Mario & Luigi: Brothership (2024)

Nintendo Switch

Ontwikkeld door Acquire

Iedereen aan boord voor een eilandhoppend RPG-avontuur met Mario en Luigi in de hoofdrol! De broers keren terug binnen de Mario & Luigi-serie, waar ze vertrekken naar Shipshape Island (deels schip, deels eiland) om door de uitgestrekte wereld van Concordia te navigeren. Speel als het besnorde paar en verken eilanden die variëren van tropische regenwouden tot bruisende steden. Onderweg ontmoet je nieuwe vrienden om je te helpen tijdens je reis en ontmoet je bekende gezichten uit het Mushroom Kingdom, zoals Peach en Bowser. Houd de 'Brothership' overeind en vertrouw op de band van Mario en Luigi om de dag te redden door Bros. Moves in te zetten om langs obstakels en krachtige Bros. Attacks te komen om de overwinning te claimen in een dynamische draai aan turn-based gevechten.

Bizar dat hier zo weinig interesse in is. Nou heb ik niet alle delen in bezit, laat staan gespeeld, maar tbh is het toch altijd wel weer erg leutig en aangenaam tijdsverdrijf. Deze leek me net weer wat extra leuk vanwege het hele islandhoppen en het vakantie-sfeertje wat er vanaf straalt. Volgens de een zijn er nogal wat FPS drops later in het spel, volgens de ander valt het dan weer best mee (matter of opinion I guess). Maar blijkbaar ben je er toch wel een paar tiental uurtjes zoet mee. Guess dat deze (met de ander ontbrekende delen uit de reeks) op de wish list gaat.

Ik dus wel, sinds Dream Team best een grote fan van de reeks. En dat is bij lange na niet het beste spel van de boel. Maar gebrek aan tijd is mijn grootste "probleem"...

avatar van -marco-
Sinner schreef:

Stond zeker op mijn radar, altijd wel te spreken geweest over de Mario & Luigi reeks. Echter had ik vanaf begin al mijn twijfels bij de grafische stijl. Niet helemaal mijn ding. Ook vond ik de karakters ( vierkante emotie loze hoofdjes ) niet zoveel uitstralen.
Dan lees ik in reviews ook nog eens dat de game je de hele tijd op sleeptouw neemt, weinig uitdaging bied, repetitief is, slechte humor heeft en ook nog eens een dikke dertig uur lang is.
Dat alles heeft mij doen besluiten deze over te slaan.

-marco- schreef:
...weinig uitdaging bied

Heb zelf maar een enkel reviewtje bekeken (een van beide Switch kanalen. Up of Corner) en blijkbaar is het inderdaad wat minder uitdagend dan sommige andere delen van de reeks. Maar tbh...dat vind ik als fan van cozy games e.d zelf geen ramp.

Alleen inderdaad ja. Tijdsgebrek (en ik heb tijd zat) is echter weer een ander probleem in 2024. Backlog en nieuwe releases? Je zou met de nieuwschierigheid naar alle titels bijna vergeten dat het een hobby is en geen job.

avatar van Maxigames
Ik heb erg veel interesse in deze game, maar ben nog even te druk met de meest grandioze release van het jaar; Ys 10! Heb deze wel al liggen en heb m al even getest, moet zeggen dat ik de grafische stijl erg gaaf vind.
En hoop dat het een beetje als een traditionele JRPG met Mario elementen speelt, (nog een beetje vroeg om te zeggen) maar daar lijkt het in eerste opslag op.

De volgende in een inmiddels lange rij van net niet releases afkomstig van Nintendo helaas.

Doet mij gewoon keer op keer net niet besluiten om richting winkel te huppelen en dat is jammer.

Laatste keer was met Mario Odyssey en dat is toch alweer even geleden en dat is ook jammer.