menu

SoulCalibur II (2002)

Alternatieve titel: Soulcalibur II HD Online

mijn stem
3,80 (128)
128 stemmen

Arcade / Nintendo GameCube / PlayStation 2 / Xbox / PlayStation 3 / Xbox 360
Fighting
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Namco
Uitgegeven door Namco

Vier jaren zijn verstreken sinds het zielenzwaard, Soul Calibur, de duistere Soul Edge versloeg. Aan het eind van dit legendarische gevecht werden de scherven van Soul Edge over de wereld verspreid, waarna Soul Calibur verdween in een eeuwige leegte. Nu dreigt het kwaad, dat sluimert in de scherven van Soul Edge, de wereld in duisternis te hullen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=_e58pJ6t_-I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Ken deze game niet, maar het middelste figuur op de poster lijkt me Link. Is dit zo'n game waarbij je allerlei bekende spelfiguren kan kiezen?

avatar van dwejkk
4,5
Goodfella_90 schreef:
Ken deze game niet, maar het middelste figuur op de poster lijkt me Link. Is dit zo'n game waarbij je allerlei bekende spelfiguren kan kiezen?


Nee, het is een vechtspel van de makers van Tekken. Destijds kreeg iedere console zijn eigen speciale character in het spel. Xbox kreeg Spawn, Playstation2 kreeg een figuur uit Tekken(weet niet hoe die heet) en de Gamecube kreeg Link. Verder zaten er dus geen characters uit andere spellen in.

avatar van gemaster
3,5
PS2 kreeg Heihachi Mishima.

Goede vechtgame dit, maar dit is niet helemaal mijn genre. Raak er altijd snel op uitgekeken. Alleen tegen vrienden is dit leuk.

3,5*

avatar van Spawn NL
4,0
Zeer coole vecht game, een van de betere die ik gespeeld heb. De wapens zijn cool uitgewerkt en goed uitgebalanceerd tegen over elkaar. De xbox had natuurlijk de coolste Character met Spawn maar dat lijkt me duidelijk , Je kunt zeker veel tijd steken in de story line wat ook wel nodig is als je alles wil halen incl. de wapens. Verder kan ik oneindig veel tijd steken in het dood meppen van vrienden die deze game ook hebben , helaas ontbreekt de online modus maar die hoop ik te vinden in SC 4.

avatar van waxs
3,5
Ben niet echt weg van van vechtgames maar vanwege de aanhoudende lovende kritieken destijds toch gekocht. Was toch wat telleurgestelt, vond hem toch te weinig spanning bieden om me lang genoeg te vermaken, speelde het spel eigenlijk enkel een keer met vrienden.

Game_Kaza
Veel beter dan dat zwakke tekken. Komt vooral door de wapens en de snelheid. Bij Tekken zijn de aanvallen erg sloom, hier is het al een stuk sneller + beter.

4*

avatar van metaledje
4,5
wat een muziek ook, een van de spellen met de meest prachtige muziek..

Matthijs
jaren geleden voor m'n verjaardag gekregen, Nightmare blijft voor mij het beste poppetje,

voor elke console had je trouwens een ander personage.
GameCube had je Link

avatar van Tha)Sven
4,0
xbox had spawn

avatar van metaledje
4,5
Playstation had heihachi Wat mij betrefd is de xbox dus de winnaar!!

avatar van MrDrx
4,0
Geweldige spel. Maar de Gameplay, dat sprak me aan!.

dikke 4,0*

avatar van Mega Man
4,5
Naast Super Smash Bros. Melee één van de mooiste vechtspellen die ik ooit heb gespeeld. De game voeld heel solide aan, de sfeer episch en dat maakt deze game grootser dan een Tekken of Dead or Alive. De Soundtrack is werkelijk prachtig en zuigt je helemaal in het Soul Calibur universum. Dat SCII op de Gamecube mijn favorite versie is mag wel duidelijk zijn gezien de optie om met Link te vechten. Spawn is niet erg interesant naar mijn idee en Heihachi is opzich wel gaaf maar past minder goed bij het thema van Soul Calibur. Link daarentegen is net als de standaard vechtersbazen een fantasy character en is qua naam bekendheid een stuk meer dan de andere twee exclusieve personages.

