menu

Grand Theft Auto: Vice City (2002)

Alternatieve titel: Grand Theft Auto: Vice City 10th Anniversary Edition

mijn stem
4,28 (769)
769 stemmen

PlayStation 2 / PC / Xbox / Macintosh / Apple iOS / Android / PlayStation 3 / PlayStation 4
Action
single player

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar, Capcom, ak tronic, 1C en Cenega

Het is 1986. Je speelt als Tommy Vercetti die vijftien jaar in de gevangenis van Liberty City heeft gezeten en je hebt niets losgelaten over de mafia-familie Forelli. Nu je weer op vrije voeten komt, vraagt je oude baas Sonny zich af of hij je wel in de hand kan houden. Om het zekere voor het onzekere te nemen stuurt hij je naar Vice City om een drugsdeal te sluiten. Deze deal wordt verraden maar je bent één van de drie die het overleven. Met de hulp van Ken Rosenberg, een neurotische advocaat met een verslaving, en Lance Vance, een gladde dealer die zojuist zijn broer heeft verloren, ga je op zoek naar degene die jullie erin heeft geluisd, om aan de woede van Sonny te ontsnappen en wraak te nemen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=m8oQllwqw_I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Bart Tönjann
4,5
Lol, inderdaad Perfecte muziek voor als je door de badlands heen crossed toch

avatar van JohnWilliams
4,5
hitman schreef:
super super ongelooflijk vet spel en uitgespeeld
je verveelt je geen moment alles kan.

5 sterren


Heb je gelijk in, deze Game verdient echt 5 sterretjes.

avatar van 7higer7
5,0
beste game uit de hele gta serie toegegeven het is niet de mooiste van de serie maar die stad vice city is zon vette stad dikke 5 sterren

avatar van Social_Mask
5,0
Deze gekregen van mijn neef toen ik in Engeland was. Nog steeds erg leuk. Heerlijk ook dat Scarface element erin. Blijft een geweldig spel. Ik heb zelfs een keer 4 milj. $ bij elkaar 'gespaard'. Maar toen ik kon ik dat spel niet meer laden..waarschijnlijk door teveel cheats

5*

4,0
blijft leuk heb hem meerdere keren uitgespeeld

avatar van equalizersound
4,5
eerst uitgespeeld en ik ken die hele stad uit m'n hoofd. toen ben ik gaan cheaten en kwam ik er achter dat je gewoon kon vliegen met een tank toen had ik het gesaved met die cheats en toen deed m'n spel het niet meer

avatar van Skoob
4,5
Ik heb de mod versie van dit spel, en die is nog veel cooler dan die orginele want in de mod versie heb je ook mooiere auto's enzo en plus je kan ook nog naar je eigen muziek luisteren in de auto en de World Trade Center heb je ook nog in het spel echt cool gewoon.

avatar van Osiris Apis
5,0
WTC in Miami

avatar van WeZet
4,5
Geniale episode in de GTA-serie, deze game meot je gewoonweg gespeeld hebben, met deze game hal je een topper in huis, tenminste, als je tegen het ruige leven en taalgebruik kan, maar dat lijkt me wel wals je ziet wat je er voor terugkrijgt: Huizen auto's die je zelfs kan tunen, geweldig!

***4.5***

avatar van BoordAppel
4,5
BoordAppel (moderator)
Hier kon je toch nog geen auto's tunen?

avatar van Hadouken
4,5
Volgens mij niet, alleen overspuiten voor als de cops achter je aan zaten bijvoorbeeld.

avatar van Bart Tönjann
4,5
Inderdaad. Het tunen was helemaal nieuw in San Andreas.

avatar van Skoob
4,5
Osiris Apis schreef:
WTC in Miami


Ja als je de MOD versie hebt, dan heb je ook de World Trade Center in het spel. Je kan trouwens ook nog het spel downloaden op http://www.fileplanet.com maar je moet natuurlijk ook nog wel eerst lid zijn.

5,0
Dikke titel, erg van genoten. Ondanks de (tegenwoordig) beperkte mogelijkheden was dit enorm verslavend en goed spel. Een 5, kan niet anders. San andreas viel me echter wel tegen.

avatar van dvdfreak123
5,0
fantastisch game vind deze zelf nog beter van muziek & sfeer+verhaal & personage dan san andreas

%%%%%%
dvdfreak123 schreef:
fantastisch game vind deze zelf nog beter van muziek & sfeer+verhaal & personage dan san andreas

Heb je helemaal gelijk in Zeker de muziek

4,5
Aan dit spel heb ik vele uren besteed!

Eerst helemaal uitspelen en nadien 'stunten' met auto's & motors op de jumps haha

4.5*

4,5
De GTA series blijven altijd onovertroffen geweldig.

Telkens voegd men er nieuwere, wredere, vette en steeds betere shit in.
En toch...kunnen ze blijven doorgaan met verbeteren en natuurlijk steeds weer met een vet thema aankomen.

