Uitgespeeld met een 13-14 op de teller inderdaad. En wellicht in mijn top 5 van het jaar. Of misschien zelfs mijn game van het jaar. Zeker voor sfeer, maar absoluut qua soundtrack. Dit is nou zoiets waar ik geheid de volledig soundtrack op CD voor had gekocht. Maar die is er helaas niet. (wel op bandcamp en Steam - dus ik schaf hem wel aan). En zoverre is ook het artwork en het design danig mooi dat ik zelfs heel erg twijfel of ik niet even mijn principe van 'geen dure special editions' overboord wil gooien en alsnog de speciale boxset (zonder game) van
The Art and Music of South of Midnight in huis wil halen. (daar zit wel het vinyl bij...maar helaas verzamel ik geen vinyl meer - dat heb ik destijds allemaal weg gegeven).
Maar verder vond ik ook de gameplay zeker de moeite waard. Het speelde aangenaam. Vlotjes - en hoewel het net als Alice hier en daar wel eens eventjes heel onnauwkeurig aanvoelt (slechts heel af en toe echter) is het dankzij bovenstaande zaken, en het knap geschreven verhaal en de verschillende folklore elementen die hierin verweven zitten toch heerlijk om te spelen en erg boeiend om te volgen. De diverse karakters en verhalen waren allemaal even tragisch en emotioneel en ik vond het dan ook steeds weer heerlijk om nieuwe lore te ontdekken, of het nu de diverse karakters betrof, of de journal entries die wat meer uitleg over de verschillende area's gaven.
Ik kan er eigenlijk weinig slechts over zeggen. Er zijn op normal mode ook voldoende save points, je abilities en health kan je regelmatig opgraden, het is allemaal bijwijlen best wel uitdagend (zeker een bepaalde bossfight (voor mij was dat
Laurent of chase-sequence) - maar zeker doenbaar. Ook de stukjes met Crouton waren (zeker op het begin) erg charmant en grappig. Voor mij een makkelijke 4.5.
Benieuwe of er ooit nog een vervolg komt hierop - want ik krijg wel de indruk dat het aan een hoop mensen voorbij is gegaan, en dat is doodzonde, want het is werkelijk een game die met hart en ziel gemaakt is. En weer...die soundtrack? Fenomenaal.