Amanda the Adventurer 2 (2024)

1 stem

PC
Puzzle

Ontwikkeld door MANGLEDmaw
Uitgegeven door Dread XP

In Amanda the Adventurer 2 gaat Riley Park, nadat hij mysterieuze banden op hun zolder heeft ontdekt, naar de Kensdale Public Library voor verder onderzoek. Daar begroet een gemaskerde figuur hen, die beweert Rileys tante te hebben gekend vóór haar dood, en zoekt hulp om iets te vinden dat in de bibliotheek zit. Deze figuur waarschuwt ook voor een krachtige entiteit die zich tot de banden aangetrokken voelt. Ondertussen is Amanda zich bewust van de aanwezigheid van Riley en doet ze er alles aan om zichzelf te bevrijden. De inzet is hoger dan ooit, omdat het niet langer alleen Amanda is die naar Riley zoekt...

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
geplaatst:
Wanneer alles naar behoren werkt, is dit een duimpje omhoog.

Zowel deel 1 als 2 van Amanda the Adventurer zijn leuke escape-room puzzelgames, waar het de bedoeling is via afleveringen van een ‘kinderserie’ hints te vinden. De manieren hoe je informatie uit de serie moet gebruiken zijn divers en creatief: soms moet je op een juist moment pauzeren, soms moet je op de achtergrond figuren opzoeken, of andere momenten moet je Amanda een aparte instructie geven zodat je iets nieuws in de aflevering vrijspeelt.

De puzzels kunnen creatieve, out of the box oplossingen van je vragen en ik zat meerdere keren goed na te denken over hoe verschillende clues geïnterpreteerd konden worden. Zelfs als de puzzels makkelijk waren, hadden ze meestal een leuk thema eromheen bedacht die het persoonlijkheid gaf.
Er waren zelfs een paar momenten waarin je een antwoord naar keuze kon geven en ik een flauw antwoord gaf, waarna de personages daadwerkelijk reageerde op wat ik zei. De makers weten wat voor antwoorden mensen kunnen invullen en hadden wat geinige bonussen verstopt voor een paar populaire keuzes.

Maar ik liep helaas tegen lelijke glitches aan. Dan bedoel ik niet: wanneer de game een onschuldige glitch heeft ff 2 minuten opnieuw spelen. Dan bedoel ik: niet doorhebben dat er überhaupt spraken is van een glitch en na 30 minuten lang haren uit de kop trekken er pas achter komen dat het 2e ding dat je probeerde eigenlijk juist was. Soms werken dingen niet zoals ze bedoelt zijn en dit kan een lelijk effect op de gameplay hebben. Ik kwam 3x dit soort glitches tegen en moest zelfs de game in zijn geheel herspelen omdat ik door deze bugs vastliep. Deze game is niet goed genoeg geprogrammeerd en geplaytest.

Jammer. Ondanks dat ik over het algemeen positief ben over het spel is het moeilijk om deze aan te raden, wetende dat er redelijke kans is dat andere deze glitches ook tegen kunnen komen. Mits je daar overheen kunt kijken en een guide paraat hebt staan, dan kan deze game wat leuke breinkrakers bieden.