menu

Borderlands (2009)

mijn stem
3,90 (141)
141 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
RPG / Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Gearbox
Uitgegeven door 2K

Borderlands speelt zich af op Pandora, een gigantische planeet waar kolonisten geland zijn met hun schepen. Het is er zeer gevaarlijk en er struinen overal smerige wezens rond die maar aan één ding denken: eten. Het wordt al snel lente en dat betekent dat er enkele monsters opstaan uit hun winterslaap. De kolonisten worden daardoor ineens geconfronteerd met nieuwe levensvormen die ze nooit eerder hebben gezien.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=v3ZWbpce_Os

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Brains
4,0
Heb je het spel ook al in co-op geprobeerd?
Met meerdere spelers zijn de vijanden een stuk sterker waardoor samenwerking cruciaal is indien jullie allebei van dezelfde level zijn.
Ik zelf vond Borderlands ook eentonig in singleplayer, maar het bijzondere aan dit spel is toch wel de leuk uitgewerke co-op play en de haat-liefde relatie met je medespelers (aan de ene kant heb je ze nodig, aan de andere kant vecht iedereen voor de loot).

avatar van eloyyy
5,0
Heb me zo vermaakt met deze game, kent er toevallig nog iemand zo'n soort game of heeft hetzelfde hiermee en zegt van dan moet je deze ook leuk vinden?

avatar van Brains
4,0
Denk dat dit echt een uniek geval is.
Ga je naar Fallout 3 of Mass Effect, dan zit je al snel meer in de diepere RPG's en dialogen, wat Borderlands echt niet is.
Ga je naar Serious Sam, die ik qua shooter stijl best op Borderlands vind lijken, dan is het weer puur shooter en dus geen open wereld, geen quest en character progression.

avatar van Florsi Florsa
4,0
Klopt, maar nu ik er op terugkijk erger ik me er juist eigenlijk aan dat het kant noch wal raakt. Er zit echt heel weinig verhaal in, dat is wel jammer.

avatar van Brains
4,0
Dat probleem heb ik niet.
Ik heb meer het gevoel dat er geprobeerd is een diepgaand verhaal te vertellen, met een plottwist aan het einde. Maar dat is akelig mislukt en bovendien past dat ook helemaal niet bij de stijl van het spel. Daarom voelt het voor mij een beetje leeg aan, je volgt een spoor maar waarom enzo dat is moeilijk te volgen en is onboeiend gepresenteerd waardoor ik dus het gevoel krijg dat ik maar wat aan het doen ben.
Een standaard badguy hollywood verhaal had, hoewel het niet mijn voorkeur is, het spel beter gepast.

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Ik heb meer het gevoel dat er geprobeerd is een diepgaand verhaal te vertellen, met een plottwist aan het einde

Nu ben ik nog niet zo ver dat ik die twist heb gezien maar het gegeven dat je op zoek bent naar een Vault en ondertussen alles en iedereen kapot knalt kan je toch moeilijk beschouwen als poging tot diepgaand verhaal?

Het verhaal boeit me overigens echt voor geen meter hier. En dat komt dan weer omdat het stijltje en de shooteractie erg fraai zijn. De RPG elementen zijn ook goed toegepast, vooral het zoeken naar steeds betere wapens is erg leuk om te doen. Je hebt er ook lekker belachelijk veel.

avatar van Brains
4,0
BoordAppel schreef:

Nu ben ik nog niet zo ver dat ik die twist heb gezien maar het gegeven dat je op zoek bent naar een Vault en ondertussen alles en iedereen kapot knalt kan je toch moeilijk beschouwen als poging tot diepgaand verhaal?


Een mislukte poging tot Ik krijg namelijk, vooral nabij het einde, het gevoel dat ze het toch wel geprobeerd hebben.
Het verhaal boeit mij namelijk ook voor geen meter. Verder ben ik het met je eens

avatar van kaholiic
4,0
Ik heb net King Wee gekilt, Hoe ver ben ik nu ongeveer in de game?

avatar van PsxPs2Ps3
Ontwikkeld door 2K..;wat betekend dat ik deze game zeker moet hebben!

avatar van kaholiic
4,0
Ook niet,, Uitgegeven door...

3,0
Ik moet Bone Head neerleggen maar dat lijkt me onmogelijk, hij legt me neer binnen de 10 seconden en zelf kunnen mijn wapens er niet tegenop.

Best irriterend stuk want ik begon net een beetje in het spel te komen.

Is er mss iets dat ik over het hoofd heb gezien? Een wapen dat ik nog moet vinden ofzo...

avatar van Brains
4,0
kaholiic schreef:
Ik heb net King Wee gekilt, Hoe ver ben ik nu ongeveer in de game?


