Sumerian Six (2024)

Strategy / Action

Ontwikkeld door Artificer
Uitgegeven door Devolver Digital

Leid een onwaarschijnlijk team van commandowetenschappers achter de vijandelijke linies, om het tij van de Tweede Wereldoorlog te keren. Dit Enigma Squad zal al hun vaardigheden moeten combineren om geheime missies uit te voeren in hun strijd tegen het Derde Rijk. Samen proberen jullie de snode plannen van ex-lid Hans Kammler te dwarsbomen met een krachtige, mystieke substantie genaamd Geiststoff. Begeef je op een spannende reis door meerdere continenten, samen met bondgenoten zoals de verbannen chemicus Rosa Reznick, Wojtek de Werebear en de esoterische psychoanalyticus Siegfried von Adelsberg.

Ja hoor...kolfje naar de hand van liefhebbers van Commandos, Desperados of Shadow Tactics. Het speelt zich af in een soort van alternatieve WWII setting waarin de diverse karakters allemaal over een resem bijzondere krachten bezitten. Lijkt me heel erg vermakelijk.

avatar van FlorisV
Nu in de sale op Steam en voor nog wat minder dan de Instant Gaming prijs. Maar nog steeds 18 euries, het is nog een vrij nieuwe titel na een jaartje. De demo was leuk dus mogelijk zwicht ik.

avatar van FlorisV
Gezwicht voor 16.47 euro bij Instant Gaming. De Steam sale was al weg maar bij IG hebben ze tijdens die sale ingeslagen denkelijk. Het spel is heel soepel ala Desperados 3 en Shadow Tactics. Je krijgt het idee dat het van Mimimi games zelf is maar het is gewoon heel goed geimiteerd. Misschien wat te makkelijk dus ik moet de beste moeilijkheidsgraad nog even onderzoeken. Komende weken waarschijnlijk mijn go-to game omdat ik Capes bijna uit heb (zal daar spoedig een dikke review aan wijden!).

avatar van FlorisV
Toch weer een erg leuke om aan te beginnen. Ik vond de moeilijkheid niet te laag, je hebt soms behoorlijk veel bewakers langs lopen. En iedereen houdt mekaar in de gaten. Meestal is het een een-tweetje...eentje wordt van dichtbij, maar wel verstopt, verstijfd gehouden (niet realistisch maar het kan) zodat de ander onverstoord uitgeschakeld kan worden. Ik moest soms toch behoorlijk veel trial and error doen je blijft met vele quicksaves lekker experimenteren totdat je iets doet wat lukt, soms met meer geluk dan wijsheid. Ik weet nu al dat ik dit spel compleet ga uitspelen als liefhebber van Commandos 2, Desperados 3 en Shadow Tactics inclusief DLC.

Enige waarschuwingen zijn dat de karakters heel sterke krachten hebben en die nog kunnen upgraden ook. En dat de bewakers wel heel snel zijn van "och ik dacht iemand te zien lopen daar maar het zal wel niets geweest zijn ik loop gewoon verder."

Leuk is dat veel bewakers auf Deutsch sprechen. Had je in Commandos ook natuurlijk maar hier voeren ze hele gesprekken. Het sfeertje is een beetje van Rocketeer en Wolfenstein...over de top en sf achtig met bovennatuurlijke elementen hoewel het in de nazi tijd speelt.

geplaatst:
Supergaaf en nu Mimimi games helaas gestopt is met hun briljante Commandos 2 achtige spellen (Desperados 3, Shadow Tactics), is dit voornamelijk Poolse team de spirituele opvolger. En ik hoop nu al vorig op een vervolg. Tsja, nazi's als vijand zijn niet origineel en het bovennatuurlijke sfeertje zagen we natuurlijk al in Raiders of the Lost Ark film. Maar dit is wel heel tof gedaan. De cutscenes zijn ook stijvol. Muziek en geluidseffecten verder ook dik in orde.

Een paar keer heb ik een freeze gehad waarbij ik alt+ctrl+del moest doen en een paar keer gebruikt het spel de verkeerde stemmen als je van karakter wisselt (bij de eindmissies zodra je meer dan 4 hebt). Verder heel degelijk gemaakt.

Leuk om te spelen ook. Ik moet hooguit zeggen dat er een aantal abilities zijn die ik nooit gebruikte omdat ze zich niet goed lenen voor stealth, zoals het vastplakken van een bom met Rosa (wat natuurlijk op zich wel heel tof is). Of zelden, zoals het meeliften met Sid. Het munitie verzamelen voor de karakters was ook nooit nodig want je wapens maken teveel lawaai en als je al genoeg bewaking uit hebt geschakeld heb je ze toch niet meer nodig, tenzij je meerdere tegelijk wilt uitschakelen. Maar alles is verder nuttig en je kunt je creativiteit er lekker op los laten. Mijn favoriete tactiek was meestal Rosa's tether gebruiken danwel wat Sid als afleiding kan gooien, zodat ik ongemerkt vijanden kon uitschakelen.

In totaal goed voor 40 uur vermaak. Let wel, ik maakte er een sport van de gehele basis elke keer volledig uit te moorden. Meestal eindigend met een explosie! Want alarmen deed ik niet aan.

Probeer gewoon de demo en oordeel zelf.