In het Beat 'm Up/Fighting genre kunnen we Soul Calibur II gerust een meesterwerk noemen. De game voelt machtig mooi aan en nergens is het afgeraffeld of buggy. Je zou haast zeggen perfect! Het derde deel kocht ik later op de PS2 en hoewel deze uitgebreider is staat SCII nog steeds bovenaan. Je eigen personages ontwerpen is een uitkomst en het strategie onderdeel leuk uitgewerkt. Toch mis ik in deel 3 het character Link en snap ik ook niet waarom Namco deze game exclusief naar de PS2 heeft gebracht. Ondanks dat de Cube versie van SCII het best verkocht. De soundtrack van SCIII kent wat memorabele stukken maar lang niet zoveel als bij deel 2 het geval was.

Tot slot heb ik nog Soul Blade (Soul Edge in de arcade) in m'n bezit voor de collectie. Grafisch behoorlijk achterhaald maar dat kun je verwachten van een vechtspel uit het PSX/N64 tijdperk. Soul Calibur IV voor de Xbox 360 heb ik aan op mijn verlanglijst staan en zelfs het schijnbaar matige Soul Calibur: Legends op de Wii wil ik in mijn bezit hebben. Wel erg jammer dat ze zijn overgestapt op de Wii van het Beat 'm Up genre naar het Hack & Slash genre. Maar misschien heb je dan meer het idee dat je een avonturen game aan het spelen bent wat aan de ene kant ook wel passend is voor de Soul Calibur franchise.

PS: De enige episode die ik nooit heb gespeeld is Soul Calibur op de Sega Dreamcast. Volgens velen nog steeds een prachtig vechtspel die z'n glans nog steeds niet is verloren.

4,5
Beste fightgame ooit. Lekker vlot, soepel en verslavend voor een fightgame.

avatar van Nintendofreak
3,5
Dit is een zeer leuke vechtgame.
speelt goed door voor mij 3.5*

Game_Kaza
Mega Man schreef:


PS: De enige episode die ik nooit heb gespeeld is Soul Calibur op de Sega Dreamcast. Volgens velen nog steeds een prachtig vechtspel die z'n glans nog steeds niet is verloren.


Deze had ik ook gespeeld, en wees gerust. Deze bezit nog al z'n glans

Overigens herspeel het weer (voor de 3e keer). Al is het al 5 jaar oud (en heb ik het 5 jaar) het verveelt gewoon niet. Het is geen simpel spel hoewel op het eerste gezicht het leek dat "genadeloos erop los meppen" de beste stategie is.Trainen en aanvallen kennen zijn verreist als je ver wilt komen. Daarnaast speelt het super met bijna alle characters, ze hebben zoveel aanvallen dat ik zelfs met 1 character ze niet allemaal kan. Dan ook nog alle vechters die je hebt... poef...
- Kilik de eerlijke strijder en Suan Qua (vast fout getypt) de eerder gemene vrouw met een lange stok.
- De volwassen vrouw.. die het niet kon laten een string aan te trekken: Ivy. Met een zwaard, waarin een ketting in zit.
- Het "ooit-menselijk-geweeste" monster Necrid dat gebruikt maakt van een soort krachtbol, die verschillende wapens aanneemt.
- Maxi de "ik ben mooi en onoverwinnelijk " opschepper met 2 pijlsnelle stokjes.
- Voldo nattuurkijk. Geloof het of niet: dit is een mens (staat in z'n profiel). Die de bewegingen van een slang heeft en wapens (messen) aan zijn hand gebruikt.
- Asteroth de reus met de bijl.
- Nightmare met de hand van de duivel, en een reuzachtig wapen.
- Yotsimitsu, Mitsorugi, Yeung Sueng, Taki, INFERNO Enz enz enz.

Veel soorten missies die het beter maken. Dan hoef je tenminste niet tot in de oneindigheid te vechten. En er zaten zeker pittige missies tussen waarbij meer nodig is dan erop los rammen.

Wat goeie muziek en wat vooral bij Soul Calibur II veel indruk maakte is de vioce acting en quotes. Voordat een gevecht begint krijgt je de "verus .. " stem en je kunt op een van de rechterknoppen klikken, met ieder een andere uitspraak.
"Not Enough"
"Forget It"
"Souls! Come Unt Me!"
"Your Not Even Worth My Breath"
enz. enz enz.

