RetroRealms: Ash vs Evil Dead (2024)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door WayForward
Uitgegeven door Boss Team

Betreed de RetroRealms, een 16-bit Pixel Art-wereld, als de iconische horrorheld Ash Williams! Vecht tegen Deadite-hordes door meerdere niveaus vol angstaanjagende actie, gevuld met vijanden uit de Ash vs Evil Dead-serie. Gebruik je speciale krachten om gruwelijke uitdagingen te overwinnen en de mensheid te redden van de Necronomicon en diens legioenen ondoden in deze groovy terugkeer naar klassieke arcade-actie.

Zowel deze als RetroRealms: Halloween (2024) lijken me best aardige 2D platformers / aktiegames. In retro-stijl. In de wereld van beide horror-iconen. Blijkbaar is het overigens de bedoeling dat er een rits games in deze reeks komen. Ik ben nu al benieuwd wat ze met name met Hellraiser en Nightmare on Elmstreet doen.

Sinner schreef:

Als dat het geval is.. dan is het verstandig om nog niet die dubbel pack aan te schaffen .

Banjo schreef:

Lange termijn. En ook geen idee of die fysiek komen of als DLC. Ik heb de fysieke editie hiervan gewoon besteld en zie het wel.

Banjo schreef:

Toch maar besteld dit gaat een mooi pret pakket worden is mijn vermoeden...

Nou dat is het ook. Eveneens de fysieke editie in huis gehaald en het is dus een heerlijk klassieke 2D platformer (denk origenele Castlevania, Ghouls N Ghosts etc). Met behoorlijk wat gore en het feit dat je kan shiften van light naar dark world. Ik had bijna niets anders verwacht van WayForward dan een erg degelijk spel.

Extra leuk. Je hebt dus een kast voor Hallowern en eentje voor Evil Dead, beiden met hun eigen levels en monsters - hoewel de mainvillain hetzelfde is. Wat ik echter grappig vond is dat je beide karakters in elkaars game kan gebruiken, evenals de DLC (in de fysieke versie inbegrepen) figuren Laurie (Halloween) en Kelly (Evil Dead). Met aangepast dialoog. En hun eigen wapens.

Nog leuker. Er staan nog 4 extra kasten. Volledig bedekt, voor toekomstige horror franchises. En de bedoeling is dat je ook daar hetzelfde trucjes mee kan uithalen. Blijft raden welke. Maar een Nightmare on Elm Street of een Hellraiser lijken me voor deze opzet ideaal.

En mocht je de game doorgespeeld hebben? Je verzameld ook ticjets en coins. De coins gebruik je om special moves te gebruiken voor je karakters, de tickets om in de ruimtes voorbij de arcade kasten de diverse memorabilia te unlocken en bekijken. Ook is er een kamertje met wat tapes waar de devs dus een paar korte interviews geven over het spel, hun favoriete films etc etc. En in de doos zit een pakje verzamelkaarten (nog niet opengedaan).

Kortom - bijzonder leuk pakket voor nostalgische horror liefhebbers. Met liefde samengesteld en gemaakt, leuk om te spelen en de belofte dat er op termijn meer in diverse franchise komt. Een van de leukste verrassingen van het jaar.