logo GamesMeter menu

1 stem

PC / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Mossmouth
Uitgegeven door Mossmouth en Fangamer

UFO 50 is een verzameling van 50 single- en multiplayer-games die een verscheidenheid aan genres omvatten, van platformgames en shoot-em-ups tot puzzelspellen, roguelites en RPG's. Het doel hiervan is om een ​​vertrouwde 8-bit-esthetiek te combineren met nieuwe ideeën en modern game-ontwerp.

Dit is supergrappig. Een collectie Indiegames (50 maar liefst!) Ala Action 52 op de Nintendo. Compleet in 8 bit Retro Stijl en varierende van platforming tot racing tot beat 'm ups. Allemaal 'gebaseerd op...'. Ik heb het zelf nog (nog!) Niet gekocht maar zag het vanmiddag langskomen in een rits gameplay filmpjes, trailer en reviews en het moet ook nog eens flink leuk zijn. Zeker voor Retro fans. Op moment alleen op PC, en ik denk ook het leukst op Steamdeck, maar na wat te hebben gezocht op diverse threads zou het ook waarschijnlijk een port krijgen naar de Switch. Wat ideaal lijkt. (Handheld in short bursts).

Samen met die aangekondigde, uitgebreide Atari 50th Anniversary toch ook weer best leuk voor meerdere uren nostalgisch speelplezier.

Want eerlijk, trek je bij dit soort dingen elke game even 20 minuten open en bekijk je artwork en bijbehorend materiaal etc heb je de prijs er ook al weer uit imo.

Blijkbaar best wel wat gemist de laatste weken want ook dit heeft een port naar de Switch gekregen. Iets waar ik destijds op zat te wachten omdat het ideaal is om in handheld te spelen. (En blijkbaar dus best een hoop aardige games bevat). Obviously zal ik me dit dan ook wel aanschaffen.

Er komt ook een fangamer fysieke release op de Switch: UFO 50 - Nintendo Switch (PRE-ORDER) — VIDEOGAMESPLUS.CA

Nou ben ik het hele weekend bezig geweest met alle 50 aanwezige games eens uit te testen en ik ben alleen hier al een 5-6 uur mee bezig geweest. En de meeste heb ik slechts enkele minuten tot 10 min max gedaan. Ik ben dan ook echt gecharmeerd door deze release. Het is niet alleen zoals ik oorspronkelijk bestempelde 'supergrappig' - maar ook gewoon erg goed gedaan. Een overzicht van een niet bestaande softwarefirma (UFO Soft) hun collectie aan games van de jaren 82 tot aan de jaren 90. De meeste games zijn afgeleiden van bestaande games, maar sommige zijn ook redelijk inventieve eigen creaties. Maar wat ze allemaal gemeen hebben? Het zijn geen korte mini-games van 5 tot 10 minuten maar (lijken dus althans) echte volwaardig games te zijn.

Van genres als klassieke shoot 'm ups tot platformers, tot beat 'm ups of zelfs RPG's (dungeoncrawlers ala Bard's Tale) - alle titels zijn op zijn minst redelijk speelbaar en worden erg leuk gepresenteerd. Natuurlijk wel in een retro jasje. Maar het lijkt er echt op alsof je plots ergens een kist vol oude Nintendo of C64 games vind of een oude console die nooit is uitgebracht maar wel op zijn minst een paar hidden gems heeft. Zelfs na een keertje doorlopen heb je meteen wel enkele titels waarvan je denkt 'prima. Hier zal ik vast meer tijd in gaan steken' en die je dus meteen als favoriet kan aanmerken.

Een bijzonder aardig idee dat uitstekend is uitgewerkt. En stiekem zou ik het heel erg leuk vinden als er een soort van vervolg op komt in de vorm van games uit de jaren '90 van Ufo Soft. Maar ik denk dat ik in deze collectie best wel wat tijd zal stoppen. Daarvoor is er best wel wat te ontdekken en te spelen. Of dit nou quick-arcade fixes zijn of wat meer advanture-achtige titels zijn of bvb de RPG game. Toch blij dat ik deze dus fysiek in huis heb.

geplaatst:
We zijn intussen alweer een tijdje verder met deze release en het blijft me verbazen hoe geweldig dit is qua design en kwaliteit. Het is werkelijk ideaal voor korte pick up 'n play sessies. Maar heeft ook best wel weer wat diepgang in de puzzel en strategy games (of de adventure en de RPG die erop staan). Nou was ik aan het hopen dat ze vroeg of laat een vervolg erop maken maar er was ergens een stukje waarin geschreven werd dat de developer er maar liefst 9 jaar over gedaan heeft om dit spel (of collectie spellen) samen te stellen. Dus ik vermoed dat dit niet voor morgen zal zijn. (In de tussentijd hebben ze echter ook nog Spelunky uitgebracht). Maar eerlijk...dat is ook geen ramp want wekelijks verbaas ik me erover dat ik weer een nieuw gamepje eruit pik om weer even wat langer te spelen dan in die eerste initiele kennismaking en toch weer langer eraan vastplak dan oorspronkelijk gedacht. Ik vermoed dat dit zeker in de zomer in handheld modus een favoriet gaat worden bij mij. Keuze genoeg tenslotte met die 50 titels.

geplaatst:
Inmiddels ook iets meer dan de helft van de spellen uitgeprobeerd en er iets van 3,5 uur ingestoken. Vaak best complexe games met een doelstelling die vaak een beetje vaag is gehouden, maar je rap achter komt wat er van je gevraagd wordt. Ook alles spellen waarbij de mechanics heel goed uitgewerkt zijn en de uitdaging meestal best hoog is, of het nu een puzzel-game is, een RPG, een shmup of een ouderwetse item-search in de trant van de Dizzy games. Puik werk en een spel dat nog best lang kan meegaan.