Roblox (2006)

PC / Macintosh / Apple iOS / Android / Xbox One / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Simulation

Ontwikkeld door Roblox Corporation
Uitgegeven door Roblox Corporation

Roblox is het ultieme virtuele universum, waar je kunt creëren, ervaringen met vrienden kunt delen en je alles kunt worden wat je maar kunt bedenken. Sluit je aan bij miljoenen mensen en ontdek een grote verscheidenheid aan meeslepende werelden die door een wereldwijde community zijn gemaakt!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Bij De Site > Algemeen > Games toevoegen aan de site:

JonnieBrasco schreef:

Thanks! Bijzonder, aan verschillende kanten van gehoord via school, bieb, techlabs e.d., dus in mijn beleving was deze game een bekend begrip zoals minecraft... zo bekend en begeerd is het kennelijk niet. Mijn zoontje heeft er in ieder geval veel plezier van.

Bij mijn dochter (groep 3) op school is het ook een begrip hoor! Ze hoeft het nog niet zelf, maar bij een vriendinnetje heeft ze wel eens meegekeken en op de BSO waar ze naartoe gaat als ze 7 is, schijnt het zelfs speelbaar te zijn. Van een vriend die in het middelbaar onderwijs werkt weet ik dat het daar heel populair is. Maar ook een game waar je kinderen blootgesteld worden aan communicatie met werkelijk elke mogelijke randdebiel en dat het moeilijk is die communicatie te monitoren als ouder.

avatar van JonnieBrasco
centurion81 schreef:

Ok, goed om te weten van die randdebielen, dat moet ik dus in de gaten houden. Kijk, nu bewijst ook even een look-up naar de gamewijzer zijn nut. Mijn eigen eerste indruk was dat het voor de kleinste kinderen best wel heftig kan zijn. Ik bedoel, het met voertuigen over een massa mensen heen rijden vond ik er niet direct super onschuldig/ grappig uit zien voor groep-3 kinderen. Eigenlijk vind ik Scratch veel leerzamer voor mijn zoon dan dit, Scratch zit wat meer tegen programmeren aan en hij heeft daar al veel basisvaardigheden van programmeren en game design van opgestoken en super leuke dingen mee gemaakt, vanaf scratch!

avatar van JonnieBrasco
Nu zie ik ook ineens Roblox-cadeaukaarten bij de kassa in de supermarkten. Net als Minecraft zo'n game van al 20 jaar oud met een mega marketing erachter, dat (daardoor?) nu nog helemaal in is. Maar niet op de Switch beschikbaar, dat is best wel weer vreemd dan.

Roblox is al jaren ERG beliefd bij eerder jongere kinderen. Mijn dochters zijn er ook weg van, maar ik zit er altijd bij in de buurt, tot nu toe spelen ze voornamelijk onschuldige spelletjes zoals Adopt me.