Medal of Honor: Pacific Assault (2004)

PC
single player / online

Ontwikkeld door Electronic Arts en TKO
Uitgegeven door Electronic Arts

Jij bent Pvt. Conlin, een Amerikaanse marinier, die deel uitmaakt van de geallieerde invasie in Pacifisch Azië ten tijde van WOII. In deze shootergame maak je onder andere de aanval op Pearl Harbour mee, de campagne om het Guadalkanaal en de slag om Tarawa.

Meer dan prima vervolg in de Medal of Honor reeks. Aantal kleine veranderingen aan de gameplay, zo moet je korte salvo's schieten want hoe langer je schiet hoe minder trefzeker je bent en hoe meer je geweer een andere kant optrekt. Ook kan je hierin vliegtuigen besturen, ben je volledig afhankelijk van de plaatselijke medic wanneer jij bewusteloos op de grond ligt na een bom of kogel en speel je vrijwel altijd in een team van mariniers (daar waar je in MOHAA nog vaak alleen speelde in de single player mode). Ook kan je je team commando's geven, maar daar moet je niet te veel van verwachten. De campaign is prima, leuke gevarieerde missies (Pearl Harbour, luchtgevechten als piloot, Tarawa etc.) die er goed uitzien en waarin het geluid weer steengoed is. Je hebt niet enorm veel verschillende wapens, maar dat zou ook niet erg realistisch zijn. Je moet de game ook absoluut niet op easy spelen, want dan kan je een zwaarbewaakt Jappendorp inrennen en met je bajonet elke soldaat aanwezig afmaken zonder zelf game-over te gaan. Speel je op medium of hard is het echter een zeer pittige game, en dan met name de allerlaatste levels: de slag om Tarawa, damn!

Hiernaast kan je ook weer lekker online (alhoewel weinig gebruik van gemaakt) en zijn er wat leuke grapjes in verwerkt als medailles die je kan verdienen en heldendaden die je kan verrichten. De muziek is ook opvallend in deze game, weer erg passend. Al met al een kleine 4.5* voor deze shooter.

Een 2.92, is men dan werkelijk zo negatief over deze game?

avatar van W B
W B
Was geen slecht spel en zag er grafisch ook wel erg mooi uit, maar duurde in tegenstelling tot de vorige game ontzèttend lang met laden. Dit maakte het spel minder leuk om even tussendoor te spelen.
Voor de rest wel een mooi spel!

avatar van FrK.
Ik ben hem nu aan het installeren, ben benieuwd Allied Assault vondt ik in ieder geval heel vet

vette game maar mijn computer viel bij deze game wel vaak vast

looANIMEool
De op 1 na beste game die ik ken, geweldig. Alleen lijkt het me niet zo'n vet om online te spele, maar voor mij is bij deze game de single player al genoeg. Wat ik ook goed vind aan deze game, ja hebt je vrienden vaak nodig en je kan niet zomaar even een ergens heen rennen en er even de hele boel kapot schieten, want dat overleef je niet. Ik heb ook nog nooit zulke passende en mooie muziek in een game gehoort.

avatar van Foetsj_NL
Gister eens, na een paar maanden eens opgepakt. Ik vind dat het er grafisch nogsteeds mag zijn hoor ! Ik zit nu in het vliegtuig, dus nog vrij aan het begin, waarbij je de Jappen moet neerknallen. Bij het stuk dat je moet landen op het vliegdekschip, en dat je dna de beschikking krijgt tot bommen, en een torpedo. Nog steeds erg goed, en intens !

avatar van WeZet
Een game met goede graphics, alleen combineert het de sterke kanten waar de Medal of Honor serie (Voornamelijk Medal of Honor: Allied Assault) zo in uitblinkt!

***3.5***

avatar van MrDrx
flop, niks aan. geld verspilling. Multiplayer valt niet te spelen. veel bugs en glitches. Doe mij maar allied assault&co.

avatar van ewalk
Weer een variatie op de eerdere MOH games. Op zich wel leuk gedaan. Qua gameplay voegt het niets nieuw toe. Weer de bekende achtbaanrit in de schoenedoos. Op zich wel sfeer in de junglescenes, de dreiging van de Jappen is voelbaar vooral als je ze al in de verte ziet staan om de hoek van de kronkelende riviertjes. Het enige spel volgens mij waar ook vanuit bomen wordt geschoten. Dit werd echt wel vaak gedaan in de oorlog. Ook de Duitsers hadden hier een handje van, lees de boeken over de strijd bij de Grebbelinie er maar op na.
Krijgt van mij 3 ster.

avatar van Tha Luz
Leuke game waar ik lang over heb gedaan om het uit te spelen(medium)Leuke gevarieerde missies en je hebt voor het eerst ook een beetje een band met je team.Het begint met een flashback naar je trainings periode met je leider die een beetje leek op die gozer van Full Metal Jacket.Daarna begint de actie met eerst wat makkelijke missies die steeds moeilijker worden.Nog steeds een leuke game om te spelen.Okal vond ik die vliegmissie wat minder
4.0

Lad
Een topspel!