Dat is een side mission. Dus dat valt niet te zeggen Maar als je net in New Haven bent, dan staat je nog aardig wat te wachten.

davez schreef:
Ik moet Bone Head neerleggen maar dat lijkt me onmogelijk, hij legt me neer binnen de 10 seconden en zelf kunnen mijn wapens er niet tegenop.

Best irriterend stuk want ik begon net een beetje in het spel te komen.

Is er mss iets dat ik over het hoofd heb gezien? Een wapen dat ik nog moet vinden ofzo...


Bone Head is inderdaad erg kut, en volgens mij heb je niets over het hoofd gezien. Ik zou even wat geld sparen voor betere wapens en tot een hoger level trainen en daarna terug keren, of hulp zoeken van een andere speler online of co-op.

3,0
Ik ben niet echt mee met het hele leveling up gedoe. Wat wil dat eigenlijk zeggen? Ik heb geen ervaring met RPG gerelateerde games...
Ik moet dus gewoon net zolang Skags en andere rotzooi afknallen tot ik betere wapens kan kopen? Ik neem aan dat ik beter met de side missions kan verdergaan dan.
Zonder een hoge "level-up" kan ik de game niet uitspelen? Dat maakt de side missions eigenlijk een noodzakelijk deel van het spel of niet?

Tot aan 9 toes vond ik het spel overigens veel te lineair, hopelijk krijg ik nu wat meer vrijheid in doen en laten.

PS ik heb erg veel interesse in Oblivion en Fallout3 (vooral vanwege het free roaming aspect en de vrijheid in keuzes) Ik neem aan dat die games een heel pak ingewikkelder zijn voor een leek als ik?

gamelord
Om sterker te worden, zul je idd. moeten killen & sidequests doen..blijf je steeds op het zelfde punt in een RPG hangen...terwijl al blijkt dat je nog EXP te kort hebt..kom je natuurlijk geen steek verder en ga je je alleen ergeren omdat het niet lukt.

En als Borderlands als opstap dient naar meer RPG games (zie ook al welke) lijkt het me handig als je met een walktrough en guide begint..die leren je stap voor stap kennis maken met RPG's
De beste Guides & walktroughs zijn meestal de wiki's.. (te vinden op internet natuurlijk)

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Tot aan 9 toes vond ik het spel overigens veel te lineair, hopelijk krijg ik nu wat meer vrijheid in doen en laten.

Tot 9 Toes is de game eigenlijk meer een tutorial, daarna krijg je inderdaad meer vrijheid welke missies je gaat volgen.

Overigens heeft grinden hier weinig zin, als je een level hoger komt krijg je minder XP voor het neerknallen van vijanden die een lager level hebben dan jij (a la The Witcher en ongetwijfeld meer RPG's). Op een gegeven moment krijg je er zelfs geen XP meer voor.

De bazen zijn ook wel erg pittig in het begin. Vooral die ene kerel in zijn auto heb ik meerdere malen moeten doen. Later in de game worden ze juist erg eenvoudig, maar Borderlands blijft wel een leuke uitdagende game.

avatar van gamesz
5,0
@boordappel, 1 keer dood laten gaan en niet meer de ring in voor t randje blijven dus en vanaf daar schieten, lullige dingen altijd maar heb je regelmatig nodig in deze game om bazen ofzo te verslaan. Over all krijgt deze game een 5 van mij, gameplay voelt geniaal aan, overvloed aan wapens (ken je nooit genoeg van hebben), maar af en toe is de verhouding in enemies en damage die ze kunnen hebben en tegen jou doen iets kwijt. Ook ben ik regelmatig vast blijven zitten, en die auto... pfffff, zal ook aan mijn roekeloze rijgedrag liggen, maar die hebben ik echt al 100x vast gekregen. Gelukkig voor als je zelf vast zit; als je de game EXIT slaat ie alles op, tot aan de laatst gevonden kogel, euro of afgeronde missie (maar niet je positie waar je vast zit, er zijn vaste spawn points in gebieden).

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
@boordappel, 1 keer dood laten gaan en niet meer de ring in voor t randje blijven dus en vanaf daar schieten, lullige dingen

Hehe, dat is inderdaad lullig. De laatste keer heb ik hem verslagen toen ik in het midden bleef staan. De hele tijd strafen en hem beschieten met je beste wapen. Dat doet meer damage dan dat lullige rocket launchertje van je auto. Zo heb je hem ook snel afgemaakt.

avatar van Luigi
4,5
Eeen leuke spel, ik zie het niet echt als een rpg,want ik hou niet zo van rpg's. Maar ik zie het als een super goeie shooter.Geweldige graphics en spectaculaire actie.
toppie
4,5

3,0
Bedankt voor jullie hulp mannen. Ik weet nu hoe het spelletje in elkaar steekt. Vijanden afknallen = XP hoe hoger je XP hoe hoger je level.