Ik kan niet wachten tot GTA IV uitkomt ergens in April hopelijk..
Dan kan ik eindelijk weer een autootje pakken, de radio aan doen...
en je helemaal wanen in de ironische en vette wereld van Grand Theft Auto..

5,0
Gta Vice City is gewoon Legendarische geworden.
Muziek,sfeer,personage en de cheats waren gewoon top.
Je kan alles gewoon doen dat is gewoon heel erg goed van deze spel.En het lijkt ook een beetje op scarface.
Gewoon te dope voor woorden is deze spel.5,0

5,0
Om te beginnen, GTA heeft flink leentje buur gespeeld bij enkele grote films, zoals bijv. Scarface. Het verschil tussen Tony en Tommy is niet groot he;)

Dan de game zelf. Jezus, ja, hoe ongelofelijk goed was dat zeg. Alles klopte gewoon. Ik betrapte me een keer op een middaggie speler erop dat ik een uur lang door heel Vice City reed, terwijl ik luisterde naar ongelofelijk foute jaren 80 muziek. Dat spel is gewoon zo goed gemaakt, en ik was daar behoorlijk van onder de indruk. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het spel heb gespeeld, maar ik denk dat ik hem toch nog maar eens moet gaan spelen.

Het verhaal van de game... tja, de grote lijn is voorspelbaar natuurlijk, maar de dingen ertussendoor maken deze game zo geweldig. De missies die je moet doen zijn meesterlijk, dan heb ik bijv. over die missie op die speedboot, of de missie dat je Diaz moet vermoorden... prachtige herinneringen aan! En de humor in GTA is natuurlijk ook weer heerlijk. Met die geflipte advocaat, die porno-koning, Diaz... stuk voor stuk schitterende characters!

Verder vind ik dit spel eigenlijk nog steeds beter dan SA. San Andreas was me iets té uitgebreid. Vice City was perfect. Maar dan echt perfect. 5 sterren zijn eigenlijk nog te weinig. Dit is de beste game ooit gemaakt in mijn ogen. Nee, ik ben niet zo oud, ik heb al die jaren 90 games nooit echt meegemaakt. Vandaar dat dit spel, wat erg veel indruk op mij heeft gemaakt, op nummer 1 staat in mijn persoonlijke top 10!

avatar van LeidseHoodie
5,0
neo schreef:
Ook weer zo'n reeks games die voor mij liever vanuit vogelsperspectief mochten blijven gemaakt worden. Het is niet zo dat nooit wil dat een game naar 3d wordt omgetoverd, maar bij gevallen als deze verliest het heel veel charme.


mmm, die mening hoor je weinig (niks te nadele ervan hoor)
Ben het niet met je eens dan ook, want hoe veel plezier ik ook heb beleefd aan 1 en 2, drie was voor mij zó veel beter en intenser!
Het verliest misschien inderdaad 'charme', als in: retro-shit heeft charme, maar wint zóveel aan kwaliteit en diepgang.
Je kan een verhaal zoveel beter uitdiepen, zoveelmeer kleine details (iemand zijn hoofd op het stuur slaan als je zijn auto steelt bijvoorbeeld) toevoegen in 3D, dat weegt niet op tegen dat kleine beetje 'charme' wat de game verliest.
Trouwens kan je bij deel drie ook nog het vogelperspectief selekteren, benieuwd of je dat hebt gedaan. Ik wel, en heeft niet lang geduurt. Je mist gewoon grafisch te veel. Vogelperspectief is perfect voor die ultieme mayhem die je kan creeren met een bazooka, maar bijvoorbeeld de insane stunts zijn in 3D weer leuker.

Nee. deze game is VET

Game_Kaza
Naaahh, ik vind de missies en gameplay van GTA zeer slaapverwekkend. Niet zeer gevarieerd en er is niet echt iets goeds aan. Allemaal "te gangaster"

avatar van Piccolo
5,0
kort maar krachtig.een top game

4,5
Dit was een zeer goed spel.
Echte maffia spel en stukken van goede films genomen.
Zeer leuk spel grafisch al iets beter en ook leuk als je de auto's allemaal veranderde.
Zeer verslavend.
4,5 stemmen

avatar van rpger
4,0
Grand Theft auto III was natuurlijk een goed concept, een vrije stad waar je willekeurig in elke auto kon rijden, met allerlei gouwe ouwe 80s songs, wie wil dat nou niet. Door het grote succes kwamen er allerlei spin offs, ports en halve vervolgen (maar met dezelfde gameengine) waaronder deze, die ik samen met IV uitgespeeld heb.

