Factori⚙: Space Age (2024)

Alternatieve titel: Factorio: Space Age

PC / Macintosh
Strategy / Simulation

Ontwikkeld door Wube
Uitgegeven door Wube

Factorio: Space Age vervolgt de reis van de speler nadat hij raketten de ruimte in heeft gelanceerd. Ontdek nieuwe werelden met unieke uitdagingen, exploiteer hun nieuwe hulpbronnen voor geavanceerde technologische vooruitgang en beheer uw vloot van interplanetaire ruimteplatforms.

avatar van legian
Recent is bij mij de Factorio itch weer begonnen, dus maar weer eens een wereld opgestart. En dan lees je dat er een uitbreiding onderweg is. Die de game qua inhoud zo'n beetje moet verdubbelen. Kunnen we er nog meer uren in verliezen.

Deze keer krijgen we verschillende werelden (5 stuks en een ruimteplatform) die we kunnen ontdekken elk met hun eigen uitdaging, nieuwe recepten en materialen. En uiteraard flink wat planning en problem solving uitdagingen. Het ziet er best belovend uit moet ik zeggen.
Friday Facts #418 - Space Age release date | Factorio

Ook voor de main game komt er een flinke update met aardig wat aangepaste mechanics en vernieuwde elementen. En dan te bedenken dat die game alweer 4 jaar oud is.

avatar van legian
Pff ik heb even wat videos en streams zitten kijken. Maar dit ziet er toch wel echt geweldig uit weer zeg. Die 4 nieuwe planeten bieden allemaal hun eigen interessante uitdagingen. En met een prijskaartje van €35 valt het allemaal wel mee. Zelfde prijs als de main game en daar heb ik ondertussen ook al 400+ uur plezier uit gehaald.

Dat is tevens ook direct mijn grootste kanttekening bij deze expansion. Want ik heb niet echt de tijd om hier 40 uur per week in te gooien. Iets wat wel heel makkelijk gebeurd...