Fable (2004)

PC / Xbox
RPG / Action

Ontwikkeld door Lionhead
Uitgegeven door Microsoft

In deze RPG start je als een jongetje in Albion. Maar bandieten plunderen Albion en jij bent de enige overlevende. Een machtige tovenaar brengt je naar de Heroes Guild, een plaats waar jongens en meisjes opgeleid worden tot een dappere held. Je eigen keuzes bepalen of je het pad van de goede of de slechte inslaat. Wordt je een grote weldoener, of de wreedste krijger van allemaal?

avatar van Brains
En dat je met de letters op een gemiddeld QWERTY-toetsenbord meer woorden kan typen dan 'Slechte', 'Goede' en 'game!'.

Dr. Salvador
Hahha, ja echt he!

avatar van LimeLou
Game-analist schreef:
Slechte game!

Zei degene die 5 sterren gaf voor playboy mansion...

avatar van Griekse God.
Weinig interessante game. Had grootse verwachtingen, open spelwereld, volledig je eigen gang gaan maar het stelde op alle fronten teleur eigenlijk. Dat terwijl de game schitterend opende en me enorm nieuwsgierig maakte. Zonde.

avatar van Blueyed
Ik had hoge verwachtingen van het spel. Maar het viel me een beetje tegen. De gameplay beviel me op één of andere manier niet goed. Het verhaal is wel erg goed. Ook grafisch gezien is het spel zeker niet slecht.

avatar van Bennerd
Gisteren heb ik voor de allereerste keer in mijn leven zo'n frustratie-aanval gehad dat de controller er bijna aan moest geloven. Dankuwel, klein mottig kind in Hobbe Cave die veel te snel het loodje legt en zich graag aan die gewoonte houdt.

avatar van 3bdelilah
Dit deel schijnt een volwaardige remake te krijgen. Heb thuis Fable II en III liggen dus hopelijk komt dit deel een beetje snel, want dan begin ik liever hiermee. Heb nog een shit load aan games liggen dus ze hebben de tijd. Dan vermaak ik me in tussentijd daarmee.

Geweldig nieuws! Had mijn xbox versie moeten omruilen voor de PC variant. Maar om deze game toch weer op een Xbox te kunnen spelen. Daarnaast gaat het erg tof worden als ze de gehele game zo goed kunnen upgraden als de preview afbeelding. Ik heb de vervolgen ook en ook allen uitgespeeld, maar beiden kunnen niet tippen aan de geweldige sfeer van deze eerste game.

Heb de remake sinds vanmiddag in huis en ik ben er erg over te spreken tot nog toe. Het ziet er echt prachtig uit qua graphics en het ademt als vanouds weer dat unieke Fable sfeertje uit. Toegegeven, je merkt af en toe qua besturing (waar niet bijzonder veel lijkt aan verandert te zijn tot nog toe) en animaties dat het een re-skin is van een al wat ouder spel - het voelt af en toe een beetje clunky aan in tegenstelling tot de latere delen. Ook heb ik de indruk dat je heel af en toe wat lichte framerate drops hebt - maar tot nog toe stoorde me dat niet. Heb wel gelezen dat mensen wat last lijken te hebben van crashes - maar dat is tot nog toe bij mij niet gebeurt. (heb wel ook nog maar een uurtje of twee erin zitten). Wat mij betreft in ieder geval de moeite - nostalgie in een aardig nieuw jasje.

Vandaag meteen weer een nieuwe update en het lijkt erop dat de framerate drops grotendeels verdwenen zijn (of althans tot nog toe).

Inmiddels klaar met Fable Anniversary (moet die eigenlijk geen aparte pagina hebben of telt dat niet voor wat essentieel echt wel een 'remake' is en geen opgepoetste HD editie?). Heb er zo'n 20 uurtjes in gestoken en het blijft echt wel de leukste van de reeks voor mij. Erg charmant en de verhaallijn steekt leuker in elkaar de latere delen (hoewel die ook zeker onderhoudend zijn). In ieder geval ben ik erg te spreken over het werk wat ze er toch in gestoken hebben - de graphics zijn knap opgepoetst (hoewel sommige animaties en gezichtsuitdrukkingen wat houterig zijn - maar ergens blijft dat ook gewoon tot de charme van Fable horen) en de gehele interface / controle liggen meer in lijn met de opvolgers. (of althans daar lijkt het op - ik heb het origineel al jaren niet meer opgehad). In ieder geval heb ik er zeker de nodige lol aan beleefd en was het absoluut geen miskoop.

Heb sinds gister ook Fable Anniversary en vroeg me af wat jullie mij aanraden om hem om evil of good uit te spele, wat is het leukst?

avatar van JustMike
Dat ligt natuurlijk helemaal aan jou. Ik speel meestal eerst good en als ik het later nog eens speel, speel ik evil..

Btw, Sinner, moet je er nog een cijfer aan geven?

heeft het echt veel verschil of je als goed of slecht speelt?
Ik las dat dat ook een beetje invloed heeft op het verhaal, klopt dat?

avatar van Ageingrebel
Danil schreef:
heeft het echt veel verschil of je als goed of slecht speelt?
Ik las dat dat ook een beetje invloed heeft op het verhaal, klopt dat?

Als ik het me goed herinner, zijn er hier en daar wel wat dingen die anders lopen afhankelijk van de keuzes die je maakt. Maar ik zou er niet te veel mee inzitten, laat gewoon je eigen morele kompas zijn gang gaan en zie waar je uitkomt . Maakt echt niet zo heel veel uit.

OKe, dan ga ik maar gewoon voor evil:) lijkt me toch iets leuker.

JustMike schreef:
Btw, Sinner, moet je er nog een cijfer aan geven?

Oh ja klopt. Helemaal vergeten. Ik vind dit dus nog steeds het charmantste deel uit de reeks, hoewel ik met ook behoorlijk vermaakt het met de overige twee. Krijgt een 4'tje van mij.