Het spel is vooral veel lol beleven, maar alle lof die het over zich heen krijgt is soms overdreven. Het spel bied weinig origineels in verhaal of karakters (iets waar b.v. Maffia veel beter in slaagde) en is er niet al teveel diepgang in de gameplay, daarnaast jat het gewoon schromelijk van series als Miami Vice en Scarface, welliswaar op een "neem het niet te serieus" niveau, maar het spel moet het vooral van de gameplay hebben. Daarnaast is het lopen/schieten nog steeds wat awkward, en is het rijden wat te chaotisch af en toe. 4* want lol heb ik er zeker wel aan beleeft.

avatar van Iron Rose
5,0
rpger schreef:
Grand Theft auto III was natuurlijk een goed concept, een vrije stad waar je willekeurig in elke auto kon rijden, met allerlei gouwe ouwe 80s songs, wie wil dat nou niet. Door het grote succes kwamen er allerlei spin offs, ports en halve vervolgen (maar met dezelfde gameengine) waaronder deze, die ik samen met IV uitgespeeld heb. Het spel is vooral veel lol beleven, maar alle lof die het over zich heen krijgt is soms overdreven. Het spel bied weinig origineels in verhaal of karakters (iets waar b.v. Maffia veel beter in slaagde) en is er niet al teveel diepgang in de gameplay, daarnaast jat het gewoon schromelijk van series als Miami Vice en Scarface, welliswaar op een "neem het niet te serieus" niveau, maar het spel moet het vooral van de gameplay hebben. Daarnaast is het lopen/schieten nog steeds wat awkward, en is het rijden wat te chaotisch af en toe. 4* want lol heb ik er zeker wel aan beleeft.


Allerlei spin-offs en vervolgen? Valt toch wel mee: vice city, san andreas, vice city en liberty city stories. En je hebt GTA IV samen met deze uitgespeeld als ik het goed begrijp?!

Ach ja jij noemt het gejat van Scarface, ik zie het meer als een ode aan. Bovendien lijkt alleen het grote geheel daarop (miami vice heb ik overigens nooit gezien). De karakters zijn juist wel onwijs geslaagd. Volledig over de top en geweldig ingesproken door een rits aan bekende hollywood sterren. Naast een grandioze vertolking van Tommy Vercetti door Ray Liotta zijn andere memorabele personages Cortez, Ricardo Diaz en Ken Rosenberg (die laatste is gebaseerd op de rol van Sean Penn in Carlito's Way). Zulke leuke personages ben ik later nooit meer tegen gekomen in games, m.u.v Uncharted Drake's Fortune.

Dat de gameplay niet volmaakt is ben ik het wel met je eens, zeker als je anno 2008 nog eens speelt. Ik snap ook niet dat sommige mensen Vice City prefereren boven San Andreas zonder dat ene cruciale punt te noemen: sfeer. San Andreas is groter en beter dan Vice City maar heeft niet dat 80', warme, tropische vakantie gevoel. Die hawaii shirtjes van Tommy, de wuivende palmbomen, het brandende asfalt, de ondergaande zon die bovenaan de roze hemel staat, de gebouwen die s'avonds paars inkleuren........ Gecombineerd met die geweldige liedjes op die geweldige radio stations geeft me toch elke keer weer een speciaal gevoel. En dat is dus iets wat San Andreas niet heeft.

Het heeft me dus by the way echt 40 minuten gekost om dit bericht te maken. Heerlijk zo'n PS3 browser! Gaat echt lekker snel ook (hier moet eigenlijk een smiley maar mn PS3 curser weigert die te herkennen).

avatar van rpger
4,0
Iron Rose schreef:
Zulke leuke personages ben ik later nooit meer tegen gekomen in games,


Heb je wel eens klassieke adventures gespeeld als Monkey Island, Grim Fandango etc?

avatar van Iron Rose
5,0
rpger schreef:
(quote)


Heb je wel eens klassieke adventures gespeeld als Monkey Island, Grim Fandango etc?


Nee zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik een console gamer en gebruik ik de PC alleen voor internet. En volgens mij zijn die games nooit voor een console uitgekomen..

avatar van BoordAppel
4,5
BoordAppel (moderator)
Het is natuurlijk vooral een ode aan/parodie op al die jaren '80 films en series. Prachtig in geslaagd wat mij betreft.

Iron Rose schreef:
Ik snap ook niet dat sommige mensen Vice City prefereren boven San Andreas zonder dat ene cruciale punt te noemen: sfeer.

San Andreas loopt ook over van de sfeer, alleen een andere dan die van VC.

avatar van WeZet
4,5
Grand Theft Auto - Vice City is kwalitatief minder dan San Andreas, de technologie was immers in een minder stadium tijdens de ontwikkeling van deze game. Maar toen ik het speelde was San Andreas er nog niet, waardoor het gevoel dat ik had onovertroffen kan worden, maar wel geevenaard is: San Andreas. Toch stel ik mijn mening bij naar 5.0* , want ik genoot!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:29 uur

geplaatst: vandaag om 17:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.