From Russia with Love (2005)

Nintendo GameCube / PlayStation 2 / PlayStation Portable / Xbox

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In deze game speel je met de bekende Sean Connery in zijn rol als James Bond en volg je de avonturen van de gelijknamige film uit de jaren zestig. Maak nuttig gebruik van de gadgets die James Bond altijd tot zijn beschikking heeft en behaal je missiedoel.

avatar van Iron Rose
Ik had deze een aantal weken geleden aangeschaft bij mn nieuwe PS2, in de hoop dat deze net zo goed zo zijn als Everything or Nothing. Maar nee, EA heeft me weer eens flink teleurgesteld. FRWL is een hele matige game die nauwelijks weet te boeien.

Ten eerste begrijp ik al niet waarom er in vredesnaam een game wordt gemaakt van deze film. FRWL was een goede bondfilm maar om nou te zeggen dat ie bol stond van de actie, nee niet echt. Dat Sean Connery terug is om de stem in te spreken is leuk maar al snel blijkt dat Sean toch niet helemaal klinkt als 40 jaar geleden. Hij lijkt er ook weinig zin in te hebben. Het verhaal wordt ook flink om zeep geholpen en dit zal de echte fan niet leuk vinden.

Tot zover de randzaken. Het spel is vreselijk linear. Meestal moet je of rijden of schieten of vliegen met jetpacks. Dit laatste klinkt leuk maar na twee ker heb je dit ook wel gezien. De racelevels lijken ook te veel op elkaar al is Instanbul wel mooi nagemaakt. Het oog voor detail is dan helaas weer matig; straten en steegjes lijken veel op elkaar. De AI is echt om te janken, als je je even achter een muurtje verschuilt komen ze gewoon op je af rennen. Zonder ook maar ergens dekking te zoeken.

De game is makkelijk (gespeeld op normal) maar af en toe toch tergend moeilijk. Vooral door het feit dat de game gescripted is van A tot Z en dit dus inhoudt dat er, als je een bepaald punt passeert, opeens 30 mannetjes uit een deur kunnen komen. Soms, als een game moeilijk is, vind ik het niet erg om dood te gaan en het opnieuw te proberen. Bij FRWL is het gewoon frustrerend omdat het net lijkt alsof het allemaal is uitgerekend dat je het net haalt of net niet. Over de besturing heb ik dan weer weinig te klagen. Het werkt alemaal solide. Het leveldesign is dan weer een stuk minder met omgevingen die teveel op elkaar lijken.

Uiteindelijk is FRWL gewoon een matige game die op een hoop fronten teleursteld. Ik had totaal geen behoefte om de game nog een keer te spelen of om de bonusmissies te unlocken. EA, het is tijd om de licentie uit handen te geven aan een developer die wel enige ballen en fantasie heeft, want op deze manier verneuken jullie zo elke licentie game. 2*

avatar van jaspertje3
Heb em voor een aanbiedingkje kunnen kopen. Heb de eerste paar missies gespeeld maar was het toen eigenlijk al wel een beetje beu. Gelukkig kunnen verkopen voor nagenoeg dezelfde prijs. 3 sterren toch nog wel

avatar van JohnWilliams
Vond dit zeker niet de leukste bond die ik gespeeld heb!

avatar van Bart Tönjann
Niet de beste Bond ooit, maar in zekere zin toch nog wel redelijk vermakelijk. 3 Sterren.

Bart Tönjann schreef:

Agent under Fire vond ik wat beter maar deze is inderdaad ook niet slecht!

Game_Kaza
Het leukste vond ik nog wel herzenloos op iemand afrennen (schietend) zonder lock-on aan, en als ie nog leefde deed ik een actie van dichtbij om hem knock-out te maken.

Maar de game heeft ook weer zo zijn bond-dingen en is over het algemeen niet zo erg moeilijk. Ik speelde het meerendeels uit verveling.

avatar van JohnWilliams
Ik zelf vond het niet de allerbeste bond-game dat blijft natuurlijk Goldeneye voorop de 64.

JohnWilliams schreef:

Agent under Fire vond ik wat beter maar deze is inderdaad ook niet slecht!

