The Sims (2000)
PC / Macintosh
Simulation
Ontwikkeld door Maxis
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr
In plaats van het bereiken van een doel, wordt de speler aangemoedigd zijn eigen beslissingen te nemen en zich te begeven in de interactieve omgeving. Het enige echte doel in het spel is het op de juiste manier besteden van de tijd van de Sims, waardoor zij hun eigenschappen kunnen verbeteren. De speler moet besluiten hoeveel tijd van de Sims besteed wordt aan persoonlijke ontwikkeling, zoals trainen, lezen, creativiteit en logica. De enige manier om deze ontwikkeling te bereiken is door deze activiteiten aan de dagelijkse routine van de Sims toe te voegen. Ook aan de basisbehoeften moet voldaan worden, zoals persoonlijke hygiëne, eten en slaap. Als de Sims deze behoeften onvoldoende kunnen vullen, zullen ze ziek worden en sterven. Bovendien hebben de Sims plezier in hun leven nodig; als dit niet gebeurt zullen ze depressief raken.
maar eigenlijk ging ik gewoon cheaten omdat het een must was.. vila bouwen en opnieuw bouwen en opnieuw. en.. zo gaat het maar door totdat je er keutel aan kreeg
Maar om dat meteen een 1 te geven is ook beetje overdreven.
Maargoed je geeft ook een 0,5 voor red alert en Final Fantasy VII

Ja, die dora ring zal wel zon dikke 5/0.5 stemmer noob zijn.. die een
5 of 0.5 geven
Niet zomaar beschuldigingen gaan uitdelen die nergens op gebaseerd zijn alsjeblieft.
Ik vind The Sims 2 leuker dan 1 maar ja ik heb me hier lang aan vermaakt.
maar dit is ook het allereerste deel, dat kun je moeilijk vergelijken.
Je hebt trouwens wel gelijk hoor SolidKevin maar toen wisten ze wat wel beter kon of al goed is zoals het is.
Ja dat klopt dat zien we ook terug in The Sims 2 en hopelijk nog beter in The Sims 3!
Ik verwacht er dan ook wel behoorlijk wat van toen ik hoorde dat je ook de stad etc in kon i.p.v. in je eigen tuin te blijven.
Inderdaad, sims 3 heeft ook hoge verwachtingen door de relatief goede games die ze al hebben neergezet.
Ja dat vond ik bij deel 2 al stom. Raar dat ze daar toen niet op waren gekomen
.Krant halen, naar het werk gaan,geld verdienen, naar de pot gaan en ga zo maar door.
Het ging mij om het bouwen en het inrichten....maar op het einde baalde ik ervan dat het geld op was en maar wachten weer.
Heb het drie maanden gespeeld plus uitbreidingen maar het ging me gewoon niet snel genoeg en ik speel geen spel met cheats. (wil het op
eigen kracht doen, alle games die ik doe).
Maar heb me er toch mee vermaakt in die drie maanden.
toen ik klein was was die leuk maar nu.... je kan er niet eens mee dood gaan :S
Jawel, niks aan dat poppetje doen.. geen eten, niet aar de wc niet onder de douche etc... of gewoon een heg bouwen naast de open haard.. en dan je pop erbij zetten.
Of gewoon je pop tussen vier muren steken en heel weinig ruimte geven. Liefst zonder enige vorm van decoratie. Na een dag of vier...
Als je vervolgens de as verkocht, dacht ik, kon je ook nog last krijgen van geest verschijningen van je overleden sims
Ik weet niet of je het hier ook kunt doen...

Geluid: 3*
Gameplay: 3,5*
Langetermijn: 4,5*
Eindbeoordeling: 3,63* (afgerond 3,5*)
Ik vraag me af of dat ook op de PC kan, want dat vond ik wel leuk namelijk
Toch vind ik het heel erg knap hoe dit verzonnen en gemaakt is. Een soort 2nd life is het wel ja. Erg leuk bedacht allemaal. Toen ik de game kocht in 2000 was ik ook een hele grote fan van de Rollorcoaster-games. Dit heeft wel ongeveer dezelfde lay-out maar er zit een totaal ander verhaal in. Nou ja...verhaal? Het is gewoon een spel die je wel moet gespeeld hebben als game liefhebber dat is mijn mening. Ook is de game best wel groot dus bied het je weer meer mogenlijkheden en meer tijd, maar ach een mens moet wat.
En ook hebben we vaak gelachen om dingen zoals overleden mensen of jankende kinderen ja, mooie tijd. Nu speel ik het speel eigenlijk nooit meer maar dat moet ik wel weer eens gaan doen. Hij ligt nu in de kast maar eigenlijk is het spel een beetje verouderd. Zo is Rollorcoaster Tycoon wel tijdloos maar bij de Sims ligt dat nou net een tikkeltje anders. Van de behoorlijke overdreven 5* maak ik hier 4* van...ook een mooi cijfer!
Maar mijn herinnering van 9 jaar terug blijft staan. Toen was het wel super en heb ik het ook ontzettend lang gespeeld. Vandaar mijn hoge cijfer.
Ik speelde deze spel elke keer als ik van school kwam, en na een tijdje verveelde het me wel, maar na een maandje pak ik het toch weer op.
In feite ben ik met deze spel altijd mee gegroeit, net zoals de nieuwe versies van The Sims dat ook hebben gedaan. Hoewel ik veel minder te spreken ben over The Sims 2 & 3, vond ik deze sims altijd wel het beste. Omdat ik er het meeste lol aan heb besteed.
Deze spel was uniek in die tijd, en was voor iemand als mij ook vrij groot. Ik speelde veel spellen waar ik dingen moest maken (Transport Tycoon, Airline Tyccon, Rollercoaster Tycoon), maar deze spel ging over het leven, en dat was vrij uniek.
Als ik het nu zou spelen, zou ik hooguit 1-3 uurtjes plezier hebben, maar daarna niet meer, net zoals de The Sims 3. Maar dannog... met deze spel heb ik goeie herinneringen waar ik alle tijd van me leven had... iets wat nu op de middelbare school weg lijkt te gaan.
ik heb al 3delen van spel en het leukste van dit deel vind ik dat je ook zow droom in het begin van het spel hebt das wel geinig.