkelijk goed doet (waarvan het mij eigenlijk verbaasd dat ik dit niet vaker heb gezien), is de backtracking: doorgaans moet je bij dit soort games een level in zijn geheel herspelen om de items te verzamelen die je miste, of die je pas kunt halen na een nieuwe power up te hebben vrijgespeeld. In Shinobi kun je ter plekken naar allerlei fasttravel punten in een level teleporteren. Als je een item miste, hoef je alleen naar het dichtstbijzijnde punt te teleporteren, de bonus missie te doen en je kunt weer terug naar het level-select scherm. Dit proces is zo prettig en handig gebleken dat ik het graag in andere games wil terugzien.
De enige echte problemen komen kijken als je voor een 100% completion zou gaan. Na het de eindbaas wordt Arcade mode vrijgespeeld, wat de normale game is met een cijfer aan het einde van elk level (het is nodig alles te S-ranken). Er is een boss rush waarbij je met één health bar alle bosses moet verslaan, wat mij een te grote difficulty spike is. Deze uitdagingen vond ik niet leuk klinken dus had ik na de hoofdgame 100% te doen er een punt achter gezet.
Topgame. Van de fantastische tekenstijl tot de uberfijne gameplay. Ik heb hier goed van genoten en het krijgt een welverdiende:
In sommige recensies komt het naar voren dat het spel te makkelijk is...
. De hoofdgame is iig redelijk gemakkelijk. De uitdaging en difficulty spikes zitten vooral bij alle optionele gevechten en platformsecties. Die kunnen aardig pittig worden en zat ik soms een tijdje vast.Na ja ik ga gewoon aan de slag mijn vingers zijn goed getraind dus.. Fight!.
Staat mij eigenlijk niet bij dat er een moeilijkheidsgraad optie was
. De hoofdgame is iig redelijk gemakkelijk. . Ik was al heel verslaafd aan dit spel Fonzzz002. Maar nu heb je een veel duidelijkere Normal Mode en een Hardcore Mode. Dit is echt een super spel met heel veel content en uitdagende tegenstanders. Net zoals vroeger weet je nog wel?. Het ziet er trouwens ook fantastisch uit met een opzwepende soundtrack. Ik geef het eerst een 4 sterren maar dat gaat hoger worden me dunkt.
Ik geef het eerst een 4 sterren maar dat gaat hoger worden me dunkt.
Er is trouwens ook heel erg coole nieuwe DLC uitgekomen onlangs. Begin april. Met een paar nieuwe levels (5 of 6) gebaseerd op Sega property als ik me niet vergis en 3 grote bekende Bad Guys. Waaronder Death Adder van Golden Axe! Wat ik bijzonder vet vind. (want dat spel draait al 35 jaar rondjes op zowat alles wat ik in bezit heb sinds ik het voor het eerst in de Arcades speelde. Van mijn c64 destijds tot mijn Switch nu). Robotnik zit er ook in maar geen idee wie de derde was.
Staat dus nog op mijn lijst op aan te schaffen maar ik doe het zeker. Met DLC.
Er is trouwens ook heel erg coole nieuwe DLC uitgekomen onlangs.
Dat had ik vandaag ook gezien ik dacht wat is dit!?. Ook nog eens DLC erbij voor een tientje!.
Ik had je dit spel nog willen aanraden Sinner. Dit spel is echt goed, verslavend en het ziet er prachtig uit.
Maar oke als je de Digital Deluxe Edition wilt hebben (Het spel plus DLC voor 40€). Kun je misschien beter wachten op een aanbieding. Die DLC is trouwens maar 921 mb groot....
Dat is net zoiets dat ik wacht tot dat Terminator 2D: NO FATE (2025) - GamesMeter.nl digitaal in de aanbieding is (bijna nooit dus).