Alleen zit ik alweer met een nieuw probleem. Ik speel borderlands splitscreen met mijn schoonbroer. Vandaag zijn we van 0 begonnen en gestopt bij een level 6 (volgende missie bone head). Nu blijkt echter als ik het spel opnieuw opzet en de laatste save file laad dat enkel 1 van ons 2 op level 6 zit en de andere gewoon vanaf level 1 begint. Dat is uiteraard onmogelijk om zo verder te spelen. Waarom wordt de game niet gesaved zoals we gevorderd zijn? Wat kan ik hier aan doen?

We kunnen toch moeilijk het hele spel in 1 keer uitspelen... :-s

avatar van jellecomicgek72
3,5
Borderlands is tof. Ben er vorige week mee begonnen en het is behoorlijk verslavend om het te spelen. De comic stijl achtige wereld spreekt me wel aan. Ik vraag me alleen af of Borderlands genoeg replay heeft om het een 2e keer door te spelen.Review volgt nog.

War-Ultima
jellecomicgek72 schreef:
Borderlands is tof. Ben er vorige week mee begonnen en het is behoorlijk verslavend om het te spelen. De comic stijl achtige wereld spreekt me wel aan. Ik vraag me alleen af of Borderlands genoeg replay heeft om het een 2e keer door te spelen.Review volgt nog.


Als je de game drie keer uitspeelt is het gebeurt want dan gebeurt er namelijk niks meer omdat je alles al voltooit hebt.

Maar waar was jij Jelle?, ik zag je een lange tijd niet meer op gamesmeter maar in ieder geval, welcome back.

avatar van kaholiic
4,0
Vind 3 keer een rpg uitspelen wel genoeg...

avatar van jellecomicgek72
3,5
War-Ultima schreef:
(quote)
Als je de game drie keer uitspeelt is het gebeurt want dan gebeurt er namelijk niks meer omdat je alles al voltooit hebt. Maar waar was jij Jelle?, ik zag je een lange tijd niet meer op gamesmeter maar in ieder geval, welcome back.


Had internetstoring waardoor ik niet online kon met me ps3 en ook niet op internet kon.

avatar van jellecomicgek72
3,5
[Extended Review Borderlands]

Toen Borderlands in 2009 uitkwam wist ik eigenlijk niet precies wat ik er van moest verwachten. De setting zag er wel tof uit maar toch kocht ik hem niet. Nu bijna 2 weken geleden gekocht en ik moet toegeven dat Borderlands een erg toffe mix is tussen een RPG en een FPS.

Borderlands is tof dat moet ik zeggen maar heeft ook zeker wat kritieke punten. Laat ik beginnen waarom ik Borderlands zo tof vind.
Allereerst de Gameplay. Ik weet niet precies hoeveel verschillende soorten wapens/guns er in Borderlands zitten maar iniedergeval ontelbaar veel. Zo heb je handguns met een zoomer, handguns zonder zoomer, ik weet niet hoeveel verschillende soorten rifles en shotguns en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het verhaal...tja ik weet eigenlijk niet precies waar het verhaal over gaat. Je begint de game en je wordt samen met een team midden in een wasteland gedropt en verder kom je eigenlijk bitter weinig te weten wat het verhaal precies is.

Zo als ik hierboven al vermelde zei ik dat ik Borderlands tof vond maar er zijn ook wat kritieke punten. Je kan bijvoorbeeld geen fast travel gebruiken, teminstte ik heb het nog niet ontdekt dat dit kon. Ik heb er nu zo'n 14 uur opzitten. Als mensen wel weten of je fast travel kunt gebruiken in Borderlands zeg het dan effe.

Ook de Grafische stijl van Borderlands sprak me erg aan. Erg comic-achtig en dat vind ik wel dope. Zoals we eerder in 2009 zagen met de game Infamous.

Verder bestaat de gameplay van Borderlands ook voornamelijk uit Backtracking. Je moet steeds terug naar gebieden waar je eerder bent geweest en ook de loopafstanden zijn af en toe tergend lang.

Je hebt ook behoorlijk veel skills in Borderlands die je kunt toepassen op je character. Zo had ik bv de Bereseker met endless rage waarmee je enorme klappen aan je vijanden kon uitdelen. Dit kan trouwens maar steeds voor een bepaalde tijd.

Je hebt ook nog auto's die je zelf kunt aanpassen qua kleur enzovoort. Dit kun je onbeperkt blijven doen. Dit kan trouwens ook met je character.

Wat ik nog meer jammer vond is dat je in Borderlands niet de lichaamsdelen van je vijanden kan selecteren als je wilt schieten, iets wat in bv Fallout 3 wel kon. Ik het het hier ook graag gezien.