Vanaf minuut 1, tot de laatste vechtscene op die heuvel op Tarawa, voel ik me precies echt "private Collins."

De training is goed maar niet om te zeggen "waw."

Maar dan volgde er de indrukwekkende (!!) vechtscenes op Pearl Harbor, de makers hebben dit schitterend in mekaar gezet! Je moet tijdens de gevechten eens in het rond kijken wat je allemaal ziet, precies echt. Een heel groot pluspunt verdient dit!

Dan moet je met een peleton Rangers, veronderstel ik, op het eiland Makin enkele gevaarlijke opdrachten uitvoeren, met agressieve Japanners die vaak tot de dood vechten. Je kan inderdaad wel zeggen dat het vaak hetzelfde is, namelijk in de jungle vechten, maar de makers hebben dit zeer realistisch kunnen neerzetten. Daar bedoel ik o.a. bij dat je dus niet zomaar 10 meter voorwaarts loopt en eventjes 10 Japanners neerschiet. Neen, je moet het tactisch en samen met je team zien op te lossen, wat ik persoonlijk ook leuker vind.

Na Makin ga je naar het eiland Guadalcanal, waar zeer hevige gevechten woedden, en je moet het eerst zien te halen tot het vliegveld, dat later tot "Henderson Field" gedoopt zal worden. Het moment dat je daar aankomt, zit je midden in een gigantisch gevecht dat overal woedt en waarbij je zeer veel Japanners overal het kamp ziet binnenstormen. Nadat je het kamp hebt bevrijdt, moet je het vliegveld gaan verdedigen. Deze beelden vond ik best indrukwekkend, zeker als je weet dat het ook waargebeurd is. Als je uiteindelijk het vliegveld goed beschermt hebt, komt er voor mij één van de hoogtepunten van dit spel aan, namelijk de slag om de heuvels rond "Henderson Field." Deze veldslag, zeer bekend tijdens WO II, die later "Bloody Ridge" genoemd word, wordt in dit spel echt goed nagemaakt, met keiharde gevechten met de agressieve Japanners die dapper blijven aanvallen. Misschien lijkt in het spel je dat de Japanners wel met zeer veel man zijn, in het echt was dat namelijk ook, toch hielden een "paar honderd" Amerikanen stand.
Daarna moet je nog tegen verschillende Japanse patrouilles vechten en de Japanse artillerie uitschakelen, wat niet zo simpel is als het lijkt, en dat heb ik ondervonden.

Tussen de missies op Guadalcanal en Tarawa komt er nog een leuke vliegmissie.

Tarawa dan, waar in het echt verschrikkelijk gevochten is geweest, waar bijna alle Japanners omkwamen en ook vele Amerikanen sneuvelden. Dit wordt door de makers zo geweldig neergezet dat je gewoon voelt wat een hel deze mannen meegemaakt moeten hebben, zowel de Amerikanen als de Japanners. Deze missies zijn gewoon zeer leuk om te spelen, en ze zijn helemaal niet makkelijk.

Ik heb al veel oorlogspellekes gespeeld, van Cod en MoH, maar deze missies van Tarawa blijven me goed bij.

Conclusie: een echte aanrader voor de liefhebbers van MoH en CoD. Dit spel laat je soms krampen aan je rechterhand krijgen omdat je zo vaak op die linkermuisknop moet drukken, omdat de Japanners hier helemaal niet simpel te verslaan zijn.

Punten: 4 sterren, dus 8 op 10. Deze game zou 8,5 of zelfs 9 op 10 gekregen hebben als de missies op Makin niet iets te langdradig waren.

PS: ook positief is dat ze uw maten een beetje voorstellen in de tussenfilmkes. Mimoso, Willie en anderen...

Lexcoaster
Prima shooter. Inderdaad, de missies op tarawa zijn meeslepend. Harde actie, mooie graphics... prima game. 4*