Wat betreft beat em up games is dit de beste naar mijn mening.
Ook de graphics zijn tijdloos:

Dikke 4,5*

avatar van Mega Man
4,5
Voor mij blijft SCII ook de beste 'normale' Beat 'm Up die er bestaat. Met normaal bedoel ik dus de standaard fighters zoals Dead or Alive, Tekken, Mortal Kombat en Bloody Roar. Als ik Beat 'm Up even zie als iets ruimers dan prefeer ik Super Smash Bros Melee nog net boven SCII. En willicht stoot Brawl hem binnekort nog van z'n eerste plek. Maar wat Game_Kaza ook al aangaf: De graphics zijn inderdaad tijdloos. De muziek is prachtig, de personages mooi uitgewerkt en de arena's zijn ware paradijsjes. De algemene sfeer in SCII (en overige delen in de reeks) doet zoveel met deze game dat het meer aandoet als een epos dan een standaard Beat 'm Up. En in die zin is SCII dus ook geen 'normale' Beat 'm Up.

avatar van batexated
3,5
Hele leuke Fighting game

met bruut uitziende personages.
de gameplay is goed en de graphics zien er ook erg goed uit.

ook een leuk spel om tegen elkaar te spelen. maar dat is meestal zo met fighting games.

de maps zien er ook goed uit maar ik vind het wel jammer dat je zoals je bij dead or alive hebt, dat je bepaalde plekken in de map hebt waar je uit geslagen kan worden en dat je je ineens op een andere omgeving bevind.

3,5*

Game_Kaza
batexated schreef:

dat je bepaalde plekken in de map hebt waar je uit geslagen kan worden en dat je je ineens op een andere omgeving bevind.Mhh, ik heb zoiets niet meegemaakt in Soul Calibur Als je uit het level word geslagen ben je als het goed is gewoon Ring Out.

4,0
Ik blijf Soul Calibur een van de mooiste spellen vinden. Ben nu bezig met dit spel op de x-box en hij is echt vet.

gamelord
Leuk om te hebben, maar is niet mijn ding...arcade is maar een half uur gamen and that's it...nee niet aan mij besteed maar wel leuk om erbij te hebben.

4,0
De Weapon Master is wel weer vet, en ook niet te makkelijk van die speel je zo ff uit... Dus is wel mooi spel en blijft leuk om te spelen tegen een ander.

avatar van TonyTHorror
4,0
M'n favoriete Soulcalibur deel.

Erg fijne en vlotte (haast pick up & play) gameplay. Gave personages, toffe twist met de wapens natuurlijk en fleurig level design.

De vlotte gameplay voelt meteen vertrouwd aan, lekkere lange combo's creeëren en dat dan met een voor een fighting game unieke toevoeging: wapens. Werkt goed, de balans is prima en de afwisseling in personages voldoende!

Enkel DOA2 vind ik persoonlijk toffer, maar in het fighting genre behoord deze terecht tot de grootste. 4*

avatar van steffengamer
4,0
Dit is wat mij betreft een van de beste games op de ps2! De graphics waren voor die tijd echt fenomenaal! Ik was er zwaar verslaafd aan! Het had wat tekken niet had! namelijk een enorme shitload wapens! geweldig spel beter dan tekken 5!

avatar van youngtick
5,0
steffengamer schreef:
Dit is wat mij betreft een van de beste games op de ps2! De graphics waren voor die tijd echt fenomenaal! Ik was er zwaar verslaafd aan! Het had wat tekken niet had! namelijk een enorme shitload wapens! geweldig spel beter dan tekken 5!


ja maar in tekken draait het niet om de wapens en hebben ze ook niet behalve yoshimitsu. Hoe dan ook een topspel met vele mogelijkheden en toffe characters zoals maxi. Ik heb hem zelf op de ps2 gespeeld en Heihachi is echt saai in dit spel. hij is veel erger in tekken dan in soul calibur, geld ook voor yoshimitsu

4,0
nuf
gemaster schreef:
PS2 kreeg Heihachi Mishima.

Goede vechtgame dit, maar dit is niet helemaal mijn genre. Raak er altijd snel op uitgekeken. Alleen tegen vrienden is dit leuk.

3,5*


Replay waarde is vaak laag bij fighting games, maar dat maat SC goed door een vrij uitgebreide single player en unlockbare wapens

Gast
geplaatst: vandaag om 21:32 uur

geplaatst: vandaag om 21:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.