Geef mij deze dan maar AUF was zo rot spel, Die Aston Martin zag er vreselijk uit. Ondanks dat dit ook van laag niveau is.

avatar van Ga_me_bre_aker
Leuk spel en je pakjes kiezen is ook leuk.
In een actie missie liep ik met me diner suit bijv.
Je wapens hebben speciale kogels en zijn ook beter.
Toch weer zo'n rare multiplayer...

avatar van dr channard
wat stom ook dat ze van From Russia With Love een game maken. De film is juist één van de bonds die het realisme probeert te behouden en dan komt EA af met een eindgevecht in een machine. Neen , erg slecht idee.

Relax
Ik vond het juist een kort maar krachtige game.
Leuke actie, net zoals in de films, leuke shoot outs, team-work en dergelijke.
Ookal heb ik de game in 5 uur uitgespeeld en was de eindbaas nog makkelijker dan een tandenstoker breken, het blijft een vermakelijke game.

avatar van ps3me
mwaaa, valt wel mee allemaal..

Ik had een vraagje.
Ik twijfel nog tussen nightfire en deze.
Ik wil graag weten welke beter is.
Iemand een suggestie??

Ford KAduuk
Ik had een vraagje.
Ik twijfel nog tussen nightfire en deze.
Ik wil graag weten welke beter is.
Iemand een suggestie??

Naar mijn mening is Nightfire beter, vooral vanwege de multiplayer.

avatar van gamer for life
een goede bond game . geen topper zoals everything or nothing en andere bondtoppers . maar ook zeker geen slechte game , de gameplay is leuk en is bijna hetzelfde als everything or nothing , en dat is goed . de wapens voelde soms wat raar aan , ze werkte meestal niet echt zoals ze moesten en de ammo was veel te snel op . de ai was echt slecht , de vijanden weten helemaal niet hoe ze cover moeten nemen , of hoe dat ze degelijk moeten schieten . het verhaal viel nog best mee , ik vindt het persoonlijk niet echt tof wat ze met het verhaal hebben gedaan , dat ze octopussy erbij hebben gegooit begrijp ik nog altijd niet , maarja , als je nie aan de film denk , dan valt het verhaal nog mee . de lengte van de game is ook niet echt lang , op 1 of 2 dagen heb je hem zeker uit . de 4 extra missies meegeteld natuurlijk . de grafics zijn wel mooi , zeker voor 2005. mooi en goed afgewerkt en sean connery lijkt ook wel degelijk op de echte . alleen de stem van sean stoord mij wel wat . het is de originele stem , maar toch , je hoort duidelijk het verschil van vroeger en nu .en zoals Iron Rose al zei , denk ik ook dat sean connery niet echt veel zin had voor de voice over .maar al bij al wist de game mij toch te boeien , en heb ik hem toch meerdere keren uitgespeeld , ik dnek een stuk of 10 op 4 jaar tijd , de game is zeker en vast geen topper , en zeker niet 1 van de beste bond games . maar ik vind hem toch leuk en ik amuseer me er goed mee , daarom toch een 4 sterren .

avatar van Duke Nukem
Niet zo goed als Everything or Nothing, daar zijn we het over eens. From Russia With Love is een van mijn favoriete Bondfilms en Sean Connery is mijn favoriete Bondacteur. Hoe kon het dan ook zo fout gaan met dit spel? Vooral aangezien EoN een jaar eerder uitkwam en dat spel is wel goed!

Het spel maakt gebruik van de echte stem van Connery, maar hij klinkt intussen veel te oud. Het lijkt wel James Bond met een zware verkoudheid, die in een glas spreekt, onder de douche, met een kussen voor zijn gezicht, terwijl iemand hem in een wurggreep houdt.

De graphics zijn blokkerig, de besturing van de auto's is matig, het schieten verloopt onhandig en het spelverloop is traag en nogal saai. Het enige positieve aan dit spel is dat de speler echt lijkt op Sean Connery en de titelsong is erg mooi, maar dat laatste is natuurlijk niet te danken aan de makers van dit spel.

De split-screen multi-player mode is nog wel leuk. Ik vind de deathmatches in FRWL beter gemaakt dan die in EoN. In FRWL kun je tenminste de echte personages uit de film gebruiken.