logo GamesMeter menu

PC / Macintosh
Simulation

Ontwikkeld door Maxis
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr

In plaats van het bereiken van een doel, wordt de speler aangemoedigd zijn eigen beslissingen te nemen en zich te begeven in de interactieve omgeving. Het enige echte doel in het spel is het op de juiste manier besteden van de tijd van de Sims, waardoor zij hun eigenschappen kunnen verbeteren. De speler moet besluiten hoeveel tijd van de Sims besteed wordt aan persoonlijke ontwikkeling, zoals trainen, lezen, creativiteit en logica. De enige manier om deze ontwikkeling te bereiken is door deze activiteiten aan de dagelijkse routine van de Sims toe te voegen. Ook aan de basisbehoeften moet voldaan worden, zoals persoonlijke hygiëne, eten en slaap. Als de Sims deze behoeften onvoldoende kunnen vullen, zullen ze ziek worden en sterven. Bovendien hebben de Sims plezier in hun leven nodig; als dit niet gebeurt zullen ze depressief raken.

Zo zeg, deze game heb ik uren, dagen, weken, maanden en ik geloof zelfs jaren gespeeld.

Via internet nog wel eens wat nieuwe objecten gedownload, maar nooit een uitbreiding gespeeld. Het origineel had me al genoeg te bieden.

Dit spel was echt vermakelijk. Huisje bouwen zoals ik hem mooi vind, tuin erbij zoals ik hem mooi vind...
Ik gebruik nooit cheats in games, maar in deze wel eens het maximale geld genomen en een reuzevilla gebouw met een reuzetuin en veel mensen erin en dan ging alles 24/7 door joh. Schoonmaakster erbij, tuinman en die bleven bezig haha.

Maar een bestaan van 0 opbouwen tot aan dat je zeer geslaagd was met je huis en status was ook heel tof! De leuke muziek en de grappige spreektaal van de Sims waren ook super!

En wat dacht je van je Sims pesten? Zwembad in sturen en de trapweghalen: Verdronken. In een kamer laten gaan en de deur weghalen. Dood door gebrek aan eten of wc. Ga maar door, ik ben wat gelachen.

Ik kan niet zo veel negatiefs noemen aan deze game. Zwaar verslavend!

4,5*....jammer dat het zo werd uitgemolken met alle add-ons. Daarin had ik nooit zin.

avatar van JohnWilliams
Over de sims valt opzich niet veel te vertellen.

Toch vind ik het heel erg knap hoe dit verzonnen en gemaakt is. Een soort 2nd life is het wel ja. Erg leuk bedacht allemaal. Toen ik de game kocht in 2000 was ik ook een hele grote fan van de Rollorcoaster-games. Dit heeft wel ongeveer dezelfde lay-out maar er zit een totaal ander verhaal in. Nou ja...verhaal? Het is gewoon een spel die je wel moet gespeeld hebben als game liefhebber dat is mijn mening. Ook is de game best wel groot dus bied het je weer meer mogenlijkheden en meer tijd, maar ach een mens moet wat.

En ook hebben we vaak gelachen om dingen zoals overleden mensen of jankende kinderen ja, mooie tijd. Nu speel ik het speel eigenlijk nooit meer maar dat moet ik wel weer eens gaan doen. Hij ligt nu in de kast maar eigenlijk is het spel een beetje verouderd. Zo is Rollorcoaster Tycoon wel tijdloos maar bij de Sims ligt dat nou net een tikkeltje anders. Van de behoorlijke overdreven 5* maak ik hier 4* van...ook een mooi cijfer!

avatar van polopolo150
Deze spel heb ik voor mijn verjaardag gekregen (volgensmij mijn 6e verjaardag) en ik vond deze spel werkelijk geweldig.

Ik speelde deze spel elke keer als ik van school kwam, en na een tijdje verveelde het me wel, maar na een maandje pak ik het toch weer op.

In feite ben ik met deze spel altijd mee gegroeit, net zoals de nieuwe versies van The Sims dat ook hebben gedaan. Hoewel ik veel minder te spreken ben over The Sims 2 & 3, vond ik deze sims altijd wel het beste. Omdat ik er het meeste lol aan heb besteed.

Deze spel was uniek in die tijd, en was voor iemand als mij ook vrij groot. Ik speelde veel spellen waar ik dingen moest maken (Transport Tycoon, Airline Tyccon, Rollercoaster Tycoon), maar deze spel ging over het leven, en dat was vrij uniek.

Als ik het nu zou spelen, zou ik hooguit 1-3 uurtjes plezier hebben, maar daarna niet meer, net zoals de The Sims 3. Maar dannog... met deze spel heb ik goeie herinneringen waar ik alle tijd van me leven had... iets wat nu op de middelbare school weg lijkt te gaan.

avatar van jellecomicgek72
Ik vond dit voor om precies te zijn 30 minuten leuk en daarna ging de verveling er bij mij inslaan. Dit kwam met name omdat er totaal geen vaart in de Sims zit. (ga aan tafel zitten, haal de krant en ga slapen) na 30 minuten was ik er eigenlijk al weer klaar mee. Kan begrijpen dat mensen dit leuk vinden maar aan mij is dit niet besteed.