Je hebt ook behoorlijk veel eindbazen in Borderlands die weer ouderwets je hersens zullen doen kraken. Er zijn daarvoor ook niet echt bepaalde truuken. Het is gewoon de bedoeling om een goed arsortiment aan wapens bij je te hebben met genoeg ammo. En het is knallen, knallen, knallen en niks anders.

Daar komt ook gelijk het volgende minpunt: er zit té weinig variatie in missie's. Vaak is het zovan: Je loopt naar een gast toe voor een quest, die geeft je die quest, ga van punt A naar B en schakel alles en iedereen uit. En daarna krijg je weer het backtracking probleem want dan moet je weer helemaal terug lopen.
Ook blijft het beeld soms hangen als je snel rent. Geen minpunt maar af en toe een beetje irritant.

Nu denken jullie dat ik Borderlands ongeloofelijke crap vind maar dat is zeker niet waar. Ondanks de kritieke punten is Borderlands erg verslavend om te spelen. Ik begon de game en voor dat ik het wist was ik alweer 4 uur verder.


Eindbeoordeling:

Gameplay: Je doet vrijwel steeds hetzelfde het is veel backtracking maar de gameplay is zeer verslavend en dit komt met name door het enorme assortiment aan wapens.

Graphics: Prachtige comic-achtige graphics. Erg leuk gedaan allemaal.

Geluid: Wapens klinken alemaal goed. Elke handgun klinkt en schiet weer anders. Ook is de voiceacting goed.

Houdbaarheidsdatum: Ik denk zo'n 20 tot 25 uur, ik weet niet of ik Borderlands daarna nog een keer ga gamen maar mischien wel voor de Trophies.

Conclusie: Borderlands is een toffe game met (helaas) wat minpunten maar z'n geld meer dan waard!

4*

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Je kan bijvoorbeeld geen fast travel gebruiken, teminstte ik heb het nog niet ontdekt dat dit kon.

Er is zelfs nog een missie die ervoor zorgt het fast travel network geactiveerd wordt. Beter opletten dus!

avatar van kaholiic
4,0
Fast travel is er wel..Hoe ver ben je nu?

17750000 zo veel guns zitten erin de game.

avatar van jellecomicgek72
3,5
BoordAppel schreef:
(quote)
Er is zelfs nog een missie die ervoor zorgt het fast travel network geactiveerd wordt. Beter opletten dus!


Oo.. sorry dan daar ben ik nog niet.

avatar van BoordAppel
4,0
BoordAppel (moderator)
Na 14 uur niet? Dat lijkt me sterk. Je moet een New-U station activeren en dan zie je een lijst met mogelijke locaties als het netwerk actief is tenminste.

avatar van Alexjaxx
3,5
Borderlands... Als je mij nu vraagt wat ik ervan vind zal ik je zeggen dat ik het een saai spel vind.. Maar de eerste keer dat ik het gekocht en gespeeld heb.. Erg vet (verslavend zelfs)

Ik kan weinig toevoegen aan de meningen ook al heb ik het spel anderhalf x uitgespeeld..

Koop hem speel co-op en weet dat je hem daarna nooit meer zult aanraken..

avatar van Maiky
3,5
De een vind het geweldig, de ander niet, en ik behoor tot die laatste categorie: de enorme hoeveelheid wapens is voor mij een minpunt. Het is werkelijk overrompelend! Daar komt nog bij dat ik goed moet kijken welke wapens ik precies in mijn backpack heb en welke ik gebruik. Ik zie gewoon door de bomen het bos niet meer. Ik had veel liever een hoop minder guns gezien die je beetje bij beetje, naarmate het spel vordert, kan winnen. Ik heb moeite met het organiseren van de inventory, en nu ik bij Dahl Headland ben zit ik er wat dat betreft nog steeds niet helemaal in. Waar ik wel helemaal in zit is het verzamelgedeelte, en ook dat vind ik dan weer wat nadelig. Ik heb enorm veel geld en ik heb het idee dat ik daar veel te gemakkelijk aan kom.

De missies zijn weinig memorabel. Waar ik bij de eerste missies nog de opdrachten keurig las, daar werd ik naarmate ik dichter bij Dahl Headland kwam steeds makkelijker in, waardoor ik uiteindelijk alles doordrukte, via de radar naar de plaats van bestemming ging en dan wees de rest zich vanzelf wel.

De visuele stijl is natuurlijk wel erg de moeite waard en ongekend, maar dat is niet het belangrijkste. Ik ben mijn concentratie aan het verliezen en ik hoop dat de Dahl Headlands daar een klein beetje verandering in gaat brengen. Dit is na Fallout 3 de tweede free-roaming RPG waarin ik het na een tijdje wel weer heb gezien. Dat geeft wellicht aan dat ik wat meer lineaire games moet gaan spelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:23 uur

geplaatst: vandaag om 15:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.