Borderlands (2009)
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
RPG / Shooter
Ontwikkeld door Gearbox
Uitgegeven door 2K
Borderlands speelt zich af op Pandora, een gigantische planeet waar kolonisten geland zijn met hun schepen. Het is er zeer gevaarlijk en er struinen overal smerige wezens rond die maar aan één ding denken: eten. Het wordt al snel lente en dat betekent dat er enkele monsters opstaan uit hun winterslaap. De kolonisten worden daardoor ineens geconfronteerd met nieuwe levensvormen die ze nooit eerder hebben gezien.

Developer: Gearbox Software
Publisher: 2K Games
Platforms: PC, XBOX 360, PS3
Release: 20 oktober (US), 23 oktober (Europa)
Ben erg benieuwd naar deze game. Vooral de mix van Halo en Diablo lijkt me erg vet!
En nu pas komt de game uit ??
Maar zo als SvV_Ying al zegt...de previews van deze game zien er veel belovend uit. Ook het stuk in het OPM is erg sterk.
alleen jammer dat het cartoon achtig is

Morgen komt hij uit op de consoles... ben er nog steeds niet over uit of ik hem ga halen met Dragon Age op de loer...

Doet me tot nu toe erg denken aan Fallout 3.
Vette stijl, goede humor, vet hoe nieuwe characters geintroduceerd worden.
Maakt de verwachtingen echt waar tot nu toe....

Hoe kijken jullie hier tegen aan?
Review gelezen en ik las dat er voor een RPG bar weinig verhaal inzit en de meeste personages hebben geen voice over.
Hoe kijken jullie hier tegen aan?
Het is net zo min een RPG als Diablo een RPG is. Borderlands is gewoon een action game met lichte RPG invloeden en een leuke setting. Dus stoort het ook mij alvast niet dat er geen diepgaand verhaal in zit.
De skills die je kan levelen varieren per class die je kiest. En verder zit de diepgang meer in de juiste wapens en shields equipen. Verhaallijn is inderdaad niet heel boeiend, maar daar heb ik me nog niet aan gestoord.

M'n huisgenoot en ik hopen het offline over de LAN te kunnen co-oppen. Lijkt me best wel gaaf eigenlijk als het kan, vast wel

Op de Xbox 360 is system link in ieder geval wel mogelijk, dus ik denk dat het op de PS3 en PC zeker ook mogelijk is. Weet niet waar jij het van plan ben op te gaan spelen.
Ja, met 4 spelers tegelijk.
Mijn verontschuldigingen voor deze uitspraak, splitscreen co-op kan maar met 2 spelers in plaats van 4. Over de LAN en online kan wel gewoon met vier spelers.
De co-op in dit spel is trouwens heel erg vet. Voornamelijk omdat je zowel samen missies kan gaan uitvoeren als gewoon onafhankelijk van elkaar het gebied kan gaan verkennen. Zo was ik gisteren even een boss gaan verslaan, terwijl mijn broertje die nog een te laag level was, met mijn auto een bandietenkamp aan de andere kant van de map ging plunderen om te levelen en looten.
Fijn spel zeg, op de pc gespeeld met mn huisgenoot over de LAN gister.
Waanzinnig fijn.... gewoon wat rondrennen, schieten, upgraden, rommel zoeken, verkopen en kopen....meer killen en schieten etc...
Pas nu valt het op hoe beperkt de meeste shooters zijn als in, je krijgt 1 shotgun en 1 rifle etc, de gamer moet het er maar mee doen. De variatie in dit spel geeft genoeg om elke gamer iets te laten gebruiken waar hij zich fijn bij voelt.
Ben benieuwd naar de rest maar momenteel stormt het spel wel op een 4* af.