Super Woden GP (2021)

1 stem

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S
Racing

Ontwikkeld door ViJuDa
Uitgegeven door ViJuDa en Eastasiasoft

Voel de opwinding van racen in de jaren '90, met een isometrische perspectief, een enorm aantal voertuigen en een opzwepende soundtrack. Met meer dan 70 auto's van zes fabrikanten uit verschillende landen, een uitgebreide campagnemodus, tientallen circuits, rallyetappes, kampioenschappen en nog veel meer!

In een bundeltje gekocht met het recent verschenen deel 2. Een top-down racer die qua look en feel meteen doet denken aan de Amiga game Skidmarks (1993) en wellicht nog wat leuker en zeer zeker uitdagender en uitgebreider is. Half uurtje gespeeld. Bijzonder tof. En deel 2 moet dus nog de nodige verbeteringen hebben aangebracht. Dat beloofd wat.

Uitdagend is zwaar onderdreven. Na drie-kwartier gespeeld te hebben nog niet beter dan een 4de plaats gescoord, en dat in de begin-wedstrijden. Ik speel dan wel op normaal, maar het begin is iig erg steep.

Nja. Ik heb een keertje een derde plaats behaald denk ik? Met bloed, zweet en tranen. Het is absoluut een van de moeilijkste racers die ik gespeeld heb tot op heden. Doe af en toe een ritje om te sparen voor een betere auto. Lijkt wat ongebalanceerd in het begin. Maar op zich speelt het erg lekker en moet er dus hopen te unlocken zijn.

Deel 2 zou naar het schijnt wat vriendelijker zijn voor beginnende spelers maar die heb ik nog niet gedaan.

Oefening baart kunst. Vandaag nog eens gespeeld en toch mijn eerste wedstrijd gewonnen. Daarmee dan ook pas de 1ste volgende race vrijgespeeld. Nu moet ik alles andere ook winnen voordat ik nog iets anders kan unlocken. Erg taai begin, dat hadden ze veel beter kunnen balanceren.

Absoluut mee eens. Meestal begint het makkelijk om daarna langzaam in moeilijkheidsgraad te stijgen. Bij dit spel loop je je meteen stuk (of rijd) bij de eerste races. Of we zijn gewoon heel slecht. En toch - het speelt wel lekker en ziet er goed uit.

Nu dik 3 uur gespeeld, 9 sterren bij elkaar gezwoegd met zweet en tranen (van woede). Nee, ik ga ermee stoppen. Het lijkt meer op werk en ik maak te weinig progressie om het leuk te blijven houden. Het is iets van net niet. Op het randje van een geniaal spel, dat echter door te hoge moeilijkheidsgraad en zwakke progressie-curve wordt tegengehouden. De opvolger misschien eens proberen, dat zou wel eens mijn kopje thee kunnen zijn.