Lollipop Chainsaw RePOP (2024)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Dragami
Uitgegeven door Dragami en Limited Run

De cheerleader Juliet, geboren in een familie van zombiejagers, gebruikt haar vertrouwde kettingzaag om de ondoden te verscheuren! Maar nu RePOP snellere kettingzaagactie en automatisch vuur voor haar kettingzaagblaster toevoegt, vertraagt de actie nooit tot het einde! En niet alleen de gameplay is verbeterd, ook de beelden en de soundtrack hebben een flinke oppepper gekregen! Mis dit ongeëvenaarde zombiejachtavontuur niet!

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Een hoog cringe gehalte, maar daartegenover zit het ook boordevol persoonlijkheid. Lollipop Chainsaw doet waar het zin in heeft en het boeit ze niet of het veel mensen gaat aanspreken. Hordes zombies onthoofden met een kettingzaag en hun hoofden door basketbal hoops gooien? Done. Grasmaai game waarin je zombies moet maaien ipv gras? Doe er maar bij. Real life pacman en atari level tussendoor? Sure waarom niet. 3rd person shooter waarin je reuze kippen moet bevechten? Doe eens gek. Het viel niet te verwachten wat Lollipop Chainsaw op je bord ging gooien of hoe de kwaliteit van het nieuwe gameplay element ging zijn. Soms leek het intentioneel klunzig, als onderdeel van de grap, terwijl andere momenten er echt vaardigheden en aandacht van je werd gevraagd.

Naast de verschillende gameplay elementen, die de hack and slash gameplay komisch afwisselen, waren ook de bosses gaaf gedaan. Ze hadden allemaal geinige persoonlijkheden, gave designs of interessante gimmicks waar andere technieken voor nodig waren. Zo vecht je het ene moment tegen een zombie punk zanger, dan een hippie die zichzelf kloont, dan een reuze Elvis met overgewicht. Alsof je in een drugstrip bent beland tijdens een b-film.

Maar zoals aangegeven is de game nogal cringe en soms gewoon irritant. Het is een typische “fanservice” game die halfnaakte, leeghoofdige vrouwen op de voorgrond zet. Grootste gros van de dialogen bestaan uit de vrouwen die hunzelf presenteren als lustobject, of onnozele opmerkingen maken waarbij verwacht wordt dat je ze uitlacht. Er is niets mis met wat erotiek in een verhaal, maar dit is softporno niveau aan dom en op den duur werd het irritant.

Naast dat aspect is de gameplay, ondanks de variatie, wat simplistisch. Het is vaak effectiever om de sterkste combo te spammen, of op afstand te schieten, dan om te proberen verschillende tactieken te gebruiken. Met name de slow-motion animatie die elke keer werd geactiveerd (als je 3 of meer zombies tegelijk onthoofde) was een vervelende onderbreking.

Een gemengde ervaring, maar ik haalde genoeg plezier uit de positieve kanten om het leuk te vinden. Bombastische b-film die losgaat in zijn gekke ideeën. Gameplay die doet waar het zin in heeft, wat soms naar gave bosses of leuke bonus stukken leidt, andere momenten naar clunky gevechten en cringe.