logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Matchbox Driving Adventures (2024)

Xbox One / Xbox Series X/S / PlayStation 5 / PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch
Racing

Ontwikkeld door Casual Brothers
Uitgegeven door Outright

ruip achter het stuur voor de kick van je leven! Schakel naar de hoogste versnelling met Matchbox™ Driving Adventures! De baas van de Matchbox Adventure Squad hoorde dat je hier de beste coureur bent en heeft je hulp nodig om deze epische missies aan te pakken. Spring in een authentiek Matchbox™-voertuig, laat zien hoe goed je kunt rijden, ga op levensechte missies en ontdek zes bruisende omgevingen. Race tegen de klok en help inwoners, voltooi leveringen, achtervolg op hol geslagen auto's en ga op spannende reddingsmissies. Vlieg door het centrum van de stad en storm dan voorbij het strand. Geniet van het uitzicht in de bergen of trotseer de kou op de Noordpool. Weersta de warmte in de jungle en ontwijk de uitbarstingen in de vulkaan. Ontdek deze mooie locaties in Avontuur of kies uit 14 unieke circuits met vier spannende variaties in Competitie en strijd om een plekje in het klassement tegen andere spelers. Speel solo of in lokale coöp, de keuze is aan jou. Voltooi missies en verdien medailles wanneer je speciale voertuigen ontgrendelt (die je ook nog kunt aanpassen en in de garage kunt laten zien) voor je steeds groter groeiende collectie. Kies het beste voertuig voor de klus met meer dan tien auto's en vrachtwagens.

neo (crew)
geplaatst:
Er zijn nog wel wat Oddysees om te voltooien, maar race games, van de gehele geschiedenis staat in de koelkast, maar alleen voor de Switch is al iets makkelijker.

Matchbox Driving Adventures past enerzijds uitstekend in de Mattel reeks van spellen, maar probeert ook nog leentjebuur te spelen bij andere reeksen.

De avontuurlijke modus is niets meer als een aantal verschillende werelden, met ietwat aangepaste verschillen door de omgeving, maar de missies per wereld zijn praktisch hetzelfde. de ene keer krijg je een sneeuwstorm achter je aan bij het verzamelen van iets, een andere keer een vuurbal. Er is ook nog de illusie van een avontuur en open-wereldconcept, wat het uiteraard niet is.

Grafisch oogt het redelijk verzorgd, maar de gameplay is saai. De besturing is wat gebrekkig, maar volstaat meestal wel. Waar ik normaal pas iets becijfer is dit op basis van het uitspelen - nog vele honderden te voltooien - doe ik het bij deze wel. Waarschijnlijk zullen er nog voertuigen beschikbaar komen die beter besturen, maar enige andere verandering is uitgesloten.

Na 2 uur, nog een extra uur gespeeld door de frustraties die ontstaan bij het aanzetten van de auto-assist functie. Vooral in de stad, zelfs op een slakkengang, mis je nog bochten, maar met de functie aan zijn het blussen van branden - je schiet alle kanten op - een utopie.