Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- Sweep the Board! (2024)

PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / PC / Xbox One / Xbox Series X/S
Party

Ontwikkeld door CyberConnect2
Uitgegeven door Aniplex en Sega

De anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba maakt zijn debuut als bordspel! Geniet met maximaal vier spelers van evenementen en minispellen! Iconische locaties uit de anime, zoals Mount Fujikasane en Asakusa, verschijnen als borden in dit spel. Ga verder op het speelbord door met de dobbelstenen te gooien! Het speelbord wisselt tussen dag en nacht. Bereid je overdag met evenementen en minispellen voor op de nacht. 's Nachts ga je op zoek naar demonen om te verslaan. Probeer de sterkste Demon-Slayer-zwaardvechter te worden!

avatar van Fonzzz002
2,0
Fonzzz002 (crew)
Aparte zet om van Demon Slayer een Mario Party game te maken. Niet een richting die ik tv series eerder heb zien doen. Sweep The Board werkt echter aanzienlijk minder prettig dan Mario Party omdat het doel is “demonen te verslaan” ipv sterren verzamelen. Demonen bevecht je door keer op keer dezelfde matige minigame te blijven doen. Degene die de meeste punten verzamelt bij bosses is vrijwel altijd degene die toevallig voor de demon op het bord stond, of de spelers worden op andere RNG manieren gematst. Daadwerkelijk goed presteren in de minigames en strategieën bedenken maakt uiteindelijk weinig uit.

De minigames zelf zijn wel leuk. Vergelijkbaar met de minigames van Mario Party, maar het heeft een Demon Slayer draai gekregen die bij het thema past. De animaties zitten goed in elkaar en deze weet trouw 2D scenes van de anime na te creëren. De borden hebben soms geinige gimmicks en ze zijn prima vormgegeven. Dit had een vermakelijk alternatief voor Mario Party kunnen zijn, maar door de focus te veranderen naar matige boss-minigames komt niets echt sterk uit de verf. Ik kan deze niet aanraden voor zowel Mario Party als Demon Slayer liefhebbers.