logo GamesMeter menu

PC / Macintosh
Simulation

Ontwikkeld door Maxis
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr

In plaats van het bereiken van een doel, wordt de speler aangemoedigd zijn eigen beslissingen te nemen en zich te begeven in de interactieve omgeving. Het enige echte doel in het spel is het op de juiste manier besteden van de tijd van de Sims, waardoor zij hun eigenschappen kunnen verbeteren. De speler moet besluiten hoeveel tijd van de Sims besteed wordt aan persoonlijke ontwikkeling, zoals trainen, lezen, creativiteit en logica. De enige manier om deze ontwikkeling te bereiken is door deze activiteiten aan de dagelijkse routine van de Sims toe te voegen. Ook aan de basisbehoeften moet voldaan worden, zoals persoonlijke hygiëne, eten en slaap. Als de Sims deze behoeften onvoldoende kunnen vullen, zullen ze ziek worden en sterven. Bovendien hebben de Sims plezier in hun leven nodig; als dit niet gebeurt zullen ze depressief raken.

gerwinf
DoraRing schreef:
De vele uitbreidingen was gewoon makkelijk geld binnen halen.
Dit is een typisch vrouwenspel, Totaal geen inhoud en je doet er totaal geen boeiende dingen

Maar om dat meteen een 1 te geven is ook beetje overdreven.
Maargoed je geeft ook een 0,5 voor red alert en Final Fantasy VII

avatar van Princess Piranha
DoraRing schreef:
Dit is een typisch vrouwenspel

Nou nou nou nou, ..., hmm.. oké misschien een beetje.

In het begin is het echt geweldig, je bent niet van de pc weg te krijgen. Maar na een tijd dan gaat de lol eraf en heb je echt geen zin om het weer te spelen.

avatar van martinstegenga
Typisch nog net niet, maar komt wel in de buurt zeg ik.
Verder vind ik juist dat dit deel de hoogste gemiddelde moet hebben van alle Sims games. Deze is en blijft de origineelste.

1,5
Timmy757 schreef:
Ik ken van dit spel niet warm of koud worden, enige wat ik hieraan leuk vond was huizen bouwen...
2*.
Ik vond hier ook maar weinig aan...
Mijn cijfer: 1,5/5!

avatar van WeZet
De Sims, een game die veel nostalgische herinneringen oproept.

Dit niet alleen omdat het zo vernieuwend was, maar de sfeer die om de karakters hing, wanneer ze promoveerde bijvoorbeeld, zorgde altijd voor een sprongetje in mijn hart.

De functies & Graphics zijn goed uigewerkt, en zijn nog steeds goed te doen omdat gewerkt is vanuit een isometrisch standpunt.

***4.5***

avatar van rpger
Volgens mij zijn er niet eerder zoveel meisjes en huisvrouwen geflokt naar de PC game industrie als met deze titel. Concept is zeker wel aardig, maar aan mij niet besteed.

avatar van J.Bell
rpger schreef:

Ach ja, wat maakt het uit. Ik was ook helemaal gek op deze game, maar dan wel met alle uitbreidingspakketten want anders is het wel een beetje te simpel. Ik vindt het knap bedacht, een beetje huisjes inrichten en kapsels uitzoeken. Uren plezier aan beleefd!

Matthijs
op zich erg aardig spel, leuk om af en toe eens te doen, maar de verveling kruipt er toch al snel bij mij in

Matthijs schreef:

Vind je 2 beter dan?

Matthijs
Die heb ik nog niet gespeelt, wel vind ik sommige uitbreidingen het geheel wat beter maken

avatar van JohnWilliams
Vind over het algemeen Deel 2 wel goed maar hij kan echt niet toppen aan zijn voorganger naar mijn mening. Deze Game is voor mij absoluut 5 sterren waard. Door het idee en natuurlijk omdat het leuk is om in je vrije tijd te spelen.

Sims
Leuk spel, hoewel 2 toch echt bveter is. 2,5

Sims schreef:
Leuk spel, hoewel 2 toch echt bveter is. 2,5

Wat vond je er dan beter aan?

avatar van Iron Rose
Ondanks dat ik intussen een gruwelijke kut hekel heb gekregen aan het hele concept en aan het uitmelken van de serie (kappen nou EA) moet ik zeggen dat ik dit deel wel veel gespeeld heb en best leuk is eigenlijk. Daarom 4*.

avatar van Test Drive
De sims , gewoon top! Alleen gaat veel te snel vervelen.

4* sterren , geld voor alle andere sims-games ook!

avatar van prisgamefreak
ik kreeg dit spel in 2002 ofzo , ik was ZO ontzettend verslaafd, huizen bouwen, mensen de gekste dingen laten doen, wie vind dat nou niet leuk

maar na een tijdje werd het saai, vooral hoe ik het speelde.. oke nu ga ik jullie iets vertellen, NIET LACHEN: ik was bang voor magere hein en inbrekers dus ik sliep nooit, altijd deed ik als het nacht werd een ander spel, of dat ze op vakantie gaan want daar zijn geen inbrekers..

ik geef dit een 3,5 omdat ik, voordat het verveelde, er zò verslaafd aa nwas

avatar van Thomas83
Haha, een vriendin van me ging ook altijd uit haar dak als die inbreker verscheen. Ging ze helemaal gillen en zo. Alleen die was in 2002 wel zo'n tien jaar ouder dan jij toen was.

