The Midnight Crimes (2024)

Adventure

Ontwikkeld door DeadlyCrow
Uitgegeven door DeadlyCrow

Benjamin Leighton is een oorlogsveteraan en gepensioneerde privédetective. Hij verloor zijn familie een paar jaar geleden bij een tragische en gruwelijke moord, gepleegd door een onbekende huurmoordenaar. Tegenwoordig is Ben aan lager wal geraakt en heeft hij te maken met slapeloosheid en eindeloze schuldgevoelens. Er doet zich een nieuwe zaak voor, wanneer hij dringend nodig is om een ​​vermist kind te vinden, wat voor Ben de perfecte gelegenheid is om weer aan de slag te gaan en gaandeweg zijn eigen demonen onder ogen te zien. Zal Benjamin zijn verleden kunnen overwinnen? Zal hij het vermiste kind vinden? Laten we daar achter komen, het ligt nu allemaal in jouw handen.

Vanavond heel eventjes de sfeer en gameplay opgesnoven in de demo op Steam. Wat mij betreft geheid een game die interessant is voor fans van The Wolf Among Us (2013). Donker, eenzelfde grafisch stijltje, maar qua gameplay is het een kruising tussen het narratief van die game (conversaties en keuzes maken) en een 'echte' detectieve game zoals een Sherlock Holmes (het speuren naar clues in een open wereld. Je bent dus vrij locaties te bezoek wanneer je dat wil).

Heel erg intrigerende game die helaas op het verkeerde moment uitkomt (eind 2024). Ik vrees dat mensen er nu een beetje overheen gaan kijken - maar dit verdient echt wel meer aandacht dan het wellicht gaat krijgen.