Zo zeg, deze game heb ik uren, dagen, weken, maanden en ik geloof zelfs jaren gespeeld.

Via internet nog wel eens wat nieuwe objecten gedownload, maar nooit een uitbreiding gespeeld. Het origineel had me al genoeg te bieden.

Dit spel was echt vermakelijk. Huisje bouwen zoals ik hem mooi vind, tuin erbij zoals ik hem mooi vind...
Ik gebruik nooit cheats in games, maar in deze wel eens het maximale geld genomen en een reuzevilla gebouw met een reuzetuin en veel mensen erin en dan ging alles 24/7 door joh. Schoonmaakster erbij, tuinman en die bleven bezig haha.

Maar een bestaan van 0 opbouwen tot aan dat je zeer geslaagd was met je huis en status was ook heel tof! De leuke muziek en de grappige spreektaal van de Sims waren ook super!

En wat dacht je van je Sims pesten? Zwembad in sturen en de trapweghalen: Verdronken. In een kamer laten gaan en de deur weghalen. Dood door gebrek aan eten of wc. Ga maar door, ik ben wat gelachen.

Ik kan niet zo veel negatiefs noemen aan deze game. Zwaar verslavend!

4,5*....jammer dat het zo werd uitgemolken met alle add-ons. Daarin had ik nooit zin.

avatar van Lucaz
Super orgineel spel

Lucaz schreef:
Super orgineel spel

En het blijft leuk!

ik belde met mijn sim altijd z'n vrienden om middernacht op!
om dan te zien "je bent een contactgestoorde mongool" of "bel me morgen maar terug ik probeer te slapen sukkel"
altijd erg leuk, maar die sim hield geen vriend meer over

avatar van Iron Rose
Ik bouwde altijd een muur om mn sims heen zodat ie nergens heen kon en uiteindelijk dood ging in zn eigen pis en kots. Ook leuk: je Sim laten zwemmen in het zwembad en dan het laddertje weghalen zodat ie niet meer op de kant kon komen en uiteindelijk verzoop .

Ach ja, die goeie oude sadistische tijd.

avatar van rpger
Mijn stem even verwijderd, ik kan niet echt een beoordeling aan dit soort games geven, het is iets wat me gewoon helemaal niet trekt.

avatar van Princess Piranha
Iron Rose schreef:

Als je zo'n cheat invoerde kon je alles verplaatsen. Ook je zwemmende Sims XD Als je ze dan vanuit het zwembad op het pad buiten zet dan gaan ze door de grond zwemmen

Zo'n spel die even erg leuk is en na een tijdje ben je er ook wel weer helemaal flauw van. In het begin is het nog wel een uitdaging om de sims te verzorgen en een mooi huisje te bouwen maar als dat eenmaal goed zit wordt een beetje een doelloos gebeuren. 3,0 ster

avatar van skipy05
mijn 1ste sims spel. heb het altijd een tof spel gevonden. ik had het samen met de uitbreiding supperstar. wat ik moeilijk vondt was om vrienden te maken en ze dan nog te behouden ook.

3.5*

avatar van Thomas83
Dat was nog best lastig ja, maar het leverde eigen niet bepaald leuke gameplay. Integendeel zelfs. Tel daarbij op het tijdsverloop dat niet helemaal goed was uitgewerkt en er is best nog een hoop te verbeteren aan het spel. Anderen dingen waren weer wel goed, en door de grote ambities van het spel en de toegankelijkheid is het natuurlijk een zeer bekend en populair spel geworden.

avatar van coolboy12
ik heb dit best wel lang gedaan, een jaartje of 2 ofzo..
ik vond het altijd heel erg leuk, ik heb veel fantasie
dan zet ik een stukje van de muur af een paar afwasbloktafels ofzo, en dan mensen daarvoor, ik maak een stuk of 9 kinderen met 4 mensen, en dan beneden allemaal eettafels enzo, en boven de slaapkamers.. hihi
of ik bouwde geen daken en dan alleen maar belangrijke levensbehoeften zoals douche koelkast bed enzo
en dan deed ik of ze gingen kamperen
na een tijdje werd het heeeeel erg saai

3,0* omdat ik in het begin veel lol aan beleefd

Erg leuk spel, kan je je uren mee bezighouden.
Maar ik heb hier een vraag over.
Als ik de radio aanzet, zet ik 'm meestal op de Rap-zender. Weet toevallig iemand of dat originele nummers zijn? En kan ik ze ergens krijgen?
Ze zijn namelijk wel vet, ook al versta je er niks van natuurlijk

avatar van batexated
haha dit was egt wel een verslavend spel.. ik wou altijd gewoon het perfecte gezin ofzo.. maar ze werden altijd gestresst enzo.. en dan vliegt er weer iemand de vik in.. haha.. echt wel leuk bedacht dit spel.. jammer dat het zo uitgemolken is.. ik vond deze dan ook de enige leuke. die ook chill speelde